calendar-grid calendar-list course-callendar-hover course-callendarcourse-overview-hover course-overview credit-carde-book-hover e-book facebook-hover facebook iconslightbulb linked-in-hover linked-in online-help-hover online-help pp-thumb-up-02 right-arrow search-hover search select-arrow thumbs-up twitter-hover twitter user

Tilmeld dig Aros Blog ligesom 28.576 andre videbegærlige!

Tips fra Mini MBA: Vær bæredygtig

Skrevet i samarbejde med Steen Hildebrandt
Professor, forfatter, Danmarks førende ledelsesekspert og medudvikler af Aros Mini MBA - Lederuddannelse

INDEN FOR DE NÆSTE 10 ÅR VIL VI SE BÆREDYGTIGHED GÅ FRA AT VÆRE ”NICE TO HAVE”, TIL ”NEED TO HAVE”. DET VIL STYRE DE DANSKE VIRKSOMHEDERS INVESTORER, DERES BEDSTE ANSATTE OG IKKE MINDST KUNDERNES VALG

For enhver ledelse gælder, at det er en vigtig opgave at tage sig af den daglige drift og virksomhedens strategi. I de kommende år vil der være to yderligere vigtige dagsordener: Bæredygtighed og resiliens. De vil blande sig både med den daglige drift og med virksomhedens strategi. De er ikke nye, men den styrke, de melder sig med, er ny.

Resiliens peger indad, og handler grundlæggende om robusthed. Bæredygtighed peger både indad og udad, men det udadvendte er det mest håndgribelige. Det handler om virksomhedens medansvar for det omgivende samfund og til syvende og sidst medansvaret for kloden. Den antagelse, at den enkelte virksomhed kan opføre sig stort set, som det passer den, blot den overholder naturlovene og politivedtægten, holder ikke længere.

“Den antagelse, at den enkelte virksomhed kan opføre sig stort set, som det passer den, blot den overholder naturlovene og politivedtægten, holder ikke længere.”

Bæredygtighed peger som nævnt også indad, og her møder resiliens- og bæredygtighedsbegreberne hinanden. Det indadvendte handler om det enkelte menneske: lederen, medarbejderen, ejeren m.fl., og om de følelser og tanker, håb og drømme, tro og ansvarlighed, der lever inde i de enkelte mennesker. Det, som ligger bagved og er til grund for, hvorledes de enkelte mennesker beslutter sig og handler. Dette er det afgørende indre element: Hvad ligger der bag de handlinger og beslutninger, der kommer ud af og karakteriserer den enkelte virksomhed? Det er bæredygtighedens indre orientering, og det er på en måde her, det hele begynder. Det begynder med det enkelte menneske.

Tag del i diskussionen

Kommentarer (2)Tilføj kommentar

Loading
Hent GRATIS e-bog om kommunikation!

Hent GRATIS e-bog om kommunikation!

Gør som 15.347 andre: Tilmeld dig vores blog, og få gratis vores e-bog "99+1 hemmeligheder om kommunikation"!

Din tilmelding er modtaget. Vi sender e-bogen til dig inden for få minutter.