Mød dit nye yndlingsværktøj
Har du nogensinde prøvet at stå foran en projektgruppe eller en gruppe kolleger med en brandgod idé, du bare ikke kunne få ud på den helt rigtige måde? Sætninger der bliver snørklede, og lytternes øjne der driver længere og længere væk? Vi kender det i hvert fald godt – og vi lover dig, at grafisk facilitering bliver din nye yndlingskompetence fra nu af!
Grib tuschen og bliv en suveræn facilitator!
Med grafisk facilitering tegner du kernen i dine projekters eller processers struktur, så de er meget lettere at forstå og huske. Tegning rykker ud af legestuen og ind som et konkret redskab, der gør dig til en kompetent facilitator. Kan du tegne, kan du formidle, strukturere og facilitere. Så grib tuschen og tag på markedets bedste kursus i grafisk facilitering.
Er det en hat eller en slange?
Det er ikke fedt at stå ved whiteboardet og opdage, at samtlige tilskuere tror, at du har tegnet en hat, når du i virkeligheden har tegnet en boaslange, som har slugt en elefant; det kan få enhver til at opgive sin tegnerkarriere. Heldigvis får du masser af praktisk tegneundervisning af en uddannet ekspert på kurset. Over to kursusdage opbygger du en visuel database med simple, men effektive illustrationer, der knivskarpt udtrykker det, du gerne vil sige. Slut med snørklede forklaringer og uklare visioner.
Vi giver dig GRATIS adgang til ”Din læringsbank”!
Som deltager på vores kursus i grafisk facilitering får du automatisk adgang til vores læringsunivers ”Din læringsbank”.
Vi har fyldt læringsbanken med de vigtigste pointer fra kurset – og også en nøje udvalgt samling ekstramateriale. Det er fra os til dig, så du kan holde dig skarp længe efter kurset!
Mærk magien i post-its og plancher
Hvad er det, der gør, at du meget lettere husker at ringe til tante Erna eller købe letmælk med hjem, hvis du har skrevet det på en post-it? Og hvordan kan en planche bruges til at implementere nye arbejdsmåder i en hel styrelse? Disse spørgsmål, og flere til, prøver du kræfter med på kurset gennem sparring og masser af praktiske øvelser!
Særligt fokus på fem elementer
På kurset vil vi arbejde særligt med fem elementer, der hjælper med at fortælle historien. Elementer, der kan knyttes tæt til hv-spørgsmålene hvor, hvad, hvordan, hvorfor og hvem. De kommer her:
- Skilte, der viser, hvor vi er, eller hvor vi er på vej hen.
- Talebobler/tankebobler, der er med til at understøtte formidlingen. Vi gennemgår de mange forskellige bobler og deres forskellige betydninger.
- Metaforen for hvordan vi kommer fra A til B. Det er tit eksemplificeret ved hjælp af pilen, men pilen eller retningen kan også være fodspor, veje eller eksempelvis tal og bogstaver.
- Rammer. Ofte kan en simpel ramme gøre arbejdet, men det kan også gøres mere fængende og levende med tegnede billedrammer, papirophængt med tegnet tape eller tegnestifter.
- Mennesker. Vi øver os i at tegne simple mennesker (dog mere komplicerede end traditionelle tændstikmænd). Vi gennemgår teknikkerne, og deltagerne finder deres favorit.
OBS: Bemærk, at vi når gennem mangle flere elementer undervejs. Men der er særligt fokus på disse fem.
Motivér med grafisk facilitering
Vores kursus i grafisk facilitering gør dig til en ren troldmand ved flipoveren med din egen sikre streg. Efter kurset vil du opleve, hvordan du legende let kan skabe fælles retning med dine tegninger, så du virker både overbevisende og yderst kompetent som grafisk facilitator. Med grafisk facilitering udnytter du, at vi mennesker er visuelle væsener, der meget lettere kan forholde sig til ting, vi kan se. Og når op mod 80 % af os tænker i billeder, hvorfor så ikke gå grafisk til værks?
Andet indhold for dagene
Vi arbejder desuden med at bruge skygger og farver i opbygningen af tegninger. Farver kan meget – nogle gange også for meget, så hvordan kontrollerer man dem? Der arbejdes med at forstå, hvordan farver kan bruges til at lave struktur og systematik i tegningerne. Hvilke farver er eksempelvis gode til at fremhæve de elementer, der skal have mest opmærksomhed? Når der er arbejdet med ovenstående elementer er der fokus på hvordan en tegning kan struktureres og opbygges, så det bliver mere indbydende at kigge på og nemt at lave med stor effekt. Her præsenteres kursisterne for praktiske forslag til arbejdet med først at skitse op, tegne op, farvelægge osv. og i hvilken rækkefølge – så vi minimerer risikoen for at skulle lave noget om. Vi arbejder desuden med storytelling i arbejdet med tegninger. Endelig præsenteres kursisterne for massevis af inspirationsmateriale til arbejdet med grafisk facilitering – i form af film, billeder og bøger.
Udbyg dine kompetencer
Hvis du vil udvide dit repetoire er vores kursus i facilitering perfekt til dig. På vores intense kursus i facilitering vil du lære at lede møder og projekter effektivt med mærkbare resultater til følge.