calendar-grid calendar-list course-callendar-hover course-callendarcourse-overview-hover course-overview credit-carde-book-hover e-book facebook-hover facebook iconslightbulb linked-in-hover linked-in online-help-hover online-help pp-thumb-up-02 right-arrow search-hover search select-arrow thumbs-up twitter-hover twitter user

Tilmeld dig Aros Blog ligesom 28.576 andre videbegærlige!

Den største misforståelse om mundtlig kommunikation

Skrevet af Emil Ulrik Friis, vores in-house retoriker.
(Få flere tips og tricks på vores Internt kursus: Mundtlig kommunikation).

En trist misforståelse har gjort dig og dine kollegaer til regelbundne slaver. Den begrænser jer i det, der ellers burde være en fri, kreativ og dynamisk disciplin, nemlig mundtlig kommunikation. Denne artikel hjælper jer til at bryde lænkerne.

Hver gang nogen kommer til dig og giver dig råd i stil med: “Når du holder et oplæg, så skal du ALTID starte med at præsentere dig selv” eller “Når du præsenterer, så er det ALDRIG godt at have et slide med mere end seks linjers tekst” og andre regler, som de påstår altid gælder, så kan jeg som kommunikationsrådgiver sige dig to ting om disse personer:

  1. De er irriterende.
  2. De tager fejl.

Det handler ikke om regler, men om situation

De råd, du får, er ikke nødvendigvis dårlige – de er faktisk ofte meget brugbare – men der findes ingen regler for mundtlig kommunikation, der altid gælder. Man kan ikke give et råd, som til ethvert tænkeligt tidspunkt, overfor ethvert tænkeligt publikum og i enhver tænkelig situation altid skal følges.

Det ville være dejligt, hvis der var regler, der altid gjaldt – så var det nemt at være kommunikationsrådgiver, men faktum er, at enhver situation er unik. Derfor er det eneste råd, man altid kan give: Gør det, der passer til situationen – hvilket selvfølgelig altid kræver overvejelse.

Styr uden om misforståelserne

Der er rigtig mange, og til tider uoverkommelige, forhindringer på vejen mod god kommunikation. På vores kursus i mundtlig kommunikation styrer vi dig uden om dem alle sammen, så du kommer sikkert i mål.

Kend “reglerne” – og bryd dem

Der er selvfølgelig masser af råd, der gælder i 90 procent af tilfældene, og som derfor er rigtigt gode at kende. Men om de skal følges af dig i netop den situation, som du står i, det er altid din egen afgørelse – og ingen andres.

Hvis du både kender til de gode generelle råd for god kommunikation, men samtidig også indser, at der ingen absolutte regler findes, så bliver du mere interessant end dem, der klamrer sig til et misforstået “regelsæt” for mundtlig kommunikation. Du er et skridt foran, fordi du ved, hvad der ofte er smart og usmart, men samtidig holder du altid dette op imod den konkrete situation.

Derfor: Lyt til alle de “regler”, som folk mener, at du skal følge, men hav modet til ikke altid at gøre det. Du kan lære en masse gode principper for mundtlig kommunikation på kurset Mundtlig Kommunikation hos Aros Business Academy, og endnu vigtigere så får du også træning i, hvornår og hvordan du bruger teknikkerne med den rigtige effekt. Se datoer og tilmeld dig her!

Klik her, og se alle vores (cirka 2 mia.) kurser og korte uddannelser!

Her er et lille udsnit af de allermest populære af dem:

 

Tag del i diskussionen

Loading
Hent GRATIS e-bog om kommunikation!

Hent GRATIS e-bog om kommunikation!

Gør som 15.347 andre: Tilmeld dig vores blog, og få gratis vores e-bog "99+1 hemmeligheder om kommunikation"!

Din tilmelding er modtaget. Vi sender e-bogen til dig inden for få minutter.