calendar-grid calendar-list course-callendar-hover course-callendarcourse-overview-hover course-overview credit-carde-book-hover e-book facebook-hover facebook iconslightbulb linked-in-hover linked-in online-help-hover online-help pp-thumb-up-02 right-arrow search-hover search select-arrow thumbs-up twitter-hover twitter user

8 kompetencer, succesfulde projektledere besidder

E-bogføljeton af Christian Pfeiffer, der er konsulent og underviser i projektledelse og organisationsudvikling.

Dine relationer og konflikthåndtering

Det er sjældent, at alle interessenter har den samme vision og mål for projektet – og hvordan det opnås. Derfor er konflikt- og interessenthåndtering en essentiel kompetence for den fantastiske projektleder. Og med godt relationsarbejde kan mange konflikter undgås – eller tages i opløbet med overtalelse, forhandling eller kompromisser. Det handler ganske enkelt om at få de relevante interessenter til at støtte projektbeslutninger, selvom de ikke nødvendigvis er enige i selve beslutningen.

Hvad gør den fantastiske projektleder?

  • Er bedre til at identificere, forstå og tilfredsstille interessenternes individuelle mål for projektet. Konsensus er den hellige gral for projektledere.
  • Får hjælp fra deres netværk udenfor det allokerede projektteam. Det handler altså ikke kun om at bruge tid på de relationer, der er deres eget projektteam, men også om at hente hjælp udefra.
  • Den fantastiske projektleder har et internt netværk, som der kan trækkes på, når det er nødvendigt – og ved, at det er centralt at have og vedligeholde. Jo større organisationen er, jo vigtigere er netværket.
  • Griber hurtig til action, når konflikter opstår – jo hurtigere de kan løses, jo mindre får de lov til at blive. Konflikterne skal ikke ignoreres, de skal håndteres, før de bliver store. Alle store konflikter har også være små engang.
  • Er dygtig til at adskille person fra problem – lader ikke konflikter og problemer ødelægge relationer!

Hvad kan du gøre?

  • Igen – lav en interessentanalyse og kommunikationsplan. Og lav dem igen flere gange undervejs i projektet.
  • Tal med dine interessenter om deres behov og ønsker.
  • Byg relationer rundt omkring i organisationen – og gør noget aktivt for at vedligeholde dem! For de er guld værd, når det gælder. Og det er tilladt at bruge dem, når det gælder.
  • Angrib konflikten eller problemet; ikke personen. Og gør det hurtigt, så det ikke får plads til at vokse.
  • Husk dig selv på, at den bedste konfliktløsning er at undgå, at konflikten opstår. Forstå derfor dine interessenter dybt, og sørg for at påvirke dem. At lede til siden eller opad er lige så stor en opgave i projektet, som at lede dit team.

Bliv en toptunet og professionel projektleder på Den Intensive Projektlederuddannelse 

Vi har skruet en projektlederuddannelse sammen, hvor du på 6 intensive undervisningsdage får alle de bedste værktøjer til at styre og lede dine projekter sikkert i mål.

Den Intensive Projektlederuddannelse er for dig, der fungerer som projektleder – hvad enten projekterne fylder hele din arbejdstid, eller de er en del af dine arbejdsopgaver. Læs mere om uddannelsen her.

Derfor fejler 8 ud af 10 projekter

Forfatteren bag e-føljetonen

Christian er underviser på Den Intensive Projektlederuddannelse. Og ikke nok med at han er en skarp og kompetent underviser, så ved han selv hvad der skal til for at få projekter i hus. Han har nemlig mange års erfaring som konsulent og underviser inden for projektledelse- og porteføljeledelse samt organisationsudvikling.

Han er uddannet cand.merc. i strategi og ledelse og har en række uddannelser og certificeringer som han inddrager i undervisningen, bl.a. PMP®, PRINCE2®, Belbin®, Scrum Master. Desuden er han uddannet proceskonsulent, er lektor, har en diplomuddannelse i erhvervspædagogik og er ICC-certificeret coach.

 

Kursuskategorier

Loading