calendar-grid calendar-list course-callendar-hover course-callendarcourse-overview-hover course-overview credit-carde-book-hover e-book facebook-hover facebook iconslightbulb linked-in-hover linked-in online-help-hover online-help pp-thumb-up-02 right-arrow search-hover search select-arrow thumbs-up twitter-hover twitter user

Tilmeld dig Aros Blog ligesom 28.576 andre videbegærlige!

Hvad Cristiano Ronaldo kan lære dig om forhandlingsteknik

Skrevet i samarbejde med Mikkel, ekspert i forhandling og underviser på vores Kursus: Forhandlingsteknik.

Når du skal til en forhandling, skal du gå til den, ligesom Cristiano Ronaldo går til et frispark – selvsikkert, præcist og resultatorienteret. I denne artikel får du de to grundlæggende principper, der kan hjælpe dig til større succes – uanset om forhandlingsbordet er placeret helt tilbage på din egen banehalvdel eller lige uden for feltet.

Vær selvsikker – og vis det frem!

Forestil dig Cristiano stå og gøre sig klar til at sparke. De spredte ben, den ranke ryg, det fokuserede blik mod målet.

Den måde han står på er en såkaldt ”power pose” – en stilling, der udtrykker styrke og selvtillid. Præcis de samme egenskaber, som du skal udtrykke til en forhandling.

Cristiano Ronaldo er ikke bare en af verdens bedste fodboldspillere. Han er også verdensmester i power poses. Du ser ham måske kortvarigt vise sin frustration, men herefter skifter han hurtigt tilbage til enten rolige og selvsikre bevægelser eller kraftfulde og determinerede løb, med løftet hage. Alt sammen bevægelser, der udstråler kompetence og uovervindelighed og skaber selvtillid. I modeverdenen siger man: “Klæder skaber folk”. Ja, men kropssprog definerer dem.

Til en forhandling er tricket at virke ukuelig uden at virke truende. Det kan være lettere sagt end gjort. Men hvis du kan kigge din chef, kunde, eller hvem du nu forhandler med, lige i øjnene uden at fortrække en mine, mens du siger præcist, hvad du gerne vil have, så er du godt på vej!

Skal du forhandle løn? 

Så læs vores artikel med fire effektive teknikker til din lønforhandling.

Eller endnu bedre: Tag på et kursus i forhandlingsteknik.

Sådan bliver du taget seriøst

”Always be willing to walk away” – sådan lyder det vigtigste råd fra den amerikanske forhandlingsekspert Ed Brodow. Hvis du ikke er parat til at gå fra forhandlingsbordet, så skal du slet ikke sætte dig til at begynde med. Du bliver først taget seriøst, når du viser, at du er villig til vende ryggen til, hvis du ikke bliver behandlet med respekt og får et rimeligt resultat ud af forhandlingen.

Du skal selvfølgelig ikke gå fra forhandlingsbordet, med mindre der ikke er nogen anden udvej, men du skal opfatte det som en mulighed, som du er villig til at bruge, hvis buddet er for lavt.

Lær alle de smarte finter

Du kan godt sparke et flot frispark uden at være Cristiano Ronaldo. Og du kan godt klare en forhandling uden at være professor i psykologi. Det vigtige er, at du kender de grundlæggende principper og de mest effektive tricks. Og dem lærer du på vores kursus i forhandlingsteknik. Det er nemlig udviklet til at gøre dig til en sublim forhandler. Se datoer, læs mere og tilmeld dig her.

Hvis du gerne vil lære mere om power poses med det samme, så brug 21 sommerminutter på at se denne her fantastiske TED talk af Amy Cuddy. Der er en god grund til, at det er den mest populære TED talk nogensinde!

mini mba, Steen hildebrandtForhandlingsteknik

Vil du blive bedre til at forhandle, når du skal søge job?
Så hent vores e-bog om jobsøgning.

 

Klik her, og se alle vores (cirka 2 mia.) kurser og korte uddannelser!

Her er et lille udsnit af de allermest populære af dem:

Tag del i diskussionen

Kommentarer (2)Tilføj kommentar

Loading
Hent GRATIS e-bog om kommunikation!

Hent GRATIS e-bog om kommunikation!

Gør som 15.347 andre: Tilmeld dig vores blog, og få gratis vores e-bog "99+1 hemmeligheder om kommunikation"!

Din tilmelding er modtaget. Vi sender e-bogen til dig inden for få minutter.