calendar-grid calendar-list course-callendar-hover course-callendarcourse-overview-hover course-overview credit-carde-book-hover e-book facebook-hover facebook iconslightbulb linked-in-hover linked-in online-help-hover online-help pp-thumb-up-02 right-arrow search-hover search select-arrow thumbs-up twitter-hover twitter user

Tilmeld dig Aros Blog ligesom 28.576 andre videbegærlige!

Intern kommunikation – Vi giver dig 4 tips til at undgå konflikt

Skrevet af Emil Ulrik Friis, vores in-house retoriker.
(Læs endnu mere om, hvordan du skaber et bedre miljø på din arbejdsplads på vores [course_name]).

Her får du 4 metoder til at fortælle dine kolleger åbent og konstruktivt, hvad du mener. Tjek om du bruger dem alle – også over for de kolleger, du har det svært med!

1. Vil du forstå eller forstås?

Kommunikationsekperten Steven Covey mener, at mennesker generelt har som deres mål at BLIVE forstået, når de diskutere med andre. Hans råd er at vende denne indstilling om, og det er en effektiv måde at undgå konflikt på. Gå til dine diskussioner med det formål at forstå din kollega. Først efter du har forstået ham, skal han forstå dig. 

Er din kommunikation perfekt?

Eller kan den blive bedre? På vores kursus i konflikthåndtering og kommunikation lærer du endnu flere effektive midler til god intern kommunikation og konflikthåndtering.

2. Lær at tælle til 10

Er du blevet irriteret på en kollega, er det en god idé at vente lidt med at tage fat i personen. Ellers bliver det nemt personligt og ukonstruktivt. Og glem alt om at sende en e-mail til kollegaen. Det er en sikker vej til en konflikt.

3. Lyt, lyt og lyt igen

Mennesker taler med 125-250 ord i minuttet, men hjernen har RAM-kapacitet til 500. Det er årsagen til, at vi nemt begynder at tænke på aftensmad og ferieplaner, når vi lytter til kollegerne. Det er ikke rart at tale til nogen, der ikke hører efter, så øv dig i at lytte aktivt.

4. Del din viden og erfaringer

Har du et æble og giver det væk, har du intet æble tilbage. Har du viden og erfaringer og giver det til en kollega, har I det begge. Men lad lige være med at være bedrevidende.

Klik her, og se alle vores (cirka 2 mia.) kurser og korte uddannelser!

Her er et lille udsnit af de allermest populære af dem:

Tag del i diskussionen

Loading
Hent GRATIS e-bog om kommunikation!

Hent GRATIS e-bog om kommunikation!

Gør som 15.347 andre: Tilmeld dig vores blog, og få gratis vores e-bog "99+1 hemmeligheder om kommunikation"!

Din tilmelding er modtaget. Vi sender e-bogen til dig inden for få minutter.