calendar-grid calendar-list course-callendar-hover course-callendarcourse-overview-hover course-overview credit-carde-book-hover e-book facebook-hover facebook iconslightbulb linked-in-hover linked-in online-help-hover online-help pp-thumb-up-02 right-arrow search-hover search select-arrow thumbs-up twitter-hover twitter user

Tilmeld dig Aros Blog ligesom 28.576 andre videbegærlige!

Hvad vil det egentlig sige, at noget er CO2-neutralt?

  • 3573

Tag på Mini MBA i Sustainability Management, og få værktøjerne til at realisere dine bæredygtighedsdrømme i din organisation.

CO2-neutralitet er et mærkat, mange virksomheder, lande og byer gerne vil kunne brande sig på. Og det kan umiddelbart lyde som en utopi. For hvordan kan man være klimaneutral, når det stort set er umuligt ikke at udlede CO2?

Bliv klogere på, hvordan du gør din business bæredygtig på Mini MBA i Sustainability Management.

Hvornår er noget CO2-neutralt?

CO2-neutralitet, også kaldet klimaneutralitet, handler om at man ikke udleder mere CO2 i atmosfæren, end man optager. Det handler derfor ikke kun om at mindske den mængde CO2 man udleder, men også om at finde på måder at binde CO2.

Men hvordan gør man det? Svaret er dobbelt. På den ene side handler det om, at mindske den CO2 man udleder og om at bruge vedvarende energi såsom solceller og vindmøller. På den anden side handler det om, at binde den CO2, man udleder. Det kaldes også kulstofdræn. Kulstofdræn er et system, der absorberer mere CO2 end der udledes gennem dem, og det sker eksempelvis gennem skovene, jordbunden og havene.

Man kan se CO2-neutralitet som en bankkonto. Det handler om at holde ens regnskab i plus (eller som det mindste i nul). I regnskabet udgør ens CO2-udledning ens regninger, mens ens CO2-bindning (kulstofdræn) er ens lønsedler. Og hvis man ikke vil ende i Luksusfælden, skal man – som de fleste af os ved – ikke bruge mere, end man tjener.

Vil I også være CO2-neutrale? På Mini MBA i Sustainability Management får I konkrete strategier og handleplaner til at nå i mål med jeres ambitioner om en bæredygtig transformation.

Det handler ikke kun om CO2

Når man snakker om klimaaftryk, handler det ikke kun om CO2. Derfor bruges betegnelsen CO2-ækvivalenter, der er en slags fælles måleenhed for forurening og som dækker over forskellige klimagasser.

Metan har eksempelvis 23 gange så stor effekt som CO2, mens lattergas er hele 298 gange kraftigere end CO2. Det betyder dog ikke, at CO2 ikke er et problem. Derimod skal ens klimaaftryk ses som et samlet hele af de klimagasser, man udleder. Den fælles måleenhed muliggør samtidig, at man kan sammenligne klimaregnskaber på tværs af forskellige virksomheder, lande og byer.

Vi skal udnytte alle ressourcer

En gruppe forskere fra Aalborg Universitet har undersøgt, hvad der skal til for at opnå klimaneutralitet. Og svaret er simpelt. Vi skal samarbejde på tværs af mennesker og institutioner og udnytte de ressourcer, vi har til rådighed.

Vil man være CO2-neutral, handler det om at se energisystemet som et samlet hele. Et godt eksempel er, at det ikke giver mening at producere strøm fra vindmøller eller solceller, hvis strømmen blot går til spilde og ikke sendes videre til steder, hvor der er brug for den.

Vil I have det sidste skub til for alvor at komme i gang med den grønne omstilling? På Mini MBA i Sustainability Management får I de rette værktøjer til at gøre jeres forretning bæredygtig.

Se alle vores klimakurser.

Tag del i diskussionen

Loading
Hent GRATIS e-bog om kommunikation!

Hent GRATIS e-bog om kommunikation!

Gør som 15.347 andre: Tilmeld dig vores blog, og få gratis vores e-bog "99+1 hemmeligheder om kommunikation"!

Din tilmelding er modtaget. Vi sender e-bogen til dig inden for få minutter.