calendar-grid calendar-list course-callendar-hover course-callendarcourse-overview-hover course-overview credit-carde-book-hover e-book facebook-hover facebook iconslightbulb linked-in-hover linked-in online-help-hover online-help pp-thumb-up-02 right-arrow search-hover search select-arrow thumbs-up twitter-hover twitter user

Tilmeld dig Aros Blog ligesom 28.576 andre videbegærlige!

Sådan bliver du uundværlig på din arbejdsplads (de 8 vigtigste job-hacks)

 

Du er selvfølgelig allerede helt uundværlig på din arbejdsplads!

Eller hvad? De sidste år med covid og krig har vist os, at alting kan ændre sig over en eftermiddag. Og når forandringens vinde blæser, er det smart at stå fast. Vi har samlet de 8 vigtigste job-hacks, der vil gøre dig langt mere uundværlig på din arbejdsplads. Og faktisk er de så enkle at gå til, at du kan tage handling på dem alle i dag!

Nåja, og det bedste af det hele: Det er ikke blot en samling af ‘dirty tricks’ til at manipulere din leder til at se større værdi i dig. Det er en klassisk win-win. Din leder vil nemlig elske dig for at gøre dette …

1. Stop aldrig med at udvikle dig (omfavn livslang læring)

Uanset hvilken branche, du arbejder i, er der altid noget nyt, du kan blive klogere på. Hold dig orienteret, opsøg ny viden, læs artikler, skriv dig op til nyhedsbreve, hør podcasts og tag på kurser. Se vores 100 af slagsen her. Og hvis du er nødt til at bruge fritid på at lære nyt, så se det som en investering i dig selv.

2. Tilføj ekstra værdi til alt, hvad du foretager dig

Hver gang, du færdiggør en opgave, så spørg dig selv: Har jeg gået den ekstra mil med denne opgave? Har jeg gjort, hvad jeg kunne for at bidrage til arbejdspladsens mål og vision (hvad enten de handler om bundlinje eller andre agendaer)?

Mange ansatte udfører blot de opgaver, de formelt er ansat til (hvilket jo er helt forståeligt). Men hvis du konstant bringer mere til bordet (idéer, ansvar m.v.), vil du nemmere blive uundværlig på arbejdspladsen.

3. Tag monopol på en færdighed

Hvis du er den eneste, der kan udføre en særlig opgave, som arbejdspladsen har brug for, står du stærkt. Det kan være, at du er den eneste, der rigtig forstår Excel. Den eneste, der kan lave en livscyklusanalyse. Den eneste, der har taget en projektlederuddannelse. Eller den eneste, der har forstand på coaching.

Eller endnu bedre: Vær proaktiv, når noget ændrer sig for arbejdspladsen, og der er brug for nye færdigheder, som ingen lige nu har. I så fald vil du med 99 % sikkerhed finde kurset, der giver dig færdigheden, her.

5. Mød ind på arbejdet med en positiv indstilling

Det siger sig selv, at det styrker din position at udstråle en positiv indstilling til tingene. Så undlad for alt i verden at sukke, når din chef udstikker en ny retning eller opgave, men find i stedet den positive vinkel på den nye udfordring. Tjek i øvrigt vores tjekkede kursus i positiv psykologi, hvor du lærer dette (og meget andet).

6. Tag initiativ

Hvis du som medarbejder tager mere initiativ, vil du blive mere produktiv og udvise en stærk passion for dit arbejde. Og passionerede, produktive medarbejdere er enhver leders drøm. Hav fx modet til at tage det første spadestik i et nyt projekt. Det er de færreste ledere (i hvert fald her i Danmark), der har lyst til at ‘micro manage’ deres medarbejdere. De vil langt hellere have tillid til, at medarbejderne tager affære, tager initiativ og tager ansvar.

7. Vær punktlig

At møde ind til tiden og overholde sine deadlines, betyder sandsynligvis mere, end du tror. Du kender sikkert typen, der altid kommer 5 minutter for sent til et møde og gør et stort nummer ud af, at vedkommende har en superpresset dag. Jovist, vedkommende kommer til at virke vigtig og travl. Men han eller hun viser også, at andres tid betyder lidt for ham eller hende. Og den slags bemærker ledere.

8. Tænk fremad

Hvis der er én ting, vi alle har lært af de sidste år med covid og krig i Europa, må det være dette: Tingene kan (og vil) ændre sig meget hurtigt! Og det gælder i særdeleshed for de danske arbejdspladser. Pandemier, uroligheder, forsyningsproblemer, disruption og nye teknologier kan ændre hele grundlaget for din arbejdsplads, hurtigere end du kan sige ‘speciallægepraksisplanlægningsstabiliseringsperiode’ (jeps, det er Danmarks længste ord).

Og det behøver ikke kun at være ledernes opgave at tænke fremad og at se ind i krystalkuglen. Forestil dig at være dén, der forudser en fremtidig krise og udvikler et værn imod den? Det vil næppe skade din position på arbejdspladsen.

 

Klik her, og se alle vores (cirka 2 mia.) kurser og korte uddannelser!

Her er et lille udsnit af de allermest populære af dem:

 

Tag del i diskussionen

Kommentarer (2)Tilføj kommentar

Loading
Hent GRATIS e-bog om kommunikation!

Hent GRATIS e-bog om kommunikation!

Gør som 15.347 andre: Tilmeld dig vores blog, og få gratis vores e-bog "99+1 hemmeligheder om kommunikation"!

Din tilmelding er modtaget. Vi sender e-bogen til dig inden for få minutter.