calendar-grid calendar-list course-callendar-hover course-callendarcourse-overview-hover course-overview credit-carde-book-hover e-book facebook-hover facebook iconslightbulb linked-in-hover linked-in online-help-hover online-help pp-thumb-up-02 right-arrow search-hover search select-arrow thumbs-up twitter-hover twitter user

Tilmeld dig Aros Blog ligesom 28.576 andre videbegærlige!

Den offentlige diplomlederuddannelse er skudt helt over målet

Når du læser den næste sætning vil du sikkert tro, at jeg er komplet fuld af løgn:

“Når en offentlig mellemleder bliver sendt på en diplomlederuddannelse, koster det dig (og dine danske medborgere) mere end 500.000 kr!”

Den koster nemlig 100.000 kr. i deltagergebyr plus en fuld årsløn til lederen, der skal være væk fra arbejdspladsen. Det svarer nærmest til, at alle mellemledere i det private skulle tage en fuld MBA. Og det, er du sikkert enig med mig i, er skudt helt over målet!

Prøv engang at forestille dig, hvad den halve million kunne bruges på i stedet. Og endnu vigtigere: Prøv engang at gange dette tal med de 12.000 offentlige ledere, der de sidste 10 år har deltaget på en diplomlederuddannelse (du kan selv prøve at taste det ind på lommeregneren –  jeg lover dig, at der er rigtig mange 0’er).

Det kunne lyde som om, jeg forsøger at hænge det offentlige ud. Men det gør jeg ikke. Tværtimod. Problemet er, at der ikke findes noget egentligt alternativ til en offentlig diplomlederuddannelse, hvis en offentlig leder skal tage en fuld lederuddannelse.

Det vil sige … det gjorde der ikke. For i fredags lancerede vi alternativet. Den koster samfundet 10 % af diplomlederuddannelsen, men det gør den ikke nødvendigvis dårligere. Den er nemlig centreret om ledernes egen praksis; den er ikke akademisk støvet; og den går lige til sagen. Derfor er den naturligvis også kortere.

Vi kalder den Aros Mini MBA – Lederuddannelse, og du kan læse om den her.

Interessen har allerede været rigtig stor, og Børsen skrev om den i fredags. Og det er vi superglade for. Den eneste kritik kommer fra enkelte ansatte ved selvsamme diplomlederuddannelser. Og det kan man jo egentlig godt forstå.

Tag del i diskussionen

Loading
Hent GRATIS e-bog om kommunikation!

Hent GRATIS e-bog om kommunikation!

Gør som 15.347 andre: Tilmeld dig vores blog, og få gratis vores e-bog "99+1 hemmeligheder om kommunikation"!

Din tilmelding er modtaget. Vi sender e-bogen til dig inden for få minutter.