calendar-grid calendar-list course-callendar-hover course-callendarcourse-overview-hover course-overview credit-carde-book-hover e-book facebook-hover facebook iconslightbulb linked-in-hover linked-in online-help-hover online-help pp-thumb-up-02 right-arrow search-hover search select-arrow thumbs-up twitter-hover twitter user

Tilmeld dig Aros Blog ligesom 28.576 andre videbegærlige!

Derfor er trofaste blog-læsere klogere og mere spændende mennesker end deres naboer!

Skrevet af Anders Rosenlund, uddannelseschef ved Aros Business Academy.

Bruger du kaffepausen eller Metro-turen til at stikke forbi din yndlingsblog? Godt! Så er du nemlig både klogere og et mere interessant bekendtskab end andre mennesker omkring dig.

I øvrigt: Stem på Blogprisen 2016 lige her!

Hvis du er en flittig læser af blogs, er du sikkert på et tidspunkt løbet ind i mistænksomme, eller måske endda bekymrede, kommentarer fra din omverden (din kæreste eller venner): “Du bruger meget tid på blogs, gør du ikke?” eller “du snakker godt nok meget om Maren Uthaug”.

Men der er rigtig meget, der tyder på, at du ikke skal lade dig påvirke af det. Her har du 5 gode argumenter for, at du er på rette spor – og at du for alt i verden skal blive ved med at kaste dig frådende over gode blogs!

1. Du bliver et mere interessant og selvsikkert menneske
De fedeste bloggere har et gudsbenådet talent for at gøre os nysgerrige. De dykker ned i et emne og udforsker det fra højre og venstre (eller vender det helt på hovedet). De tænker tanker, vi aldrig selv ville have tænkt, og det skaber nye interessefelter for os som læsere. Når du tilføjer punkter til listen af ting, der interesserer dig, bliver du selv mere interessant for andre. Det giver dig højere status, og højere status giver dig større selvtillid.

2. Du bliver mere kreativ i dit sprog
Populære bloggere er i hovedreglen gode med ord. Ja, faktisk er de ofte ret suveræne i deres kommunikation. De er kreative og opfindsomme. Og de blæser ofte på traditionel, regelbaseret kommunikation og grammatik. De laver deres egne regler og opfinder deres egne metaforer. Og det smitter langsomt af på dig selv og din egen kommunikation.

3. Du holder pæren skarp
Din hjerne er en muskel, der har brug for træning for at ikke at blive doven og magelig. Bøger, aviser, skak og gode diskussioner holder hjernen i gang, men bloglæsning holder også pæren skarp.

4. Du bliver klogere på andres synspunkter
Blogindlæg avler kommentarer, og det er en interessant kilde til viden om, hvad der foregår i andre menneskers hoveder. I dette tilfælde, når de læser den helt samme tekst, som du selv lige har læst. Hvis du tilmed er åben, når du læser andres kommentarer (og ikke blot stempler som tosser, hvis de mener noget andet end dig), vil du ligeledes udfordre dine egne vanetanker og måske flytte holdninger og synspunkter.

5. Du reducerer stress og bliver mere fokuseret
Når din hjerne er fokuseret på at læse fængende blogindlæg, slapper du af i musklerne, og spændinger mindskes. Hjernen glemmer faktisk alt andet, mens du læser, og det gør bloglæsning til en effektiv måde at komme ned i gear og koble af. Men husk lige at komme af Metroen, ikke?

Det var det! Håber, det har givet dig endnu mere lyst til at fortsætte med at læse blogs (eller til at komme i gang).

Klik her, og se alle vores (cirka 2 mia.) kurser og korte uddannelser!

Her er et lille udsnit af de allermest populære af dem:

 

Flere artikler

Tag del i diskussionen

Loading
Hent GRATIS e-bog om kommunikation!

Hent GRATIS e-bog om kommunikation!

Gør som 15.347 andre: Tilmeld dig vores blog, og få gratis vores e-bog "99+1 hemmeligheder om kommunikation"!

Din tilmelding er modtaget. Vi sender e-bogen til dig inden for få minutter.