calendar-grid calendar-list course-callendar-hover course-callendarcourse-overview-hover course-overview credit-carde-book-hover e-book facebook-hover facebook iconslightbulb linked-in-hover linked-in online-help-hover online-help pp-thumb-up-02 right-arrow search-hover search select-arrow thumbs-up twitter-hover twitter user

Tilmeld dig Aros Blog ligesom 28.576 andre videbegærlige!

Hvad er Earth Day? Og hvorfor fejrer man det?

  • 3995

Mini MBA i Sustainability Management lærer du at implementere grønne strategier og handleplaner i din organisation!

Der findes utallige af mærkedage. Fars dag, mors dag, juleaften, påske og kvinders internationale kampdag er blot et par stykker på den lange liste. Og der er sågar nogle, der fejrer “the international pancake day”. Men i dag stiller vi skarpt på noget lidt mere seriøst – nemlig Earth Day – der også så småt er ved at vinde indpas i Danmark.

Historien bag Earth Day

Den 22. april er en dag, der har en særlig plads hos mange, som ønsker at tage del i den bæredygtige transformation. Dagen er sat i verden for jorden skyld. Og på Jordens Dag bliver der gjort en ekstra indsats for miljøet og skabt øget fokus på vigtigheden af en bæredygtig udvikling.

Earth Day stammer fra USA i 70’erne og var en reaktion på et olieudslip, der fandt sted i delstaten Californien. Drivkraften bag bevægelsen var senatoren Gaylord Nelson, der formåede at skabe stor opbakning blandt den amerikanske befolkning. Hele 20 millioner, svarende til 10 % af den amerikanske befolkning, stimlede sig sammen på gaderne for at postestere mod miljøforureningen og for at skabe større fokus på miljøet. Siden da har mærkedagen kun fået større betydning, og dagen fejres nu af mennesker over hele verden.

Vil du for alvor gøre en forskel i den bæredygtige udvikling? På Mini MBA i Sustainability Management får du redskaberne til at transformere dit arbejde med verdensmålene til konkrete handlinger.

Hvad kan jeg selv gøre?

Det kan virke som en uoverskuelig opgave at gøre sin hverdag mere bæredygtig. I en travl hverdag med stress og jag er det ikke altid det, der står øverst på dagsordenen. Derfor er Earth Day en oplagt mulighed for, at du kan gentænke dine vaner og gøre en ekstra indsats for miljøet.

Vi har derfor samlet 5 tips til, hvordan du kan gøre dit liv lidt mere bæredygtig (og du må selvfølgelig gerne følge dem, selvom der ikke står d. 22. april på kalenderen):

#1 Lad bilen stå

Stig op på jernhesten og væk dine benmuskler. Ikke nok med at det er bedre for miljøet, så er det også gratis motion. Det er vist win-win.

#2 Spis årstidens frugt og grønt

Appelsiner om sommeren er da fjollet, ik’? Køb efter sæsonens varer og forsøg at købe danske råvarer; så skåner du miljøet for unødvendig belastning.

#3 Lav et kødfrit måltid

Der er sikkert mange, der lukker øjnene, når de ser dette råd. Men kødfrie retter behøver ikke være kedelige. Og én kødfri dag om ugen er bedre end ingen.

#4 Sluk lyset efter dig

Vi mente det, når vi sagde simple råd. Husk at slukke lyset efter dig, når du går ud af et rum.

#5 Sluk for vandet, når du kommer sæbe i håret

Det her råd behøver vidst ikke nærmere forklaring. Sluk vandet, når du ikke bruger det.

 

Se alle vores klimakurser.

Klik her, og se alle vores (cirka 2 mia.) kurser og korte uddannelser!

Her er et lille udsnit af de allermest populære af dem:

 

Tag del i diskussionen

Loading
Hent GRATIS e-bog om kommunikation!

Hent GRATIS e-bog om kommunikation!

Gør som 15.347 andre: Tilmeld dig vores blog, og få gratis vores e-bog "99+1 hemmeligheder om kommunikation"!

Din tilmelding er modtaget. Vi sender e-bogen til dig inden for få minutter.