calendar-grid calendar-list course-callendar-hover course-callendarcourse-overview-hover course-overview credit-carde-book-hover e-book facebook-hover facebook iconslightbulb linked-in-hover linked-in online-help-hover online-help pp-thumb-up-02 right-arrow search-hover search select-arrow thumbs-up twitter-hover twitter user

Tilmeld dig Aros Blog ligesom 28.576 andre videbegærlige!

Tips fra Mini MBA: Skab tillid

Skrevet i samarbejde med Mie Krog
Adm. direktør, ledelsesrådgiver og underviser på Aros Mini MBA - Lederuddannelse

TILLID ER FORANDRINGENS FUNDAMENT

Ledelse har aldrig været mere udfordrende end nu. Vi står over for en række komplekse udfordringer, og der er desværre ikke en „one-size- fits-all“-model, som er langtidsholdbar. Skabelsen af den tillid, som forandringer kræver, er derfor et uhyre vigtigt fokusområde for danske ledere lige nu.

Fremtiden er både forunderlig og fantastisk, men også frygtindgydende og farlig. Så det kræver stor tillid til ledelsen at følge dem ind i fremtiden og stole på de forandringer, de foreslår eller gennemfører.

“Tillid er ikke noget, man tager. Det er noget, man får. Det kræver personlige egenskaber, som integritet,
empati, troværdighed og vedholdende kommunikation.”

Tillid, og hvordan vi som ledere kan skabe denne tillid, er altafgørende for forandringernes succes. Det er i den forbindelse vigtigt at fastslå, at tillid ikke er noget, man tager. Det er noget, man får. Det kræver personlige egenskaber som integritet, empati, troværdig og vedholdende kommunikation. Med andre ord er det vigtigt, at lederne ikke blot arbejder med deres ledelse, men også med sig selv og sin personlighed.

En forandring ledere vil opleve, er den stigende kompleksitet i organisationer og virksomheder – uanset arbejdspladsens størrelse. Den moderne leder må derfor motivere sine medarbejdere til at samarbejde på tværs og nedbryde siloer. Tværsamarbejdet er en afgørende del af løsningen på de ledelsesudfordringer, som den digitale verdens stigende kompleksitet medfører.

Men det kræver tillid. Ikke blot fra lederens ”egne” medarbejdere, men også på tværs mellem afdelinger og disses ledere.

Tag del i diskussionen

Loading
Hent GRATIS e-bog om kommunikation!

Hent GRATIS e-bog om kommunikation!

Gør som 15.347 andre: Tilmeld dig vores blog, og få gratis vores e-bog "99+1 hemmeligheder om kommunikation"!

Din tilmelding er modtaget. Vi sender e-bogen til dig inden for få minutter.