calendar-grid calendar-list course-callendar-hover course-callendarcourse-overview-hover course-overview credit-carde-book-hover e-book facebook-hover facebook iconslightbulb linked-in-hover linked-in online-help-hover online-help pp-thumb-up-02 right-arrow search-hover search select-arrow thumbs-up twitter-hover twitter user

Mini MBA i Sustainability Management er udviklet i samarbejde med Steen Hildebrandt, og sætter fokus på de praktiske dimensioner af verdensmålene, og på hvordan du og din virksomhed kommer i gang med en bæredygtig omstilling. Læs mere her.

Tilmeld dig Aros Blog ligesom 28.576 andre videbegærlige!

De 3 vigtigste grunde til, at bæredygtighed er din virksomheds eneste vej til overlevelse

  • 3807

FN’s 17 verdensmål har sat bæredygtighed øverst på den internationale dagsorden. Steen Hildebrandt giver her de 3 vigtigste grunde til, at bæredygtighed er altafgørende for danske virksomheders fremtid. 

Med FN’s 17 verdensmål er vejen mod en bæredygtig fremtid skudt i gang. Derfor har vi i samarbejde med Professor Steen Hildebrandt sammensat en Mini MBA i Sustainability Management, der skal hjælpe danske virksomheder med at tage skridtet mod bæredygtig forretningsudvikling. Og det kan virkelig betale sig! Ikke kun for kloden, men også for forretningens skyld. Her er 3 virkelig gode (og forretningsorienterede) grunde til, at bæredygtighed skal prioriteres for at sikre danske virksomheders overlevelse i en bæredygtig fremtid.

1. Business as usual er ikke en mulighed

Forbrugerne sætter dagsordenen for dit produkt, og fremtidens ansvarsbevidste forbrugere vil have produkter, der tager ansvar for klodens overlevelse. Det sætter ikke bare store krav til produktet, men også fremstilling og distribuering. Derfor er det ifølge Steen “naivt at forestille sig, at business as usual er en mulighed”. Med andre ord: der er ikke plads til forældede forretningsmodeller, der sætter profit over ansvar. Uden ansvar er der nemlig ikke længere nogen profit!

2. Ingen vil lege med et miljøsvin

Det er ikke kun forbrugerne, der ændrer holdning. Også i egne rækker begynder folk at reflektere over, hvad og hvem de bidrager til: “De virksomheder, som fremtidens medarbejdere, investorer, rådgivere, leverandører og øvrige samarbejdspartnere vil se som interessant og attraktive, er de virksomheder, der er vågne og har deres bevidsthed rettet mod verden uden for dem selv.” mener Steen. En virksomhed, der ikke prioriterer bæredygtighed, får problemer med rekruttering af arbejdskraft og alliancer med samarbejdspartnere.

3. Der er ingen profit i kaos

Det bliver lidt dystert her til sidst. Men det er altså bare for at understrege, hvor vigtigt det er, at vi handler. For som Steen siger: “Menneskeheden er ved at lede sig selv så voldsomt i fordærv, at vi underminerer og ødelægger de kommende generationers muligheder for et ordentligt liv på kloden.” I en verden på kanten af kaos, har en virksomhed nu engang ret ringe forudsætninger for vækst. Dommedag er simpelthen bad for business.

Vi kan heldigvis nå det endnu!

Bare rolig, der er stadig lang tid til både Jordens og dansk erhvervslivs undergang. Men det er vigtigt, at vi bruger den tid på en ambitiøs bæredygtig omstilling. Både som privatpersoner, men især også som virksomheder og ledere. Fra Steen Hildebrandt er meldingen klar: “Alle virksomheder skal i fremtiden tænke bæredygtighed ind i alle aspekter af virksomhedens strategi og drift.”

Tag på Mini MBA i Sustainability Management

På vores Mini MBA i Sustainbility Management får du muligheden for at kickstarte din egen bæredygtige strategi og handleplan. Formålet er med et yderst stærkt line-up af medvirkende at sætte fokus på de praktiske dimensioner af verdensmålene, og på hvordan du og din virksomhed kommer i gang med en bæredygtig omstilling. Læs meget mere her.

Klik her, og se alle vores (cirka 2 mia.) kurser og korte uddannelser!

Her er et lille udsnit af de allermest populære af dem:

 

Tag del i diskussionen

Loading
Hent GRATIS e-bog om kommunikation!

Hent GRATIS e-bog om kommunikation!

Gør som 15.347 andre: Tilmeld dig vores blog, og få gratis vores e-bog "99+1 hemmeligheder om kommunikation"!

Din tilmelding er modtaget. Vi sender e-bogen til dig inden for få minutter.