calendar-grid calendar-list course-callendar-hover course-callendarcourse-overview-hover course-overview credit-carde-book-hover e-book facebook-hover facebook iconslightbulb linked-in-hover linked-in online-help-hover online-help pp-thumb-up-02 right-arrow search-hover search select-arrow thumbs-up twitter-hover twitter user

Tilmeld dig Aros Blog ligesom 28.576 andre videbegærlige!

Derfor skal du (måske) stoppe med at sige “carbon footprint”

For snart 20 år siden iværksatte British Petrol en virkelig snedig kampagne, der var uhørt effektiv. Men den havde dog to tabere: Den bæredygtige omstilling og … dig.

Det hele handler om noget så enkelt som, hvem der afsætter et fodaftryk?

Ifølge The Guardian blev British Petrol i begyndelsen af det nye årtusinde interesseret i at fjerne ansvaret for klimaforandringerne fra oliegiganter som dem selv og i stedet placere det hos den enkelte forbruger. Sammen med PR-bureauet Ogilvy & Mather introducerede de derfor begrebet “carbon footprint” i al deres markedsføring og PR og lavede endda en ‘carbon footprint calculator‘, der stadig findes i dag, og som kan hjælpe dig til at beregne dit CO2-fodaftryk på verden.

Hånden på hjertet: Vi er nok blevet snøret

Genistregen ved at introducere “carbon footprint” og at gøre det til et mainstream-begreb er, at fodaftryk ikke sættes af hverken stater eller store olieselskaber. De sættes af mennesker. Man kunne derfor sige, at British Petrol vasker hænderne og skubber ansvaret over på forbrugerne. Smart.

Nyt kursus: “Bæredygtig kommunikation og brand management”

Meget aprospos bæredygtighedskommunikation har vi netop lanceret et nyt kursus, hvor man som kommunikationsmedarbejder eller bæredygtighedsprofessionel kan lære at kommunikere alle jeres fremragende bæredygtige tiltag og styrke jeres bæredygtige brand – og undgå samtidig at falde i fælderne ‘greenwashing’ og ‘greenhushing’!

Læs om kurset her: Bæredygtighedskommunikation og brand management

Klik her, og se alle vores (cirka 2 mia.) kurser og korte uddannelser!

Her er et lille udsnit af de allermest populære af dem:

 

 

 

Tag del i diskussionen

Loading
Hent GRATIS e-bog om kommunikation!

Hent GRATIS e-bog om kommunikation!

Gør som 15.347 andre: Tilmeld dig vores blog, og få gratis vores e-bog "99+1 hemmeligheder om kommunikation"!

Din tilmelding er modtaget. Vi sender e-bogen til dig inden for få minutter.