calendar-grid calendar-list course-callendar-hover course-callendarcourse-overview-hover course-overview credit-carde-book-hover e-book facebook-hover facebook iconslightbulb linked-in-hover linked-in online-help-hover online-help pp-thumb-up-02 right-arrow search-hover search select-arrow thumbs-up twitter-hover twitter user

Kursus: Skriv til nettet – bedre webkommunikation

Lær at skrive effektive og fængende tekster til internettet og få gode råd om søgemaskineoptimering!

På dette kursus lærer du at

 • skrive de bedst mulige tekster til hjemmesider, intranet, nyhedsbreve, blogs, Facebook og LinkedIn
 • gøre dine webtekster simple, læservenlige, interessante og underholdende
 • bruge de vigtigste modeller, bedste teknikker og uundværlige praktiske værktøjer
 • tilpasse dit indhold til de forskellige platforme
 • forstå bruger- og læseradfærd på nettet
 • sætte en krog i læseren
 • formulere knivskarpe budskaber
 • skrive spændende overskrifter, der giver læseren lyst til at vide mere
 • blive gode venner med Google gennem søgemaskineoptimerede tekster

Tag på kursus i "Skriv til nettet – bedre webkommunikation" ligesom medarbejdere fra:

97,9 %

af vores kursister mener, at underviseren var meget god/god til at tilpasse indhold og undervisning til dem.

Næste kursus

25. - 26. november kl. 9.00-16.00 Tilmeld
Aros Konference, København
13. - 14. januar kl. 9.00-16.00 Tilmeld
Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus
Se flere datoer

Hvem bør deltage på dette kursus?

 • Alle der skriver til internet eller intranet
 • Kommunikationsmedarbejdere
 • Webredaktører
 • Marketingmedarbejdere
 • Informationsmedarbejdere
 • Webjournalister
 • Journalister
 • Ledige der har brug for et konkret kompetenceløft.

Glem, hvad du ved om at skrive

At skrive tekster til nettet er en radikalt anderledes disciplin end at skrive eksempelvis en artikel til print. Og en tekst til en hjemmeside er noget helt andet end et nyhedsbrev. For slet ikke at tale om Facebook. Og de ting du lærte i skolen? Dem kan du godt glemme alt om!

For internetlæserne er en utålmodig art; de læser ikke ord for ord, men skanner en side for indhold og zoomer ind, når noget fanger deres opmærksomhed. Som webskribent skal du kunne skrive koncist – men stadig forføre dine læsere med velskrevet sprog, der fanger deres nysgerrighed, fastholder deres opmærksomhed og fører dem til handling.

Vi giver dig GRATIS adgang til ”Din læringsbank”!

Som deltager på vores kursus i webkommunikation får du automatisk adgang til vores læringsunivers ”Din læringsbank”.

Vi har fyldt læringsbanken med de vigtigste pointer fra kurset – og også en nøje udvalgt samling ekstramateriale. Det er fra os til dig, så du kan holde dig skarp længe efter kurset!

Enhver kommunikationsmedarbejder skal forstå det digitale

Det er efterhånden ekstremt sjældent at se kommunikationsstillinger, hvor webkommunikation i en eller anden form ikke indgår. Og de få stillinger bliver hurtigt udfaset. For webkommunikation er altafgørende i dag! Digital leveringsdygtighed er ikke længe valgfrit. Du bliver ganske enkelt nødt til at forstå, hvordan læseradfærden på nettet er. Og effekten af din nye viden vil hurtigt kunne mærkes. Både for din arbejdsplads. Og for din karriere.

Super godt kursus, der har fået stor indflydelse på min hverdag. Emil er en superdygtig, interessant og meget behagelig underviser, så jeg kommer klart igen!

Pernille Sjøstrøm - Serviceforbundet

Alle var meget begejstrede! Jeg tror, at mange fik rykket på deres forestillinger, og kurset startede en masse diskussioner og tanker hos os. Det var et fedt kursus.

Peter Christensen - Scleroseforeningen

Super godt kursus. Underviseren var virkelig god til at tilpasse stoffet til den enkelte. Jeg vurderer, at mit kursusudbytte er af betydelig kvalitet.

Heidi Lundby - Københavns Kommune

Det var et målrettet og varieret kursus. Jeg har lært at vinkle skarpere når jeg skriver, og fremover vil jeg helt sikkert overveje vinklen på mine tekster mere nøje.

Marion Smith - Aller

Særdeles høj kvalitet. Kompetent og professionel undervisning. Gennemgående højt æstetisk niveau, fra lokaleindretning til kursusmappe. Dejlige lyse lokale, super forplejning.

Karen Folker - VisitNordsjælland

Kursus med kvaliteten helt i top! Det var struktureret, motiverende og med en engageret underviser.

Sine Jess - COOP

Jeg har særligt lært, hvordan man hele tiden skal have fokus på modtageren, samt hvordan man gør læsestoffet mere tilgængeligt og fængslende.

Tina Forsingdal - Copenhagen Business School

Jeg har lært utrolig mange ting på kurset. Blandt andet at sætte en krog i læseren, skrive direkte til læseren, vende teksten på hovedet, at der er plads til detaljer og at pakke det komplekse sprog langt væk. Det vil uden tvivl have en positiv påvirkning på mit arbejde lige med det samme. Også var underviseren rigtig dygtig til at formidle og sende sit budskab klart og tydeligt videre, så det var både levende og interessant.

Karin Hansen - Ikast-Brande Kommune

Kurset har en god vekselvirkning mellem teori og praksis. Jeg skriver ikke så mange webtekster men det har helt klart givet mig nye redskaber til hvad jeg skal være opmærksom på. Og jeg er også blevet mere kritisk når jeg læser en webtekst. Kurset blev formidlet på en pædagogisk og let forståelig måde.

Tania Serzedelo - Danske Regioner

Ualmindeligt godt kursus. Jeg har fået mere lyst til at skrive, og jeg føler mig godt klædt på til at gøre det. Underviseren var nærværende og lydhør og havde en meget bred viden.

Jette Dyhr Dalsgaard - Dansk Halbyggeri

Kvaliteten af kurset var meget høj. Jeg har fået nogle helt konkrete tips til, hvordan man skriver til nettet, og hvordan vi kan forbedre vores webside.

Edita Arlauskaite - Copenhagen Business School

Dit udbytte

 • Du bliver ekspert i webkommunikation og webtekster, og du bliver i stand til hele tiden at trække på og udvikle din ekspertise.

 • Du bliver skarp på de konkrete redskaber, der bruges til webtekster, men du lærer også at formulere dit budskab knivskarpt. En kompetence du kan bruge mange andre steder.

 • Du får en større glæde ved at skrive, når du har en større palette af viden og værktøjer at trække på.

Din arbejdsgivers udbytte

 • Du bliver en vigtig ressource for din arbejdsgiver – du har potentialet til at give jeres hjemmeside eller webkommunikation en tiltrængt make-over der bliver lagt mærke til, og som kan give mere salg, flere kunder eller mere tilfredse borgere.

 • Du får en bred palet af virkemidler, som du ikke blot kan bruge på jeres hjemmeside, men som også er nyttige i både intern og ekstern skriftlig kommunikation.

 • Din nye viden og dine nye evner kan blive et springbræt for en helt ny retning, som virksomheden kan tage, hvor i fx øger jeres aktiviteter på sociale medier eller skriver flere og bedre nyhedsbreve.

Programmet for kursets første dag

 • Hvordan opbygger du overskuelige tekster, når du skriver til nettet?
 • Fat dig i korthed​. Vi fokuserer på, hvordan du skriver præcist og holder læseren i hånden.
 • Skriv som journalisten​. For journalisten handler det om at skrive det vigtigste først. Dette kneb kan du med fordel anvende, når du skriver webartikler.
 • Gør dine overskrifter dækkende. Vi gennemgår, hvad der kendetegner den gode overskrift.

Programmet for kursets anden dag

 • Skriv specifikt til læseren​. Det handler om, at vide, hvem du vil skrive til? Vi stiller skarpt på modtagerorienteret kommunikation.
 • Sæt en krog i læseren​! Fang læserens opmærksomhed og hold den. Bliv klogere på, hvordan du fanger læserens opmærksomhed.
 • Forfør læseren​ med dine webtekster. Du lærer, hvordan du skriver overbevisende og fængende.
 • Gør dine overskrifter sprudlende. Overskrifter skal ikke blot være dækkende, de skal også være vækkende. Du får teknikkerne til at skrive overskrifter, der tiltrækker læserens opmærksomhed.

mini mba, Steen hildebrandt

Kursets underviser tager hånd om din læring!

For os handler alting om, at du får en positiv forandring ud af dette kursus! Derfor spørger vi ind til dine forudsætninger og behov før kursusstart. Efter kurset sørger underviserne for, at du let kan bruge dine nye redskaber og din nye viden der, hvor du er.

Tilmeld dig kurset, og få en gratis miniguide!

Når du tilmelder dig dette kursus, sender vi dig vores lille miniguide ”Få større udbytte af dine kurser”. Med guiden får du enkle tips til, hvordan du får størst muligt udbytte af dette kursus – og af alle dine fremtidige kurser.

Skal vi skræddersy et kursus til jer?

Vi afholder hver dag skræddersyede kurser og uddannelser ude hos kunderne. Og vi vil også rigtig gerne hjælpe jer! Tag en snak med os på tlf. 70 278 279 eller skriv til uddannelseschef Anders Rosenlund på anders@arosbusinessacademy.dk. Så får I et uforpligtende kursusoplæg inkl. priser og praktisk info.

Annelouise

Annelouise har mange års erfaring som  tekstforfatter, og hun har ageret som konsulent for små og store virksomheder, kommuner og offentlige instanser i forbindelse med deres skriftlige kommunikation. Hun er uddannet cand.mag i dansk og har specialiseret sig i sproglig rådgivning.

Annelouises passion for sprog skinner igennem i alle aspekter af hendes undervisning, og hun formår at videregive sin glæde for skrivningen og en ny og anderledes tilgang til sproget til sine kursister.

Fuld profil

Pris

7.900 kr.
/ 6.715 kr. med 15 % vennerabat - klik her for betingelser

Priserne er eksklusive moms. Med i prisen får du bl.a. en miniguide om god læring, undervisningsmateriale og fuld forplejning under kurset. Betaling en uge før kursusstart.

Varighed: 2 dage (kl. 9-16)

Næste kursus

25. - 26. november kl. 9.00-16.00 Tilmeld
Aros Konference, København
8. - 9. januar kl. 9.00-16.00 Tilmeld
Aros Konference, København
13. - 14. januar kl. 9.00-16.00 Tilmeld
Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus
4. - 5. marts kl. 9.00-16.00 Tilmeld
Aros Konference, København
25. - 26. marts kl. 9.00-16.00 Tilmeld
Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus
13. - 14. maj kl. 9.00-16.00 Tilmeld
Aros Konference, København
10. - 11. juni kl. 9.00-16.00 Tilmeld
Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus

Kursuskategorier

Loading