calendar-grid calendar-list course-callendar-hover course-callendarcourse-overview-hover course-overview credit-carde-book-hover e-book facebook-hover facebook iconslightbulb linked-in-hover linked-in online-help-hover online-help pp-thumb-up-02 right-arrow search-hover search select-arrow thumbs-up twitter-hover twitter user

Tilmeld dig Aros Blog ligesom 28.576 andre videbegærlige!

Fire effektive teknikker til din lønforhandling

Skrevet i samarbejde med Mikkel, underviser på vores Kursus: Forhandlingsteknik.

Har du nogensinde følt, at du er gået fra en forhandling, selvom der lå penge tilbage på bordet? Du er ikke alene! Det er meget almindeligt, at folk går glip af flere tusinde kroner om måneden pga. dårlig forhandling. Jeg har her samlet fire teknikker, der skal sørge for, at det ikke sker for dig!

1. Lær at sige “Hmmm…”

Uanset hvad du bliver tilbudt til en forhandling, så sig aldrig “okay” lige med det samme. Uanset om tilbuddet er godt eller skidt, så taber du ALDRIG ved at sige “hmmm” og derefter tie stille, mens du tænker dig om. Det køber dig tænketid, og stilheden sætter modparten under pres.

Hvis tilbuddet er supergodt, så siger du bare “okay” efter lidt tid, og så virker du mindre desperat, fordi du ikke var ivrig efter at lukke forhandlingen. Hvis tilbuddet er dårligt, så har du tid at tænke over, hvad du skal sige til det. I begge tilfælde er “hmmm…” bedre end “okay”.

2. Du har en værdi – ikke et behov

Du skal argumentere for, at du skal have den løn, du ønsker. Dine argumenter skal bygge på, at du har en VÆRDI for virksomheden, og ikke at du personligt har et behov for en højere løn.

En af de største fejl, du kan begå, er at tale om, at din privatøkonomi ikke vil hænge sammen, hvis ikke du får den ønskede løn. Nej, forklar i stedet, hvorfor du stadig vil være en kæmpe overskudsforretning for virksomheden, selvom du får en høj løn!

Du får hele pakken

På vores kursus i forhandlingsteknik lærer du, hvordan du tager teten i dine forhandlinger og bestemmer udfaldet – hver gang.

3. Få træning, der virker

Du har måske en bekendt, der sælger brugte biler eller en ven, der er kommer fra en kultur, hvor det er mere almindeligt at forhandle om prisen på varer. De kan øve sammen med dig og lære dig tricks, og sådan kan du blive bedre til at forhandle.

Hvis du vil blive en sand mester i forhandling, så kan du deltage i mit kurset om forhandlingsteknik. Kurset er udviklet til at give dig det absolut største udbytte af enhver forhandlingssituation. Her får du fundamental teori og en grundig indføring i de mest effektive principper for al forhandling. Se datoer og tilmeld dig her.

4. Vær tålmodig, og sig aldrig ja for tidligt

Det er hårdt, jeg ved det godt! Måske har du ledt efter et job længe, og så er det svært ikke bare at råbe “ja tak!”, så snart du får et tilbud, der lyder godt. Men husk: Så snart de tilbyder dig et job, så er du deres foretrukne kandidat, og så vil de helt sikkert gerne give lidt tid til at tænke over deres tilbud.

Sig i stedet: “Jeg synes, det lyder fornuftigt. Jeg vil tænke over det og give jer svar inden udgangen af ugen”. Så gør du dig selv interessant, fordi du er lidt kostbar. Samtidig får du tid til at overveje, om der er ting, der faktisk skal forhandles om, inden du lukker aftalen.

Jeg håber, disse råd vil komme dig til gavn, og jeg ønsker dig al held og lykke med din forhandling!

Klik her, og se alle vores (cirka 2 mia.) kurser og korte uddannelser!

Her er et lille udsnit af de allermest populære af dem:

 

Tag del i diskussionen

Loading
Hent GRATIS e-bog om kommunikation!

Hent GRATIS e-bog om kommunikation!

Gør som 15.347 andre: Tilmeld dig vores blog, og få gratis vores e-bog "99+1 hemmeligheder om kommunikation"!

Din tilmelding er modtaget. Vi sender e-bogen til dig inden for få minutter.