calendar-grid calendar-list course-callendar-hover course-callendarcourse-overview-hover course-overview credit-carde-book-hover e-book facebook-hover facebook iconslightbulb linked-in-hover linked-in online-help-hover online-help pp-thumb-up-02 right-arrow search-hover search select-arrow thumbs-up twitter-hover twitter user

Tilmeld dig Aros Blog ligesom 28.576 andre videbegærlige!

Hvad har personlig planlægning og The Sims tilfælles?

Vil du have Danmarks reneste skrivebord og 8 dage på en uge? Læs mere her: Kursus: Personlig planlægning og effektivitet

Kender du computerspillet The Sims? Udgivet af spilgiganten Maxis første gang i 2000, er The Sims en form for virtuelt dukkehus, hvor du kan styre dagligdagen i et helt almindeligt (virtuelt) menneskes liv – en såkaldt simmer.

Du skal sørge for at skabe ham eller hende en karriere, en familie og en bolig samtidig med at simmerens basale behov som søvn, mad og hygiejne skal opfyldes.

Spil skak og bliv lykkelig

Da Sims 3 udkom i 2009 var det med en opgraderet funktion til spillet. Foruden de basale behov skulle man nu også opfylde de åndelige. Alle simmere blev nu udstyret med et såkaldt langtidsønske, ud fra hvilket deres personlige håb og drømme blev bestemt. Disse håb og drømme tager form af små opgaver eller delmål, som du skal få din simmer til at lave dag for dag. Har en simmer for eksempel et langtidsønske, der hedder: ”Bliv astronaut,” så kan en opgave den ene dag være: ”Kig på stjerner.”

Få endnu flere tips til din planlægning

Du kan få alle de tricks om planlægning, som du skal bruge for at blive virksomhedens mest effektive medarbejder. Det sker på kurset Personlig planlægning og effektivitet, hvor du på en enkelt dag får de mest effektive teknikker af vores ekspert.

Se datoer og tilmeld dig her.

Når det er gjort, kan det være, at der næste dag står: ”Træn din fysik” eller: ”Tag et spil skak og udvid din logiske sans.” Jo flere af disse opgaver man løser, jo tættere kommer simmeren på at blive astronaut – skridt for skridt. Desuden stiger simmerens “langtidslykke”, hvilket vil sige, at han som udgangspunk bliver lykkeligere og mere tilfreds med sit liv.

Vejen til succes: Babysteps

Okay, jeg ved det godt. Det lyder fjollet at tage udgangspunk i et computerspil. Og naturligvis kræver det meget mere end et spil skak, før man bliver en lykkelig astronaut. Men rent metodemæssigt har Maxis med langtidsønskefunktionen faktisk ramt plet i forhold til personlig planlægning. Når det kommer til personlig planlægning og effektivitet, skal du nemlig også vælge dig et mål.

Vil du gerne være chef i en større virksomhed? Okay. Begynd at opdele dit mål i mindre delmål, der skridt for skridt skal få dig tættere på. Hvad kan du gøre inden for det næste år? Den næste måned? Den næste uge? Hvad kan gøres i dag? Ved at dele dit mål op i små, overkommelige bider undgår du at køre sur i det. Du opnår en følelse af produktivitet og motivation, fordi du hver dag kommer bare en lille smule tættere på dit mål. Så gør som simmeren: Kom tættere på dit mål – en dag af gangen!

Klik her, og se alle vores (cirka 2 mia.) kurser og korte uddannelser!

Her er et lille udsnit af de allermest populære af dem:

 

Tag del i diskussionen

Loading
Hent GRATIS e-bog om kommunikation!

Hent GRATIS e-bog om kommunikation!

Gør som 15.347 andre: Tilmeld dig vores blog, og få gratis vores e-bog "99+1 hemmeligheder om kommunikation"!

Din tilmelding er modtaget. Vi sender e-bogen til dig inden for få minutter.