calendar-grid calendar-list course-callendar-hover course-callendarcourse-overview-hover course-overview credit-carde-book-hover e-book facebook-hover facebook iconslightbulb linked-in-hover linked-in online-help-hover online-help pp-thumb-up-02 right-arrow search-hover search select-arrow thumbs-up twitter-hover twitter user

Tilmeld dig Aros Blog ligesom 28.576 andre videbegærlige!

7 ting du ALDRIG må sige til din chef!

  • 10178

Danmark har længe været hjemsted for frisind og demokrati. Omgangstonen på de fleste arbejdspladser er så afslappet, at det indimellem kan være svært at skelne mellem personlige og professionelle relationer. Men der er altså stadig visse ting, du bare ikke skal sige til din chef. Vi har fundet de 7 værste. 

OBS! Følgende eksempler er fra det virkelige liv. Men hvilke, der er fra vores eget kontor, og hvilke, vi har fået overleveret, røber vi altså ikke. 

1. “Hej søde”

Det er så fint, hvis du synes, din chef er sød og rar. Virkelig! Men lad lige være med at starte dine mails med “Hej søde” eller “Godmorgen, mulle”. Lige meget hvor uskyldigt et sted det kommer fra, så sender det bare et meget mærkeligt signal. Vil du være slyngveninder? Flirter du? Hvad er det, der foregår? Det gælder i øvrigt også sms’er.

2. “Hvad får du egentlig i løn?”

Et spørgsmål der er ved at grave sig ud af det tabu, det har været underlagt i mange år. Ikke desto mindre er der stadig forskel på at spørge sine kolleger og så sin chef. Ikke nok med at du snager, du kommer meget hurtigt også til at lyde bebrejdende.

3. “Jeg har da snydt til flere eksamener”

Det handler egentlig ikke så meget om eksamen. Den er din chef højst sandsynligt ligeglad med. Men en medarbejder, der hverken har skrupler med at snyde autoriteter eller at blære sig med det senere, er ikke lige en medarbejder, der vækker spandevis af tillid.

4. “God røv i de jeans!”

Jeg siger ikke, at du ikke må komplimentere din chefs påklædning. De fleste mennesker elsker et kompliment indimellem. Men hvis du kan være en smule (okay, en hel del) mindre specifik omkring, hvilke kropsdele tøjet fremhæver, tror jeg, din chef vil være dig yderst taknemmelig.

5. “Skulle dig og manden ikke komme og besøge os i sommerhuset i weekenden?”

Alle regler har undtagelser. Og hvis du og din chef har et forhold, hvor I rent faktisk ses privat, så er den her selvfølgelig i orden. Hvis du derimod helt ud af det blå beslutter dig for, at nu skal I rigtig lære hinanden at kende, kan jeg kun anbefale, at du starter betydeligt blødere ud end med sommerhuset.

6. “Du skal vel også snart i gang med træningen?”

Det er jo helt super, hvis du er kommet i dit livs form. Men de færreste kan lide en bedrevidende show-off, som går rundt og giver andre dårlig samvittighed. Det gælder også din chef. Hvis du synes, hans skjorte er begyndt at sidde lidt stramt over maven, er mit bedste råd at holde det for dig selv. Glæd dig over dine egne fremskridt i stedet!

7. “Kunne du finde på at date en medarbejder?”

Skulle du spørge fra nogen? Eller måske spørger du bare af ren nysgerrighed. Men ærligt talt, hvis du ikke kan finde på noget bedre small talk, må du simpelthen gøre dig lidt mere umage. Du sætter din chef i en temmelig mærkelig situation her.

Har vi glemt nogle? Smid en kommentar herunder. 

 

PS: Hvis du på anden vis er udfordret af kommunikationen med din chef eller dine kolleger, så tjek lige vores mange populære kurser i mundtlig kommunikation: Kurser i mundtlig kommunikation.

Klik her, og se alle vores (cirka 2 mia.) kurser og korte uddannelser!

Her er et lille udsnit af de allermest populære af dem:

Tag del i diskussionen

Kommentarer (6)Tilføj kommentar

Loading
Hent GRATIS e-bog om kommunikation!

Hent GRATIS e-bog om kommunikation!

Gør som 15.347 andre: Tilmeld dig vores blog, og få gratis vores e-bog "99+1 hemmeligheder om kommunikation"!

Din tilmelding er modtaget. Vi sender e-bogen til dig inden for få minutter.