calendar-grid calendar-list course-callendar-hover course-callendarcourse-overview-hover course-overview credit-carde-book-hover e-book facebook-hover facebook iconslightbulb linked-in-hover linked-in online-help-hover online-help pp-thumb-up-02 right-arrow search-hover search select-arrow thumbs-up twitter-hover twitter user

Tilmeld dig Aros Blog ligesom 28.576 andre videbegærlige!

Sådan undgår du at dø langsomt under kedelige møder

“Death by meeting”. Sådan kunne inskriptionen lyde på din gravsten. Læs med her, og se, hvad du kan gøre for at overleve dit næste dødsenskedelige møde.

Du sidder til det ugentlige teammøde. Samtlige punkter er gået over tid. Alle har en mening, og alle skal høres. Du tænker på alle de opgaver, du ikke kan løse, fordi du sidder her. Luften er tung. Der er ingen kaffe, vand eller snacks i lokalet. Og pludselig sidder du og overvejer, om ikke det ville være bedre at løbe hen og kaste dig ud af det åbne vindue.

Men så galt behøver det ikke at gå (heldigvis). Her får du nemlig vores 6+1 bedste tips til at undgå at dø langsomt under jordens kedeligste møder.

1. Tag selv ansvar for mødet (og stop evt. med at klynke)

Det er nemt at beklage sig over kedelige møder. Men hvad kan du selv gøre for at undgå dem? Find dig ikke i, at et møde er for kedeligt, men bidrag med opløftet stemning, struktur og gode input. Du kan fx appellere til at lukke kedelige diskussioner ned ved at henvise til en presset (eller ligefrem overskredet) tidsplan. Og hvis der ikke findes en tidsplan, kan du sørge for, at der bliver lavet en fremover.

2. Tøm frugtskålen, og bed om en refill

Har du prøvet at holde dig vågen en hel nat? Altså uden druk og dans? Hvis du har, så ved du, at det hjælper at småspise gennem hele natten. Når du drikker og spiser, stitumerer du kroppen, så den ikke går på standby. Så tøm frugtskålen, og spis den lille chokolade til din kaffe (og de andres, hvis de ikke spiser dem).

3. Skriv masser af noter undervejs

Når du tager noter under et møde, holder du flere områder af din hjerne beskæftiget, og det gør dig langt mere fokuseret. Du vil samtidig huske de væsentligste pointer fra mødet bedre bagefter, fordi du aktivt har formuleret dem undervejs. Hvis du ikke skal bruge dine noter bagefter, så bare smid dem ud efter mødet. Dog ikke inde i mødelokalet, mens alle ser det.

4. Gro ikke fast på stolen

Hvis du sidder musestille på din stol i to timer, går din krop helt automatisk i dvale. Kom op at stå, og gå lidt rundt i lokalet. Eller endnu bedre: Foreslå forud for mødet, at hele mødet flyttes ud på en gåtur. Jeg tænker selv bedst, når jeg går. Måske har du det også sådan?

5. Åben et vindue (men pas på ikke at hoppe ud)

Der er tre gode grunde til at åbne et vindue under et møde: 1: Du får ny ilt ind i lokalet. 2: Du kommer op at stå og bevæger dig lidt. 3: Den kølige luft overvinder trætheden. Hvis mødelokalet er for varmt, virker det nemlig i sig selv søvndyssende.

6. Kaffe overvinder (stort set) alt

Kaffe holder din hjerne skarp. Meget kaffe holder din hjerne meget skarp. Sindssygt meget kaffe giver dig rysteture og koldsved. Så find en gylden middelvej.

Bonustip: Sådan overlever du møder, der er komplet irrelevante for dig

Nogle møder er ikke kun dræbende kedsommelige. De er også komplet ligegyldige for dig! Og hvad gør du? I mine børns gamle musikskole var der to obligatoriske møder om året. De varede tre timer og havde den lille skønhedsfejl, at de var ens hver eneste gang.

Når jeg tabte væddemålet om hvem af os forældre, der skulle af sted, gjorde jeg følgende: Jeg fandt notesbog og kuglepen frem. Skrev min egen lille dagsorden af arbejdsopgaver, der kun kunne løses ved rå tankekraft. Og så tog jeg til mødet og havde mit eget indre møde, mens de andre talte om … ja, jeg ved det faktisk ikke.

 

Klik her, og se alle vores (cirka 2 mia.) kurser og korte uddannelser!

Her er et lille udsnit af de allermest populære af dem:

 

Tag del i diskussionen

Loading
Hent GRATIS e-bog om kommunikation!

Hent GRATIS e-bog om kommunikation!

Gør som 15.347 andre: Tilmeld dig vores blog, og få gratis vores e-bog "99+1 hemmeligheder om kommunikation"!

Din tilmelding er modtaget. Vi sender e-bogen til dig inden for få minutter.