calendar-grid calendar-list course-callendar-hover course-callendarcourse-overview-hover course-overview credit-carde-book-hover e-book facebook-hover facebook iconslightbulb linked-in-hover linked-in online-help-hover online-help pp-thumb-up-02 right-arrow search-hover search select-arrow thumbs-up twitter-hover twitter user

Tilmeld dig Aros Blog ligesom 28.576 andre videbegærlige!

Sådan bliver du RIGTIG glad for dit arbejde (på bare 10 minutter)

Nogle gange er den bedste og klogeste løsning helt vildt banal. Og det er den her. For at blive rigtig glad for dit arbejde skal du nemlig bare læne dig tilbage i fem minutter og derefter snakke med din leder i fem minutter.

Du er sikkert ganske godt tilfreds med dit arbejde, ikke? Men hvad skal der til, for at du bliver lallende lykkelig over at møde ind om morgenen?

Tænk dig om i 5 minutter (det er sværere, end det lyder)

Luk døren til dit kontor, sluk telefonen og afslut Outlook. Og brug så fem uforstyrrede minutter på at gennemtænke, hvad der ville gøre dit arbejde sjovere, nemmere, mere inspirerende eller simpelthen mere meningsfuldt.

Og en vigtig ting: Undlad helt at tænke på, hvad der kan lade sig gøre, og hvad der ikke kan lade sig gøre. Tænk fuldkommen ucensureret!

Din hjerne vil med garanti forsøge at stikke en kæp i hjulet. Og minde dig om alle de ting, du burde lave i stedet for at sidde her og tænke. Men hold fokus!

12 eksempler på ting, du kunne komme frem til

Måske kommer du frem til store ting. Og måske handler det bare om at fjerne en lille sten i skoen. Her har du 12 eksempler, du kan lade dig inspirere af:

 1. Helt andre arbejdstider – eller bare mulighed for at hente dine børn tidligt fredag
 2. En ny fuldautomatisk kaffemaskine – eller bare ikke de allerbilligste bønner!
 3. En dag om måneden til at udvikle egne idéer til gavn for arbejdspladsen (ligesom hos Google)
 4. En varmeblæser, så du ikke fryser på dit kontor
 5. Frugtskål inden for 10 skridt af dit skrivebord
 6. Et ugentligt statusmøde med chefen
 7. Hvis du sidder i et åbent kontorlandskab: Et fælles stillerum
 8. En ny kantineaftale – eller bare mere grønt i buffetten
 9. Et hæve-sænke bord (det har du faktisk krav på som medarbejder i DK)
 10. En mentorordning – eller bare mere systematiseret sparring
 11. Flere sociale aktiviteter i og uden for arbejdstiden
 12. Din egen parkeringsplads.

Bank på chefens kontor (det er nemmere, end det lyder)

Når du har tænkt dig frem til dét, der vil gøre dig rigtig glad som medarbejder, så book et kort møde med chefen. På mødet fortæller du om dine overvejelser og ser, hvad der sker. Du kan også opstille nogle krav, men vær opmærksom på, at det kan backfire.

Du vil hellere appellere til chefens gode sider. Og allerhelst få chefen til selv at vælge en løsning, der er god for dig. Så bliver det hans eller hendes beslutning, der vil føre til, at du bliver en gladere (og dermed sandynligvis bedre) medarbejder! Og det kan chefer godt lide.

Prøv med denne formulering

“Jeg er glad for mit arbejde. Det giver mening for mig, jeg har gode kolleger, og jeg har spændende arbejdsopgaver. Men jeg har den sidste tid funderet over, hvad der ville få mine arme helt op og give mig endnu mere gejst i mit arbejde. Og jeg tænkte lige, at ville lufte det for dig for at høre, om noget af det kunne lade sig gøre …”

Måske kan du formulere det endnu smartere. Du kender trods alt din chef bedre end os.

Og her nærmer vi os så tekstens afslutning. Er du klar på at bruge 2 x 5 minutter på at blive rigtig glad for dit arbejde? I virkeligheden er der ingen grund til at vente til senere. Brug de næste 5 minutter på at lukke alt andet ude og på at tænke.

God fornøjelse med det!

PS: Hvis du har lyst til at gå all-in på dette, så tjek vores top-spitze kursus Positiv kommunikation med vores inspirerende underviser Malene.

Klik her, og se alle vores (cirka 2 mia.) andre kurser og korte uddannelser!

Her er et lille udsnit af de allermest populære af dem:

Tag del i diskussionen

Loading
Hent GRATIS e-bog om kommunikation!

Hent GRATIS e-bog om kommunikation!

Gør som 15.347 andre: Tilmeld dig vores blog, og få gratis vores e-bog "99+1 hemmeligheder om kommunikation"!

Din tilmelding er modtaget. Vi sender e-bogen til dig inden for få minutter.