Her finder du oversigten over, hvad du skal læse i løbet af din MasterClass i Psykologi. Uddannelsens pensum består udelukkende af litteratur fra respektererede forfattere og forskere og tager form af både bøger, artikler og videoer. Det er desuden hovedsageligt på dansk (resten er på engelsk – og en enkelt kort tekst på norsk). Bemærk, at pensum betragtes som baggrundsviden for undervisningen. Undervisningen vil således ikke fokusere på at gennemgå pensum, men på at bygge oven på det, så du får så meget med fra uddannelsen som muligt.
Et tip: Sørg altid for at have din Aros-notesbog ved hånden, når du forbereder dig, så du kan tage lidt noter undervejs – og så du kan fastholde alle de mange gode idéer, du selv får, mens du læser!
God fornøjelse med læsningen!
Gå tilbage til MasterClass i Psykologi
Bog:
Narrativ organisationsudvikling – at forme fælles mening og handling, Michala Schnoor (2015), side 17-205
Video:
The Danger of a Single Story, Chimamanda Ngozi Adichie, TED Talks (18 minutter)
Vi har alle sammen prøvet, at en samtale går skævt eller at samarbejdet går i hårdknude. Spørgsmålet er, hvordan vi forstår det, der sker i situationen og relationen? Og om vores forståelser hæmmer eller fremmer mulighederne for at komme godt videre sammen?
Bøger:
Artikel:
Personlighedspsykologien og socialpsykologien giver dig indsigt i personlighedstyper, handlemønstre og sociale dynamikker. Du bliver skarpere på at se bag om andres og egen adfærd – og du går således et spadestik dybere ift. at forstå, hvorfor andre gør, som de gør.
Bog:
Adfærdsdesign, Niels Holm Jensen, Andreas Lieberoth og Thomas Dalsgaard, kapitel 1 (side 19-47), kapitel 2 (side 51-90) og kapitel 3 (side 95-135).
Artikler:
Videoer:
Når vi går ned og handler, ender vi ofte med at lægge dobbelt så mange varer i kurven, end vi havde planlagt – også selvom vi har skrevet en indkøbsliste. Hvad er det lige, der får os til at afvige fra planen?
Bøger:
Artikler:
Video:
Den positive psykologi studerer optimal menneskelig trivsel, som det udfolder sig hos individet, i grupper, på arbejdspladsen og samfundets institutioner som eksempelvis skolen.
Bøger:
Der kan være mange anledninger til, at der opstår forandringsbehov i en organisation. Nogle eksempler kunne være højt sygefravær, konflikter, stor personaleomsætning eller ”empatitræthed”. Modulet fokuserer på, hvordan man i organisationen kan skabe forandring gennem perspektiver som mentalisering, gennemslagskraft i ledelse, flowteori og positiv psykologi. Modulet indeholder en god blanding af teori og praksiseksempler fra det levede arbejdsliv.