calendar-grid calendar-list course-callendar-hover course-callendarcourse-overview-hover course-overview credit-carde-book-hover e-book facebook-hover facebook iconslightbulb linked-in-hover linked-in online-help-hover online-help pp-thumb-up-02 right-arrow search-hover search select-arrow thumbs-up twitter-hover twitter user

Mini MBA i Sustainability Management er udviklet i samarbejde med Steen Hildebrandt, og sætter fokus på de praktiske dimensioner af verdensmålene, og på hvordan du og din virksomhed kommer i gang med en bæredygtig omstilling. Læs mere her.

Tilmeld dig Aros Blog ligesom 28.576 andre videbegærlige!

6 ting du skal fokusere på, når du skal skabe en bæredygtig transformation

  • 3340

Er du klædt på til at implementere et bæredygtig forretningsgrundlag? Vi har samlet 6 tips til, hvordan du kan skabe en grønnere profil for din organisation.

Bæredygtighed, miljø og klima er nogle er tidens hotteste ord. Og det er der god grund til. Det er efterhånden blevet slået fast med syvtommersøm, at de globale udfordringer er reelle og at en grøn virksomhedsprofil er vejen til et frugtbart forretningsgrundlag. Vi har derfor samlet 6 tips til, hvordan du kan skabe et solidt grundlag for din organisations fremtidige forretning.

#1 Reagér før det er for sent

Der stilles ikke kun større og større krav til arbejdet med CSR. Bæredygtig transformation er nødvendigt for at din organisation kan følge med denne grønne omstilling og sikre en markedsplads i fremtiden. Et bæredygtig forretningsgrundlag er en investering i fremtiden, der sikrer fremdrift og langsigtet vækst. Det er derfor vigtigt, at du tager ansvar og handler nu – både for kloden og organisationens skyld!

#2 Omsæt ord til handling

Handling taler højere end ord. Og det gælder ikke mindst når det kommer til at igangsætte en bæredygtig transformation. Det er ikke nok at fortælle andre om organisationens ønsker for fremtiden. Du er nødt til at komme ud at starthullerne og udtænke konkrete mål og handleplaner for, hvordan du vil komme i mål med en grøn omstilling.

#3 Skab resultater med innovative løsninger

Hvis du vil skabe forandring, der kan mærkes, er det ikke nok at mindske organisationens negative aftryk på kloden. Du skal kunne nytænke og innovere for at medvirke til at løse de globale klimaudfordringer og bidrage til en positiv udvikling. Det er derfor vigtigt, at du aktivt arbejder for at fremme bæredygtig innovation i din organisation og opmuntrer til at skabe kreative forretningstiltag i kampen om en grønnere fremtid.

#4 Indtænk hele værdikæden

Den bæredygtige transformation skal ikke kun kunne mærkes på de aktiviteter, du selv ser og mærker i din hverdag. Et grønt forretningsgrundlag skal implementeres på tværs af hele værdikæden. Med en strømlinet værdikæde er det nemmere at overholde de stadig stigende lomæssige krav, der stilles til virksomheder, og minimere potentielle risici. Din organisationen bliver desuden mere attraktiv over for både kunder, investorer og samarbejdspartnere.

# 5 Inddrag hele organisationen

Hvis du vil i mål med at skabe grøn forandring, skal du ikke kun inddrage ledelsen i processen. Der findes sikkert mange gode ideer og løsningsforslag blandt dine medarbejdere, så tøv ikke med at inddrage dem. Når medarbejderne inddrages i vigtige beslutningsprocesser opnår de desuden en større ansvarsfølelse, hvilket kan skabe motivation og arbejdsglæde.

#6 Find inspiration hos andre

At finde på konkrete løsningsforslag til abstrakte og verdensomspændende problemer er ikke en let opgave. Det er derfor en god idé at hente inspiration og hjælp hos andre changemakers inden for bæredygtig forretning. På den måde får du indblik i, hvad der gør at andre firstmovers er lykkedes med at implementere miljømæssige tiltag. Og så får du ikke mindst inspiration til at fremme tiltag, der skaber resultater – både nu og i fremtiden.

På vores Mini MBA i Sustainbiliaty Management får du inspiration til bæredygtig forretning fra nogle af landets førende eksperter inden for FN’s verdensmål, sustainability og bæredygtig udvikling, så du kan komme godt fra start med den bæredygtige transformation. Du lærer blandt andet, hvordan du kan implementere FN’s 17 Sustainable Development Goals (SDG).

Klik her, og se alle vores (cirka 2 mia.) kurser og korte uddannelser!

Her er et lille udsnit af de allermest populære af dem:

 

Tag del i diskussionen

Loading
Hent GRATIS e-bog om kommunikation!

Hent GRATIS e-bog om kommunikation!

Gør som 15.347 andre: Tilmeld dig vores blog, og få gratis vores e-bog "99+1 hemmeligheder om kommunikation"!

Din tilmelding er modtaget. Vi sender e-bogen til dig inden for få minutter.