calendar-grid calendar-list course-callendar-hover course-callendarcourse-overview-hover course-overview credit-carde-book-hover e-book facebook-hover facebook iconslightbulb linked-in-hover linked-in online-help-hover online-help pp-thumb-up-02 right-arrow search-hover search select-arrow thumbs-up twitter-hover twitter user

Tilmeld dig Aros Blog ligesom 28.576 andre videbegærlige!

Hvad er DISRUPTION? Læs 5 definitioner af begrebet her!

  • 12580

Danmark er i disruption. I erhvervslivet har det allerede meldt sin ankomst, og selv statsministeren har taget det til sig – eller i hvert fald forsøgt. Men hvad betyder disruption egentlig? Vi har samlet en række bud på definitioner af tidens måske vigtigste begreb til dig, så du kan blære dig med din indsigt næste gang nogen spørger.

Q: Hvad er disruption?

A: …

 

 


Disruptiv innovation beskriver en proces hvor et produkt eller en service slår rødder som en simpel applikation i bunden af et eksisterende marked, hvorefter det med tiden nådesløst erstatter etablerede konkurrenter.

Clayton Christensen

Fra manden bag begrebet Clayton Christensens officielle hjemmeside kommer denne definition på disruption. Dette citat illustrerer smukt vigtigheden af, at du selv lærer at bruge disruption til din fordel – for ellers er det måske dig, der ender med nådeløst at blive væltet af pinden af en lækker lille disruptiv applikation.

 

 


 

Et underligt ord, der faldt ud af statsminister Lars Løkke Rasmussens mund.

Henrik Føhns, DR Viden

Kommentar: DR journalist Henrik Føhns har sidste år skrevet en analyse af disruptions indtog i dansk politik. Hvorfor? Fordi tidens ny teknologi og digitalisering skaber disruption. Og disruption skaber store forandringer i arbejdsmarkedet og dermed vores samfund. Det er nu også blevet en sag for politikerne at sørge for, at vi bruger det momentum som disruption skaber til at skabe nyt så vi ikke ryger ned i afgrunden.

 

 


 

Det er vigtigt at slå fast, at disruption ikke er et nyt og smart ord for innovation (…). Disruption erstatter et eksisterende marked, teknologi eller branche – og skaber noget, der er mere værdifuldt og effektivt. Det er med andre ord både skabende og destruktivt.

Anders Rosenlund, uddannelseschef Aros Business Academy

I beskrivelsen af vores uddannelse i disruption giver vores uddannelseschef et ret godt bud på en skarp definition af disruption. Du finder hans svar i bunden af siden, men nu hvor du er der, kan du jo lade dig inspirere af kursets indhold på vejen!

 

 


 

Oprindelse: kendt fra 1997 via engelsk disruption ‘opbrud, sammenbrud’, fra latin disruptio verbal-substantiv til disrumpere ‘afbryde, briste’ introduceret som økonomisk begreb af Clayton Christensen i 1995

Den Danske Ordbog

Her på kontoret er vi selv ret overraskede over, at disrumpere og ikke disrupte er den korrekte verbalsubstantivform af disruption. Det er ellers blevet kutyme at bruge disrupte i mange sammenhænge. Som sprognørder er vi ret vilde med den danske version. Hvad synes du?

 

 

Disruption: afbrydelse, brud, gennemslag.

Bygge- og anlægsteknisk ordbog (Gyldendal):

Det fede ved definitionen på disruption i Bygge- og anlægsteknisk ordbog er at begge sider af disruptionsmønten belyses. Disruption er nemlig både afbrydelsen, forstyrrelsen og bruddet i det gamle, mens det samtidig skaber gennemslag eller hul igennem til det nye, der opstår i samme moment.

 

Klik her, og se alle vores (cirka 2 mia.) kurser og korte uddannelser!

Her er et lille udsnit af de allermest populære af dem:

Tag del i diskussionen

Kommentarer (2)Tilføj kommentar

Loading
Hent GRATIS e-bog om kommunikation!

Hent GRATIS e-bog om kommunikation!

Gør som 15.347 andre: Tilmeld dig vores blog, og få gratis vores e-bog "99+1 hemmeligheder om kommunikation"!

Din tilmelding er modtaget. Vi sender e-bogen til dig inden for få minutter.