calendar-grid calendar-list course-callendar-hover course-callendarcourse-overview-hover course-overview credit-carde-book-hover e-book facebook-hover facebook iconslightbulb linked-in-hover linked-in online-help-hover online-help pp-thumb-up-02 right-arrow search-hover search select-arrow thumbs-up twitter-hover twitter user

Kursus: Grafisk facilitering i praksis

Hvad skal man med et 7 meter langt (tegnet!) referat? Og hvordan kan plancher motivere og skabe retning? Svaret er simpelt: grafisk facilitering skaber overblik, synliggør, motiverer og begejstrer! Lær at tegne processer, mødeagendaer, forløb – og lær at tegne plancher, der giver et enkelt og visuelt overblik over noget komplekst!

På dette kursus får du hele pakken!

 • Et solidt håndværk der gør dig i stand til at kreere illustrationer, der skaber klarhed, ejerskab og fælles visioner om projektet
 • Tusch på hænderne – basal men effektiv tegneteknik
 • Masser af praktisk træning og sparring med en af Danmarks førende grafiske facilitatorer
 • Forskellige grafiske figurer og symboler, der formidler det, du gerne vil sige
 • Plancher, skabeloner og andet tegnemateriale til brug direkte efter kurset på din arbejdsplads!

Du får også:

 • Professionelt tegnesæt med bl.a. de suveræne tuscher fra Neuland og pastelkridt!

Tag på kursus i "Grafisk facilitering i praksis" ligesom medarbejdere fra:

 • Copenhagen Business School logo
 • Energi Styrelsen logo
 • Coloplast logo
 • NCC logo
 • SKAT logo
 • Solrød Kommune logo
97,9 %

af vores kursister mener, at underviseren var meget god/god til at tilpasse indhold og undervisning til dem.

Tilmeld dig kurset

2. - 3. oktober kl. 9.00-16.00 Tilmeld
Aros Konference, København
9. - 10. oktober kl. 9.00-16.00 Tilmeld
Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus
Se flere datoer
8.900 kr. ekskl. moms
Kurset kan også holdes hos jer – se mere her

Kursets målgruppe

Kurset er for alle, der vil kommunikere klart og tydeligt. Både i forbindelse med møder, workshops, undervisning, projekter o.lign. Du er måske:

 • Mødeleder
 • Konferenceleder
 • Proceskonsulent
 • Projektleder
 • Koordinator
 • Facilitator
 • Oplægsholder
 • Leder, der ønsker at visualisere visioner, mål og vejen dertil.

Mød dit nye yndlingsværktøj

Har du nogensinde prøvet at stå foran en projektgruppe eller en gruppe kolleger med en brandgod idé, du bare ikke kunne få ud på den helt rigtige måde? Sætninger der bliver snørklede, og lytternes øjne der driver længere og længere væk? Vi kender det i hvert fald godt – og vi lover dig, at grafisk facilitering bliver din nye yndlingskompetence fra nu af!

Grib tuschen og bliv en suveræn facilitator!

Med grafisk facilitering tegner du kernen i dine projekters eller processers struktur, så de er meget lettere at forstå og huske. Tegning rykker ud af legestuen og ind som et konkret redskab, der gør dig til en kompetent facilitator. Kan du tegne, kan du formidle, strukturere og facilitere. Så grib tuschen og tag på markedets bedste kursus i grafisk facilitering.

Kursus i grafisk facilitering

Er det en hat eller en slange?

Det er ikke fedt at stå ved whiteboardet og opdage, at samtlige tilskuere tror, at du har tegnet en hat, når du i virkeligheden har tegnet en boaslange, som har slugt en elefant; det kan få enhver til at opgive sin tegnerkarriere. Heldigvis får du masser af praktisk tegneundervisning af en uddannet ekspert på kurset. Over to kursusdage opbygger du en visuel database med simple, men effektive illustrationer, der knivskarpt udtrykker det, du gerne vil sige. Slut med snørklede forklaringer og uklare visioner. 

Vi giver dig GRATIS adgang til ”Din læringsbank”!

Som deltager på vores kursus i grafisk facilitering får du automatisk adgang til vores læringsunivers ”Din læringsbank”.

Vi har fyldt læringsbanken med de vigtigste pointer fra kurset – og også en nøje udvalgt samling ekstramateriale. Det er fra os til dig, så du kan holde dig skarp længe efter kurset!

Mærk magien i post-its og plancher

Hvad er det, der gør, at du meget lettere husker at ringe til tante Erna eller købe letmælk med hjem, hvis du har skrevet det på en post-it? Og hvordan kan en planche bruges til at implementere nye arbejdsmåder i en hel styrelse? Disse spørgsmål, og flere til, prøver du kræfter med på kurset gennem sparring og masser af praktiske øvelser!

Særligt fokus på fem elementer

På kurset vil vi arbejde særligt med fem elementer, der hjælper med at fortælle historien. Elementer, der kan knyttes tæt til hv-spørgsmålene hvor, hvad, hvordan, hvorfor og hvem. De kommer her:

 1. Skilte, der viser, hvor vi er, eller hvor vi er på vej hen.
 2. Talebobler/tankebobler, der er med til at understøtte formidlingen. Vi gennemgår de mange forskellige bobler og deres forskellige betydninger.
 3. Metaforen for hvordan vi kommer fra A til B. Det er tit eksemplificeret ved hjælp af pilen, men pilen eller retningen kan også være fodspor, veje eller eksempelvis tal og bogstaver.
 4. Rammer. Ofte kan en simpel ramme gøre arbejdet, men det kan også gøres mere fængende og levende med tegnede billedrammer, papirophængt med tegnet tape eller tegnestifter.
 5. Mennesker. Vi øver os i at tegne simple mennesker (dog mere komplicerede end traditionelle tændstikmænd). Vi gennemgår teknikkerne, og deltagerne finder deres favorit.

OBS: Bemærk, at vi når gennem mangle flere elementer undervejs. Men der er særligt fokus på disse fem.

Motivér med grafisk facilitering

Vores kursus i grafisk facilitering gør dig til en ren troldmand ved flipoveren med din egen sikre streg. Efter kurset vil du opleve, hvordan du legende let kan skabe fælles retning med dine tegninger, så du virker både overbevisende og yderst kompetent som grafisk facilitator. Med grafisk facilitering udnytter du, at vi mennesker er visuelle væsener, der meget lettere kan forholde sig til ting, vi kan se. Og når op mod 80 % af os tænker i billeder, hvorfor så ikke gå grafisk til værks?

Billede fra kurset i grafisk facilitering

Andet indhold for dagene

Vi arbejder desuden med at bruge skygger og farver i opbygningen af tegninger. Farver kan meget – nogle gange også for meget, så hvordan kontrollerer man dem? Der arbejdes med at forstå, hvordan farver kan bruges til at lave struktur og systematik i tegningerne. Hvilke farver er eksempelvis gode til at fremhæve de elementer, der skal have mest opmærksomhed? Når der er arbejdet med ovenstående elementer er der fokus på hvordan en tegning kan struktureres og opbygges, så det bliver mere indbydende at kigge på og nemt at lave med stor effekt. Her præsenteres kursisterne for praktiske forslag til arbejdet med først at skitse op, tegne op, farvelægge osv. og i hvilken rækkefølge – så vi minimerer risikoen for at skulle lave noget om. Vi arbejder desuden med storytelling i arbejdet med tegninger. Endelig præsenteres kursisterne for massevis af inspirationsmateriale til arbejdet med grafisk facilitering – i form af film, billeder og bøger.

Udbyg dine kompetencer

Hvis du vil udvide dit repetoire er vores kursus i facilitering perfekt til dig. På vores intense kursus i facilitering vil du lære at lede møder og projekter effektivt med mærkbare resultater til følge.

Det er en superfed måde at facilitere på, og det er ikke nogen forudsætning, at man kan tegne. Jeg fik masser af inspiration, og underviseren var rigtig god til at tilpasse undervisningen til mine og de andre kursisters behov.

Laila Nissen - Solrød Kommune

Et rigtig godt kursus med en meget dygtig og rar underviser. Tre dage efter kurset brugte jeg den planche, jeg tegnede på kurset, og udarbejdede derudover plancher på 2 x 3 meter. Det ville jeg ellers aldrig have haft mod og idé til at gøre. Rigtig dejlige undervisningsfaciliteter og forplejning. Jeg fik spist alt for meget chokolade, men det er vist min egen skyld.

Birgitte Jespersen - SKAT

Underviseren var rigtig dygtig. Jeg er nu begyndt at tænke i, hvordan jeg kan omsætte ord til billeder, og jeg har skabt en handlingsplan med de vigtigste læringspunkter.

Tine Strøbech - Arbejdsskadestyrelsen

Kurset vil have stor indflydelse på mit arbejde fremover, og det vil hjælpe mig til at omsætte mine visioner til konkrete grafiske fremstillinger, der kan understøtte mine idéer. Underviseren var meget dygtig til at give os konkrete redskaber og teknikker til brug i vores virke.

Anne Madsen Tabor - Brovst Skole

Kurset vil gøre mine præsentationer mere professionelle. Jeg har fået nogle gode teknikker og praksiserfaringer, der nedbryder en del barrierer til at komme i gang.

Susanne Beltoft - DALI A/S

Underviser tilpassede løbende opgaver og ambitionsniveau til kursisterne - jeg følte mig mødt på det rette niveau og blev givet udfordringer, der lærte mig mere.

Ulla Kronborg Mazzoli - Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering

Underviseren var super kompetent og meget behagelig. Hun var ambitiøs og rummelig på samme tid, hvilket fik mig til at føle, at alle kunne være med, og at vi meget hurtigt blev meget dygtige.
Maibritt gjorde meget ud af at tilpasse kurset til den gruppe der var til stede. Det var tydeligt, at hun hele tiden overvejede, hvordan redskaberne kunne give bedst mening i hver vores konkrete hverdag.

Sally Schmidt - Aarhus Universitet

Super dygtig, motiverende, positiv, inspirerende og sjov underviser. Ekstrem professionel!

Linda Møller - VELUX A/S

Jeg har fået en skarpere streg, en masse gode øvelser og ny viden og tro på, hvordan man med ganske få symboler sagtens kan skabet et rigt visuelt "ordforråd". Super fedt kursus! Grafisk facilitering kommer til at sætte farve på min hverdag og gøre det nemmere, at skabe fælles forståelse for de komplekse systemer og processer, jeg arbejder med. Og sidst men ikke mindst, gøre mit arbejde en lille smule sjovere.

Maria Lyskjær Mansfeldt - Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Dygtig underviser som sikrede en høj faglighed og kvalitet.

Janni Thrane - Dansk Atletik

Kurset var så spændende og sjovt! Underviseren var også super dygtig til at få alle med, og meget tydelig i sin læring.

Sisse - Degngrafisk

Dit udbytte

 • Du får en udvidelsespakke til din sædvanlige facilitatorrolle. Du vil opleve, at du har mange flere farver på din pallette, hvad enten du skal bruge grafisk facilitering i møder, til oplæg eller i projektsammenhænge - og det føles godt!

 • Du går hjem med et helt lager af forskellige ready mades, som du altid har i baghånden, når du faciliterer grafisk. Fx en helt bestemt kamelkaravane som eksempel på processens sammenhæng eller en særlig snavset skorsten, der viser farerne ved ustruktureret projektarbejde

 • Det bliver fedt at formidle og facilitere igen! Med grafisk facilitering bliver det legende let at udstikke retningen, holde den og fremme en god dialog.

Din arbejdsgivers udbytte

 • Med en grafisk facilitator i verdensklasse på arbejdspladsen er det pludselig ingen sag at skabe ejerskab, engagement og vision om arbejdspladsens fælles projekter.

 • Grafisk facilitering tager jeres forskellige faciliteringsopgaver mod nye højder. Arbejdsglæden og effektiviteten stiger, når forvirringen fordufter, og det bliver inspirerende at gå til møder! Og så gør det jo heller ikke noget, at medarbejderne husker dine guldkorn meget bedre, end hvis de var skrevet med ord.

 • I får et helt nyt perspektiv på, hvad det vil sige at formidle, motivere og strukturere – og med dugfriske perspektiver er der grobund for nye, spændende udviklinger i arbejdsområder og forretningsmuligheder.

Programmet for kursets første dag:

 • Alle kan tegne! Vi starter med at tegne vores en introduktion af os selv.
 • Vi tegner grundformer: Mennesker, kommunikation, kontekst og proces. Og vi lærer at kombinere disse til meningsfulde billeder.
 • Vores sprog og organisationer er fyldt med symboler og metaforer – dem leger vi med og tegner op.
 • Du lærer desuden at bruge tuscher og farvekridt til at styrke billedets udtryk, ligesom vi arbejder med skrifttyper og opbygning af billedet.

Programmet for kursets anden dag:

 • Vi tegner skabeloner og templates, der understøtter den grafisk faciliterede proces, herunder brainstorm, undervisning og opsamling.
 • Det er ikke nødvendigt at tegne smukt, men det er vigtigt at kunne bruge visuelle virkemidler! Så hvordan bruger du grafisk facilitering til at lede processer? Du lærer basale og vigtige greb til individer, grupper og organisationer, og vi øver dem sammen.

mini mba, Steen hildebrandt

Kursets underviser tager hånd om din læring!

For os handler alting om, at du får en positiv forandring ud af dette kursus! Derfor spørger vi ind til dine forudsætninger og behov før kursusstart. Og underviseren sørger for, at du efter kurset let kan bruge dine nye redskaber, kompetencer og viden der, hvor du er – så du nemt kan skabe endnu større værdi for dig selv og for din arbejdsplads.

Tilmeld dig kurset, og få en gratis miniguide!

Når du tilmelder dig dette kursus, sender vi dig vores lille miniguide ”Få større udbytte af dine kurser”. Med guiden får du enkle tips til, hvordan du får størst muligt udbytte af dette kursus – og af alle dine fremtidige kurser.

Skal vi skræddersy et kursus til jer?

Christel er kundechef hos Aros Business Academy. Hun tager sig af at designe skræddersyede kurser og forløb til vores mange kunder, så deres ledere og medarbejdere kan blive endnu skarpere. Tag endelig fat i hende, hvis du har en forespørgsel. Så får I et uforpligtende kursusoplæg inkl. priser og praktisk info. christel@arosbusinessacademy.dk  Direkte: 3175 2054

Maibritt Højgaard (underviser)

Maibritt

Maibritt er uddannet erhvervspsykolog og har over 10 års erfaring som konsulent i organisations- og strategiudvikling for både den offentlige og private sektor.

Udover at være ekspert i projektledelse og uddannet MBA, er Maibritt også certificeret EMCC coach. Hun har i kraft af sit arbejde med projektledelse, proceskonsultationer og teamudvikling undervist i grafisk facilitering gennem mange år og forstår at visualisere projekter, så de både kommunikerer målsætninger og skaber fælles forståelse for alle skridt i processen.

Maibritt vil være din underviser på kurserne i København.

maibritt@aroskurser.dk 

Fuld profil
Vores underviser Anne Magrethe Nebel

Anna Margrethe

Anna Margrethe er en yderst erfaren underviser, coach, supervisor og proceskonsulent, der anvender grafisk facilitering i alle tænkelige sammenhænge. Hendes undervisning er kendetegnet af høj faglighed, nærvær og et glimt i øjet, og hendes tilgang er praksisrettet, så deltagerne efter kurset vil være trænet i såvel at tegne som at bruge grafisk facilitering som procesfaciliteringsredskab.

Desuden er Anna Margrethe autoriseret organisationspsykolog og har de sidste 10 år arbejdet som arbejds- og organisationskonsulent i både private, offentlige og frivillige organisationer.

Anna Margrethe vil være din underviser på kurserne i Aarhus.

anna@aroskurser.dk 

Fuld profil

Pris

8.900 kr.

Prisen er eksklusive moms. Med i prisen får du en lækker pakke med tuscher og papir lige til at tage med hjem. Og du får selvfølgelig  fuld forplejning under kurset. Betaling 21 dage før kursusstart.

Varighed: 2 dage

Tilmeld dig kurset

2. - 3. oktober 2024 kl. 9.00-16.00 Tilmeld
Aros Konference, København
9. - 10. oktober 2024 kl. 9.00-16.00 Tilmeld
Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus
2. - 3. december 2024 kl. 9.00-16.00 Tilmeld
Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus
4. - 5. december 2024 kl. 9.00-16.00 Tilmeld
Aros Konference, København
17. - 18. marts 2025 kl. 9.00-16.00 Tilmeld
Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus
24. - 25. marts 2025 kl. 9.00-16.00 Tilmeld
Aros Konference, København
19. - 20. maj 2025 kl. 9.00-16.00 Tilmeld
Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus
16. - 17. juni 2025 kl. 9.00-16.00 Tilmeld
Aros Konference, København

Kursuskategorier

Loading