6 forslag til din sommerferielæsning (fra to professorer og en direktør)
Professor Steen Hildebrandt, professor Mads Hermansen og vores direktør Susan Lund giver deres bud på gode sommerferiebøger.
Om et øjeblik smutter du sikkert på velfortjent ferie. Men måske ved du ikke endnu, hvilke bøger, du skal kaste dig over, når du daser ved Vesterhavet eller i Kongens Have?
Jeg har derfor spurgt tre kloge mennesker, hvad de vil foreslå alle jer 22.000 læsere af nyhedsbrevet af sommerferielæsning. Svarene er ret interessante. Og de kommer her.
Professor Steen Hildebrandt
Steen, der er faglig tovholder på vores Aros Mini MBA og Mini MBA i Sustainability Management, anbefaler:
- Faglitteratur: “Better Planet. Big Ideas for a Sustainable Future” er skrevet af en lang række eksperter og dækker alle de felter, man må have med, hvis man udtømmende skal tale om et samfunds bevidste og systematiske bevægelse frem mod mere og mere bæredygtighed.
- Biografi: “Holger Drachmann: Vi vil fred her til lands”. En velskrevet bog om en betydningsfuld dansk digter og maler, der var en vigtig del af dansk litteratur i slutningen af 1800- og begyndelsen af 1900-tallet. Han var en festabe og havde konstant rod i sin økonomi og kærlighedsforhold. Bogen er en levende, direkte og spændende beretning om en kunstners liv i op- og nedture.
Professor Mads Hermansen
Mads, der er faglig tovholder på MasterClass i Psykologi, anbefaler:
- Faglitteratur: “Livet på rejse: Eftertanke fra Italien” af Frederik Dessau. Vil man fagligt eksistentielt udfordres på den umiddelbart forførende lette og smilende måde, kan man med stort udbytte kaste sig over denne bog. Dessau er i sin fortælling eftertænksom og dagligdagsnær. Enhver som vil skrive anfægtende på en venlig og forståelig måde må græmme sig over egne teksters elefantgang, når man hører eller læser Dessau.
- Skønlitteratur: “Når noget slutter” af Julian Barens. En fin indgang til et frugtbart eksistentielt pitstop (som sommerferien kan være). Med bogen bliver man følsomt guidet ind i et komplekst plot, som kaster så meget af sig, at ens egen indre skærm hele tiden lyser op og kaster én ud på associative erindringsmarkvandringer. Frydefuldt og selvforglemmende.
Susan Hjorslev Lund
Susan, der er administrerende direktør for Aros Business Academy, anbefaler:
- Faglitteratur: “Supertrends – 50 ting, du bør vide om fremtiden” af Lars Tvede. Som finansiel investor og iværksætter er Lars Tvede afhængig af at kunne forudsige udviklingen, og i Supertrends løfter han for første gang sløret for, hvordan han gør det.
- Skønlitteratur:“Veje til paradis” af Mario Vargas Llosa. Kan du lide at læse romaner, der har et autentisk snit over sig, så læs denne helt fantastiske roman, der er et dobbeltportræt af feministen Flora Tristán og hendes barnebarn, Paul Gauguin. Bogen giver et uforglemmeligt tidsbillede af to idealister, der kæmpede for et bedre samfund. Ikke uden grund, at Mario Vargas Llosa i 2010 modtog Nobels Litteraturpris.
Hav en rigtig god sommer!
Og vi ses på den anden side.
Uddannelseschef Anders Rosenlund
Aros Business Academy
Klik her, og se alle vores (cirka 2 mia.) kurser og korte uddannelser!
Her er et lille udsnit af de allermest populære af dem:
- Mini MBA i Sustainability Management (6 måneder)
- Mødeledelse og facilitering (2 dage)
- Assertiv kommunikation (2 dage)
- Aros Mini MBA – Lederuddannelse (6 måneder)
- At lede andre uden at være chef (3 dage)
- MasterClass i Psykologi (6 måneder)
- Nudging og adfærdsdesign (2 dage)
- Aros Proceslederuddannelse (6 dage)
- Kursus i konflikthåndtering (2 dage)
- Præsentationsteknik med gennemslagskraft (2 dage)
- Aros Projektlederuddanelse (IPMA) (12 dage)
- Den Intensive Projektlederuddannelse (6 dage)
Kommentarer (1)Tilføj kommentar
Martin B. Hansen
Mads Hermansen anbefaler: “Når noget slutter” af Julian Barens – og jeg kan kun give Mads ret. Fremragende læsning.