calendar-grid calendar-list course-callendar-hover course-callendarcourse-overview-hover course-overview credit-carde-book-hover e-book facebook-hover facebook iconslightbulb linked-in-hover linked-in online-help-hover online-help pp-thumb-up-02 right-arrow search-hover search select-arrow thumbs-up twitter-hover twitter user

Tilmeld dig Aros Blog ligesom 28.576 andre videbegærlige!

Sådan gør du et bedre førstehåndsindtryk!

Få mange flere tips på vores: Kursus: Præsentationsteknik med gennemslagskraft! og Kursus: Forhandlingsteknik.

Når folk møder dig for allerførste gang, bruger de (helt uden at tænke over det) ét sekund på at placere dig i én af tre kategorier: Ven, fjende eller potentiel sexpartner. Med de rigtige teknikker kan du selv styre, hvor folk placerer dig – og du kan samtidig øge din autoritet og troværdighed.

Vil du helst opfattes som ven, fjende eller potentiel sexpartner? Sikkert lidt af hvert, men helst i de rette situationer. På en hyggelig lille bar kl. 3 om natten vil du måske gerne ryge i den tredje kategori. Opdager du omvendt, at en skummel type er ved at stjæle din bil, vil du sikkert gerne virke truende og fjendtlig.

Men i langt de fleste professionelle og sociale situationer vil det være til din fordel at ryge i kategorien “ven”. Vi giver dig her 5 konkrete teknikker, der hjælper dig til at ryge i venne-kategorien og til at skabe velvilje, troværdighed og autoritet i det første møde. De kommer her.

1 – Vent et halvt sekund med at smile!

Selvfølgelig skal du smile til folk, når du giver dem hånden, men i stedet for allerede at smile, inden I har haft øjenkontakt, så vent lige et halvt sekund og spil en lille smule kostbar med dit smil. Hvis du venter et halvt sekund, vil dit smil nemlig opleves som en reaktion på, at du møder den anden, og ikke bare som en default setting. Prøv det med en kollega med det samme og kom så tilbage og læs de sidste fire tips (vi skal nok vente på dig).

2 – Vis, at du kommer ubevæbnet!

Når folk laver deres øjeblikkelige, ubevidste vurdering af dig, er dit kropssprog afgørende. Hvis dit kropssprog er lukket (dine arme dækker for din torso, og dit hovedet er bøjet lidt nedad), så virker det som om, du beskytter dig selv. Du signalerer dermed, at du ser den anden person som en trussel, og du skaber dermed en fjendtlig relation.

Hav derfor et åbent kropssprog, hvor dine arme er ude til siderne, og dine hænder er åbne. På den måde viser du, at du ikke opfatter den anden person som en fjende, for du har ikke brug for at beskytte dig for ham. De åbne hænder er samtidig det universelle symbol for “jeg kommer ubevæbnet,” og dit kropssprog viser derfor på alle måder, at du er en ven og ikke en fjende.

3 – Customize dit håndtryk!

“Hvor hårdt skal man trykke den andens hånd?” Ved et godt almindeligt håndtryk klemmer du lige så hårdt om den andens hånd, som han/hun gør om din. Du spejler altså den andens kraft. Jeres hænder er begge placeret lodret, så ingen har overhånd, dvs. har sin hånd liggende oven på den andens hånd.

Hænderne er desuden placeret midt imellem jer, og I giver ikke kun fingrene til hinanden, men I lader hinandens håndflader mødes. Hvis du kun giver den anden dine fingre og ikke lader ham mærke hele håndfladen, kan det virke som om, at du har noget at skjule.

Hvis du vil give et ekstra venligt håndtryk, så kan du costumize standardformlen. Du kan for det første dreje din hånd en anelse, så den andens hånd kommer til at ligge lidt oven på din. Du kan samtidig også trække jeres hænder en anelse hen mod dig selv, sådan at de bliver flyttet væk fra den andens torso og dermed væk fra hans eller hendes sårbare område.

Med disse to ting fjerner du alle elementer, som kunne virke truende, og samtidig tillader du den anden at have magt og at være ovenpå, og du virker derfor generøs. Det føles godt for den anden, og det giver den anden lyst til at synes godt om dig.

Hvornår er det vigtigt for dig?

I hvilke situationer er det vigtigt for dig, at du giver det perfekte indtryk? Uanset hvor det virkelig gælder for dig, så har vi kurset til dig:

Forhandlingsteknik – sådan når du dine mål!

Præsentationsteknik med gennemslagskraft

Mundtlig kommunikation

Eller: Se alle vores 100 kurser

4 – Vis med hovedet, at du lytter

Hvis du tilter hovedet en anelse, giver du indtrykket af, at du lytter og tænker over tingene. Prøv selv at rynke øjenbrynene en anelse og se meget eftertænksom ud. Det vil sandsynligvis komme helt naturligt til dig at lægge hovedet en anelse på siden. Det er det visuelle symbol for, at man lytter.

Det er selvfølgelig godt at bruge, når den anden taler, men du kan også bruge det til at få folk til at lytte til det, du selv siger. Hvis du titler hovedet en anelse, når du selv taler, vil den anden nemlig ofte spejle dig og selv antage denne lyttende og interesserede kropsholdning. Du viser altså den anden, at du er lyttende og interesseret, og du får ham eller hende til at være det samme.

5 – Brug dine hænder klogt (og styrk din troværdighed)

Prøv at sætte dig ret op med hænderne ned langs siden (evt. lagt i skødet) og sig sætningen, “Johnny, du ved, at du kan stole på mig.” Så prøv at sige det samme, mens du rører ved dit ansigt og dækker lidt for munden. Og endelig: Sig den samme sætning med hænderne holdt frem for dit bryst – og bevæg dem gerne i takt med, at du siger ordene. Hvilken version, synes du, virkede mest troværdig? Sandsynligvis den med hænderne fremme.

Tjek også lige denne video!

Hos Aros Business Academy er vi ret trætte af den sejlivede myte om, at kun 7 % af alt det, vi kommunikerer, udgøres af ordene, vi siger (og resten er det non-verbale). Faktisk er vi så trætte af det, at vi har skrevet det her indlæg om det. Men det betyder ikke, at kropssprog ikke er vigtigt, og det illustrerer kropssprogseksperten Mark Bowden helt fantastisk i det her klip!

Fra 3:45 til 4:40 siger han sætningen: “Look, you know that you can trust, what I have told you here” fire gange med sine hænder i fire forskellige positioner, og han viser, hvordan det skaber fire forskellige meninger. Han er virkelig god! Han er faktisk næsten lige så god som vores underviser på kurset Præsentationsteknik med gennemslagskraft, hvor de heldige kursister arbejder med deres non-verbale udtryk.

 

 

Her er tre kurser, der hjælper DIG videre:

Du kan også klikke her, og se alle vores (cirka 2 mia.) kurser og korte uddannelser!

Her er et lille udsnit af de allermest populære af dem:

 

Tag del i diskussionen

Loading
Hent GRATIS e-bog om kommunikation!

Hent GRATIS e-bog om kommunikation!

Gør som 15.347 andre: Tilmeld dig vores blog, og få gratis vores e-bog "99+1 hemmeligheder om kommunikation"!

Din tilmelding er modtaget. Vi sender e-bogen til dig inden for få minutter.