calendar-grid calendar-list course-callendar-hover course-callendarcourse-overview-hover course-overview credit-carde-book-hover e-book facebook-hover facebook iconslightbulb linked-in-hover linked-in online-help-hover online-help pp-thumb-up-02 right-arrow search-hover search select-arrow thumbs-up twitter-hover twitter user

Kursus: Faglig formidling – lær at kommunikere jordnært

Skræddersyet kursus hos jer: Få effektive værktøjer til at kommunikere faglige pointer letforståeligt og fængende.

I får den fulde pakke på dette kursus!

 • I lærer, hvordan kompleks faglighed bliver letforståeligt og spændende
 • I får større opmærksomhed på dem, der faktisk skal læse eller høre jeres budskab
 • I får øje for jeres modtagere – I kommunikerer for dem, ikke for jer selv
 • I bliver bedre til at give slip på jeres stof – ”kill your darlings”
 • Redskaber til at tale og skrive mere animeret og konkret.

Tag et soloforløb i "Faglig formidling – lær at kommunikere jordnært" ligesom medarbejde fra:

 • Vestas logo
 • Erhvervs- og vækstministeriet logo
 • De Økonomiske Råd logo
97,9 %

af vores kursister mener, at underviseren var meget god/god til at tilpasse indhold og undervisning til dem.

Pris

Skræddersyet kursus afholdt hos jer!

Kontakt os og få et tilbud

Kurset vil blive skræddersyet efter jeres behov og tilpasset efter, hvor mange I ønsker at deltage.

Hvem bør deltage på dette kursus?

Dette kursus er primært tiltænkt folk med en videregående uddannelse eller med tungt fagligt stof, der skal formidles til lægfolk. Eksempelvis:
 • Ingeniører
 • Læger
 • Advokater
 • Biologer
 • Revisorer
 • Bankrådgivere
 • Økonomer
 • It-folk
 • Forskere
 • Øvrige akademikere.

Kommunikér jordnært!

Hvis I vil formidle jeres faglige pointer succesfuldt, er I nødt til at give slip på noget af jeres fagjargon. Hvis folk skal forstå, hvad I siger, må I komme ned fra elfenbenstårnet – i stedet for at råbe ud af vinduet. Trækker I jeres pointer ned på jorden, bliver de forståelige og interessante for andre, og jeres viden kommer til sin ret. På dette kursus giver vi jer de redskaber, I har brug for, for at kunne kommunikere jordnært.

God faglig formidling betaler sig over hele linjen

God faglig formidling styrker ikke kun jeres evne til mere enkel kommunikation. Det styrker også kommunikationen mellem kollegerne internt og til kunder eller samarbejdspartnere. Og faktisk kan evnen til at formidle fagligheden jordnært give jer adgang til et langt større publikum og give jer selv nye perspektiver på jeres viden. På den måde styrker faglig formidling både den eksterne og den interne kommunikation i organisationen.

Kompetent underviser. Jeg var overrasket over, at man kan lære så mange pointer på så kort tid. Jeg er blevet bedre til at strukturere min tekst omkring pointer, og det har også øget min skrivehastighed. Desuden er jeg blevet mere opmærksom på, hvordan jeg gør teksten interessant for læseren: Bruger færre passive udsagnsord og visualiserer i højere grad mine budskaber.

Steffen Lind - De Økonomiske Råd

Meget høj kvalitet. Kurset vil få stor indflydelse på mit daglige arbejde

Lotte Jacobsen - Arla Foods Ingredients

Jeg oplevede det som et rigtig godt kursus. Jeg har særligt lært, at modtageren skal være i fokus. Fremadrettet vil jeg være meget mere opmærksom på, hvordan jeg formidler. Desuden vil kurset have en effekt på, hvordan jeg bygger mine præsentationer op.

Klaus Ulsøe - Vestas Control Systems

Godt kursus med rigtig gode øvelser. Det var dejligt, at man kunne få lov at arbejde med sin egen tekst.

Natasja Tønder Bech - Erhvervs- og vækstministeriet

Det var et godt og brugbart kursus, hvor vi havde nogle rigtig gode diskussioner om, hvordan man kommunikerer i en styrelse. Jeg har allerede brugt flere af pointerne fra kurset i dag.

Pernille Søgaard Thygesen - Sundhedsstyrelsen

Dit udbytte som medarbejder

 • Du lærer at bygge bro mellem det faglige stof, du skal formidle, og den kontekst de skal formidles i. Du bliver med andre ord bedre til at tilpasse dine præsentationer og tekster til modtagerens konkrete situation.

 • Du bliver en bedre formidler generelt, fordi du lærer hvordan du kan formulere dig på måder, der både fanger og engagerer modtageren. Det betyder, at det bliver nemmere for publikum at bevare opmærksomheden, og at du vil blive hørt og forstået i langt højere grad.

 • Du får selv nye perspektiver på din viden, idet du bliver trænet i at omtænke og omformulere den. På den måde kan du hente ny inspiration og måske endda udvide din egen ekspertviden, gennem dit arbejde med formidling.

Arbejdsgivers udbytte

 • I får stærke formidler på holdet. At kunne formidle svært fagligt stof til "almindelige mennesker" er både sværere og mere værdifuldt for firmaet, end mange tror. Det nedbryder barrierer og skaber en tryghed, der gør jer attraktive udadtil.

 • Med stærke formidlere bliver det nemmere at møde både kunder og kolleger i øjenhøjde. I undgår kedelige misforståelser baseret på tungt sprog og indforståethed, og er i stedet frie til at kommunikere på et plan, hvor alle kan være med.

 • Effektiviteten øges, fordi medarbejderne ikke længere skal bruge tid på lange formuleringer og komplicerede udredninger. De lærer at skære ind til kernen og fokusere på det vigtigste, i stedet for at hænge sig i ubetydelige detaljer.

Programmet for kurset i faglig formidling

 • Vi reflekterer i fælleskab om, hvad formålet med faglig formidling er. Og vi ser på, hvilke udfordringer I står overfor.
 • Kend din modtager! Vi tager udgangspunkt i dig – hvem formidler du til?
 • Vi skal kommunikere journalistisk. Vi arbejder med nyhedstrekanten, vinkel, budskab og de fem nyhedskriterier.
 • Sådan fastholder du din læser. Du lærer, hvordan du undgår at kede modtageren.
 • Ryd op i dine sætninger! Vi går i dybden med, hvordan du skaber overblik på sætningsniveau.
 • Drop passiver. Skriv aktivt og levende. Vi stiller vi skarpt på, hvordan man skriver levende.
 • Få teknikkerne til at blive en bedre formidler. Her træner vi den mundtlige præsentation.

mini mba, Steen hildebrandt

Kursets underviser tager hånd om din læring!

For os handler alting om, at du får en positiv forandring ud af dette kursus! Derfor spørger vi ind til dine forudsætninger og behov før kursusstart. Og underviseren sørger for, at du efter kurset let kan bruge dine nye redskaber, kompetencer og viden der, hvor du er – så du nemt kan skabe endnu større værdi for dig selv og for din arbejdsplads.

Tilmeld dig kurset, og få en gratis miniguide!

Når du tilmelder dig dette kursus, sender vi dig vores lille miniguide ”Få større udbytte af dine kurser”. Med guiden får du enkle tips til, hvordan du får størst muligt udbytte af dette kursus – og af alle dine fremtidige kurser.

Skal vi skræddersy et kursus til jer?

Vi afholder hver dag skræddersyede kurser og uddannelser ude hos kunderne. Og vi vil også rigtig gerne hjælpe jer! Tag en snak med os på tlf. 70 278 279 eller skriv til kundechef Christel Roust på christel@arosbusinessacademy.dk. Så får I et uforpligtende kursusoplæg inkl. priser og praktisk info.

Billede af vores underviser Annelouise

Annelouise

Annelouise har mange års erfaring som  tekstforfatter, og hun har ageret som konsulent for små og store virksomheder, kommuner og offentlige instanser i forbindelse med deres skriftlige kommunikation. Hun er uddannet cand.mag i dansk og har specialiseret sig i sproglig rådgivning.

Annelouises passion for sprog skinner igennem i alle aspekter af hendes undervisning, og hun formår at videregive sin glæde for skrivningen og en ny og anderledes tilgang til sproget til sine kursister.

annelouise@aroskurser.dk 

Fuld profil

Få et tilbud

Ring til os på 70 278 279, eller skriv til info@arosbusinessacademy.dk.
Så finder vi sammen ud af, hvad der vil være det bedste for jer.

Kursuskategorier

Loading