calendar-grid calendar-list course-callendar-hover course-callendarcourse-overview-hover course-overview credit-carde-book-hover e-book facebook-hover facebook iconslightbulb linked-in-hover linked-in online-help-hover online-help pp-thumb-up-02 right-arrow search-hover search select-arrow thumbs-up twitter-hover twitter user

Tilmeld dig Aros Blog ligesom 28.576 andre videbegærlige!

Tre små skridt til at blive (endnu) mere glad for dit arbejde!

Er du glad for dit arbejde? Sådan virkelig glad for dit arbejde? I så fald er du én blandt ganske få. Vi har designet tre små skridt, du selv kan tage for at styrke din arbejdslykke.

På verdensplan er hele 7 ud af 8 medarbejdere hverken mentalt dedikerede eller lykkelige i deres arbejde (Gallup). Så der er nok at tage fat på. Men hvorfor hænger det mon sådan sammen? Eller sagt anderledes …

Hvad afgør, om man er lykkelig på sit arbejde?

I sin bog “The Truth About Employee Engagement” koger Patrick Lencioni arbejdslykke ned til opfyldelsen af tre behov:

  • At være en person, der betyder noget (du er værdifuld)
  • At det arbejde, du udfører, betyder noget (dit arbejde skaber værdi)
  • At du udvikler dig på dit arbejde (du bevæger dig fremad).

Det burde jo være nemt nok for enhver arbejdsgiver. Men det er det tilsyneladende ikke. Så … hvad kan du selv gøre for at blive mere lykkelig på dit arbejde?

Du kan bruge styrkekort til at øge din trivsel på jobbet. Læs mere, og køb dit eget sæt lige her.

1. Find frem til det, du elsker ved dit job, og spørg din chef, om du kan lave mere af det

Vær ikke bange for at bede din chef om det. Din chef vil med sikkerhed gerne se dig få større succes – særligt hvis det falder positivt tilbage på ham eller hende. Og sagen er faktisk ifølge en engelsk undersøgelse, at det gør det ofte. For lykkelige, dedikerede medarbejdere er 20 % mere produktive end deres mindre lykkelige kolleger.

2. Mind dig selv om arbejdspladsens (og dit eget) WHY

Det helt store ledelsesmantra i disse år er at gøre medarbejderne opmærksomme på arbejdspladsens WHY. Altså, hvorfor er arbejdspladsen til? Og hvilken forskel gør den? Momondo er fx ikke bare en virksomhed, der giver dig overblik over flypriser. Det er en virksomhed, der vil åbne verden og nedbryde grænser, så vores forskelligheder bliver en kilde til inspiration og udvikling, ikke fordomme og intolerance.

Hvis du ikke kender arbejdspladsens WHY, må du selv researche lidt. Snak med din chef, læs jeres mission eller regn det selv ud. Og nu du er i gang, kan du jo minde dig selv om, hvorfor du er på arbejdspladsen. Det vil sige, hvad er dit eget WHY?

3. Forlang, at du løbende kan efteruddanne dig!

Hvis du for alvor skal være lykkelig i dit arbejde, skal du have mulighed for at udvikle dig. Og løbende efteruddannelse er den stærkeste kilde til udvikling. Du behøver ikke at kaste dig over flere års studier (det risikerer faktisk at spænde ben for dit arbejde), men kast dig i stedet over kortere uddannelser, der taler tæt sammen med dit arbejde, eller kurser over færre dage.

Og ja, det skal ikke være en hemmelighed, at vi udbyder rigtig mange af netop disse korte uddannelser og kurser. For sagen er nemlig, at dét at styrke din udvikling og din arbejdslykke netop er vores WHY!

——————————————

PS: Har du i øvrigt set vores nye, topblærede uddannelse MasterClass i Psykologi? 6 moduler over 6 måneder. Kun 28.500 kr. ekskl. moms. Den vil bestemt udvikle dig – uanset om du er leder, HR-medarbejder eller på anden vis arbejder med mennesker.

 

Klik her, og se alle vores (cirka 2 mia.) kurser og korte uddannelser!

Her er et lille udsnit af de allermest populære af dem:

 

Tag del i diskussionen

Kommentarer (8)Tilføj kommentar

Loading
Hent GRATIS e-bog om kommunikation!

Hent GRATIS e-bog om kommunikation!

Gør som 15.347 andre: Tilmeld dig vores blog, og få gratis vores e-bog "99+1 hemmeligheder om kommunikation"!

Din tilmelding er modtaget. Vi sender e-bogen til dig inden for få minutter.