calendar-grid calendar-list course-callendar-hover course-callendarcourse-overview-hover course-overview credit-carde-book-hover e-book facebook-hover facebook iconslightbulb linked-in-hover linked-in online-help-hover online-help pp-thumb-up-02 right-arrow search-hover search select-arrow thumbs-up twitter-hover twitter user

Tilmeld dig Aros Blog ligesom 28.576 andre videbegærlige!

Livslang læring er godt for dit helbred, din økonomi og din livskvalitet

Er du lifelong learner? Eller hoppede du af toget, da du blev klog nok?

 

Det er ikke en kardinalsynd, hvis du er stoppet med at uddanne dig. På en måde er det jo netop den formel, vi er vokset op med: Gå i skole og tag en uddannelse, så du kan gå ud på arbejdsmarkedet og få dig et job.

Men det er en skam, hvis du ikke hopper på toget igen, når det stopper på perronen lige foran dig (og det gør det i øvrigt lige nu!).

Livslang læring er nemlig en alvorlig sag, der kan handle om liv og død. Og om livskvalitet, sociale relationer og penge på kistebunden. Herunder har vi defineret de 7 allerskarpeste grunde til, at du bør prioritere livslang læring:

 

1. Livslang læring gør dig rigere!

Efteruddannelse er altid en investering. Heldigvis! Utallige studier viser, at du gennem din levetid tjener markant flere penge, hvis du uddanner dig. Og det er aldrig for sent at smide en kort uddannelse oven i bunken og tilføje knivskarpe ekspertiser til dit CV! Se fx vores udvalg af korte uddannelser her.

2. I morgen er din viden måske overflødig

Hvis du har brugt de sidste 25 år på at analysere datasæt, yde kundeservice, skrive salgstekster eller orientere dig i alle kongerigets skilsmissesager, står du sandsynligvis over for en massiv omvæltning. Kunstig intelligens kan nemlig meget vel gøre din viden og din ekspertise helt overflødig. I så fald har du brug for ny viden og nye ekspertiser for at styrke din jobsikkerhed (du kan endda tage tyren ved hornene og snuppe en Mini MBA i Artificial Intelligence).

3. Lifelong learners lever længere – og bedre!

Hvis du gerne vil leve et langt og sundt liv, skal du holde din krop i gang, men også dit hoved! Læring styrker forbindelserne mellem neuronerne i din hjerne*. Det minimerer din risiko for at dø for tidligt og din risiko for at udvikle hjertesygdomme og diabetes*. Det mindsker desuden din risiko for at udvikle demens. Og hvis du er disponeret for Alzheimers kan det forsinke udviklingen af sygdommen*.

Amerikanske Doreetha Daniels tog sin universitetsuddannelse, da hun var 99 år. Læs evt. historien her. Så med mindre du er 100+ år, har du ingen undskyldning for ikke at komme i gang 😉

4. Livslang læring reducerer stress

Sussex University har målt, at læsning i blot 6 minutter sænker dit stressniveau med 68 % – og læsning virker således mere effektivt end både dét at lytte til musik, tage en kop kaffe og gå en tur. Og forestil dig så at læse en time hver dag eller sidde til undervisning en fuld dag! Fokuseringen på kun én ting (i en lettere kaotisk hverdag med et utal af muligheder og distraktioner) giver ro og plads til dybe vejrtrækninger.

5. Knowledge is power!

Når du bliver klogere på et nyt emne, eller du bliver bedre til at gøre noget (som du selv og andre synes er vigtigt), styrker du din selvtillid. Du får power! Andre lytter mere til dig, fordi du har fakta på din side. Og du bliver måske tildelt ansvarsområder, som ingen ville tildele dig førhen. Du får et ‘level up’, og det føles godt – og giver måske endda mod på endnu mere læring!

6. Connect med andre, og styrk dit netværk

Vi hænger tit ud med dem, der ligner os selv, ikke? Vores venner, kæreste og kolleger minder på mange måder om os selv. Det er rart, men det udfordrer os ikke. For dem, der ligner os, bekræfter netop vores holdninger, synspunkter og livssyn. Men forestil dig, hvad der sker, når en maskinmester tager vores MasterClass i Psykologi; når en jurist tager vores Mini MBA i Sustainability Management, eller når en kaospilot tager Aros Projektlederuddannelse (IPMA®).

Det bliver først rigtig interessant, når vi træder ud af den lukkede ring: Vi styrker vores netværk, og vi styrker vores horisont.

7. Lykkelig (eller bare mere glad i låget)?

Hvis ‘lykke’ kan defineres som dyb glæde og tilfredshed med éns livssituation, må ovenstående 6 punkter unægteligt trække os nærmere en tilstand af lykke. Som minimum gør livslang læring os mere glade i låget. Og mere kan man vel egentlig ikke bede om?

 

Se en oversigt over alle vores kurser og uddannelser, der får dig godt i gang med din livslange læring. Vi har nok til et fuldt liv med læring (og en 4-5 liv mere).

Tag del i diskussionen

Loading
Hent GRATIS e-bog om kommunikation!

Hent GRATIS e-bog om kommunikation!

Gør som 15.347 andre: Tilmeld dig vores blog, og få gratis vores e-bog "99+1 hemmeligheder om kommunikation"!

Din tilmelding er modtaget. Vi sender e-bogen til dig inden for få minutter.