calendar-grid calendar-list course-callendar-hover course-callendarcourse-overview-hover course-overview credit-carde-book-hover e-book facebook-hover facebook iconslightbulb linked-in-hover linked-in online-help-hover online-help pp-thumb-up-02 right-arrow search-hover search select-arrow thumbs-up twitter-hover twitter user

Tilmeld dig Aros Blog ligesom 28.576 andre videbegærlige!

Undgå disse 9 typer autosvar, når du går på juleferie

  • 5740

Julen er autosvarenes fest! Der er mange måder at markere, at du er gået på ferie – nogle mere hensigtsmæssige end andre. Så inden du slår tifingersystemet løs i Outlook, bør du måske lige læse et par eksempler fra det virkelige liv. Så ved du i hvert fald, hvad du IKKE skal skrive.

Her har du de 9 typer autosvar, der ikke helt spiller:

1. Den ubehøvlede

Okay, selvom vi prædiker direkte kommunikation her hos Aros Business Academy, så er der altså ingen grund til at blive ubehagelig. Husk nu det gode humør. Og endnu vigtigere: Husk, at du skal se både din indbakke (og dine kolleger) i øjnene igen efter nytår.

 

2. Den med stavefejl

Ja, de fleste af os er mere end bare usædvanligt pressede i dagene op til juleferien. Men få nu lige prioriteret korrekturlæsning og korrekt kommatering, ikke? Også selvom det kun er “sportarisk” 😉

Psst! Du kan jo snuppe et lynkursus i korrekturlæsning eller gå all in på kurset Skriv korrekt dansk.

 

3. Den overdrevent grundige

Gaaaab! Der er en overhængende fare for, at du taber din læser allerede efter første sætning, hvis den er irrelevant og 2 kilometer lang. Snørklede formuleringer gør menneskehjernen træt. Og hvorfor bruge 13 ord på at skrive noget, du sagtens kan skrive med 2? Eller for at tage min egen medicin: Skriv kort!

 

4. Den flabede

Det er okay at være glad for at holde ferie, men knap så fint at gnide salt i såret på de mindre heldige. Lidt kækhed i dit autosvar kan virke friskt og indbydende, men ikke når det er på andres bekostning. Det giver bare en unødigt dårlig stemning lige midt i juletiden.

 

5. Den med multiple choice

Nedenstående vil sikkert virke rigtig godt på nogle modtagere. Men humor er en sjov størrelse. For hvad, nogle synes, er hylende morsomt, synes andre, er superkikset. Så. Hvor godt kender du egentlig din læsers humor? Og tænk også lidt på konteksten: Hvis du arbejder hos fx Maersk Oil, tror jeg ikke, at denne vil gå – uanset om modtagerne vil finde den morsom.

 

6. Den den alt for private

Ofte kan det være nok bare at skrive, at du er sygemeldt på ubestemt tid. Især fordi et autosvar jo automatisk ryger ud til ALLE, der sender dig noget. Du har altså ikke helt kontrol over, hvilke indbakker dit autosvar ender i.

Hvis du vil skrive levende og personligt, findes der måder at gøre det på, uden af det går ud over det professionelle udtryk. Det kan du lære på kurset Skriv bedre tekster.

 

7. Den i 3. person

Godt forsøgt, men med mindre du har fået en sekretær i firmajulegave, narrer du altså ikke nogen. Vi ved jo godt, at det er dig selv der har skrevet det autosvar. Så du risikerer enten at fremstå super arrogant eller som en robot. Hvad er egentlig værst?

8. Den på sociale medier

Det sker, at folk melder ferie på sociale medier som Twitter, Facebook eller LinkedIn. Men du kan altså ikke regne med, at dine kolleger, kunder og samarbejdspartnere holder øje med alle dine online profiler. Så sørg lige for også at have et rigtigt autosvar, ikke?

 

 

9. Den (lidt for) ærlige

Det er selvfølgelig helt op til dig selv, om du tjekker mails i ferien. Men hvis du lægger op til det i dit autosvar, risikerer du at skulle bruge din ferie på at beslutte, hvilke mails der fortjener et svar, og hvilke der kan vente. Og de fleste mener nok, at lige netop deres mail er helt ekstremt vigtig.

 

Og nu er det din tur. Er du stødt på nogle sjove autosvar for nylig? Del dem med os i kommentarfeltet nedenfor.

 

PS: Hvis du ligesom os elsker at lege med sproget og kommunikere dine budskaber både skarpt og underholdende, så er vores kursus Skriv til nettet – bedre webkommunikation eller Skriv bedre tekster helt sikkert noget for dig!

Tag del i diskussionen

Loading
Hent GRATIS e-bog om kommunikation!

Hent GRATIS e-bog om kommunikation!

Gør som 15.347 andre: Tilmeld dig vores blog, og få gratis vores e-bog "99+1 hemmeligheder om kommunikation"!

Din tilmelding er modtaget. Vi sender e-bogen til dig inden for få minutter.