calendar-grid calendar-list course-callendar-hover course-callendarcourse-overview-hover course-overview credit-carde-book-hover e-book facebook-hover facebook iconslightbulb linked-in-hover linked-in online-help-hover online-help pp-thumb-up-02 right-arrow search-hover search select-arrow thumbs-up twitter-hover twitter user

Kursus: Få styr på CSRD-rapportering!

Tag på kursus i EU’s nye rapporteringsdirektiv om bæredygtighed! Og kom godt i gang med CSRD-arbejdet, der ikke blot hjælper jer til at overholde loven, men også styrker jeres gennemsigtighed, troværdighed og risikostyring!

De 5 bedste grunde til at tage med på CSRD-kurset:

  1. Du får helt styr på, hvilke krav virksomhederne skal leve op til, og hvornår
  2. Din arbejdsplads får et overordnet roadmap til implementering af CSRD – samt overblik over de ressourcer, der skal til for at komme i mål med det
  3. Du får indsigt i, hvor din virksomhed bør starte for at nå i mål
  4. Du bliver klogere på revisors gennemgang med henblik på erklæring med begrænset sikkerhed
  5. Du bliver du undervist af en ekspert, der har fingrene i mulden og er vant til at hjælpe virksomheder med bæredygtighedsrapportering.
97,9 %

af vores kursister mener, at underviseren var meget god/god til at tilpasse indhold og undervisning til dem.

Tilmeld dig kurset

5. - 6. marts kl. 9.00-16.00 Tilmeld
Aros Konference, København
12. - 13. marts kl. 9.00-16.00 Tilmeld
Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus
Se flere datoer
9.950 kr. ekskl. moms
Kurset kan også holdes hos jer – se mere her

Hvem bør deltage på CSRD-kurset?

CSRD er nødvendigt at forstå for en lang række aktører i det danske erhvervsliv. Kurset er for eksempel helt oplagt for …

  1. Bæredygtighedsmedarbejdere: Skal være ajour med de nyeste standarder og best practices for at træffe de rette beslutninger
  2. Regnskabs- og finansmedarbejdere: Har ofte ansvaret for at samle og rapportere bæredygtighedsdata
  3. Direktører, ledere, virksomhedsejere og bestyrelser: Bæredygtighedsrapportering kan påvirke virksomhedens omdømme, drift og finansielle position

Men det er også være relevant for en række andre professionelle, der gerne vil blive klogere på emnet, fx revisorer, advokater bæredygtighedskonsulenter, investeringsanalytikere og kapitalforvaltere.

Hvad er egentlig CSRD helt præcist?

CSRD står for “Corporate Sustainability Reporting Directive”. Det er en forordning fra EU, der sigter mod at forbedre og harmonisere virksomheders rapportering om bæredygtighed.

EU’s CSRD er blevet introduceret som et led i EU’s bredere indsats for at bekæmpe klimaforandringer, fremme bæredygtig udvikling og øge gennemsigtigheden i virksomheders bæredygtighedspraksis. CSRD-forordningen kræver, at større virksomheder rapporterer om deres bæredygtighedspraksis, herunder deres sociale, medarbejderrelaterede, miljømæssige, menneskerettigheds- og bekæmpelse af korruptionsforanstaltninger.

CSRD kommer til at gælde for børsnoterede virksomheder over 500 medarbejdere fra 2024, regnskabsklasse stor C fra 2025 og børsnoterede SMV’er fra 2026.

MEN selv om det i første omgang kun gælder for større virksomheder, er CSRD-viden også vigtig for mindre virksomheder, der er leverandør til større virsksomheder. Og så er det jo også godt at være på forkant!

 

Mange afledte fordele ved effektiv håndtering af CSRD

At få styr på CSRD-rapportering kan have flere positive afledte effekter for en virksomhed, både internt og eksternt. Her er nogle af de vigtigste fordele:

  1. Øget gennemsigtighed og troværdighed: Ved at rapportere om bæredygtighedsindsatser åbent og gennemskueligt kan virksomheder opbygge større tillid blandt investorer, kunder og andre interessenter. Dette kan forbedre virksomhedens omdømme og styrke dens brandværdi.
  2. Forbedret investeringsattraktivitet: Investorer og finansielle institutioner lægger i stigende grad vægt på bæredygtighed som en del af deres investeringsbeslutninger. Virksomheder, der effektivt rapporterer om deres bæredygtighedspræstationer, kan tiltrække flere investeringer og muligvis opnå bedre finansieringsbetingelser.
  3. Identifikation og styring af risici: CSRD-rapportering kræver, at virksomhederne evaluerer og rapporterer om miljømæssige, sociale og governance-relaterede risici. Dette kan hjælpe ledelsen med at identificere og adressere potentielle risici tidligere, hvilket kan føre til mere robust risikostyring.
  4. Driftsmæssige forbedringer: Processen med at indsamle og analysere data til CSRD-rapportering kan afsløre områder, hvor der er potentiale for effektiviseringer, omkostningsbesparelser eller forbedringer i miljømæssige og sociale praksisser.
  5. Bedre stakeholderrelationer: Ved at kommunikere åbent om bæredygtighedsindsatser kan virksomheder forbedre relationerne til deres stakeholders, herunder medarbejdere, samarbejdspartnere og lokalsamfund. Dette kan føre til øget engagement og loyalitet.
  6. Fremme af innovation: Når virksomheder arbejder på at forbedre deres bæredygtighedsprofil og opfylde CSRD-krav, kan dette drive innovation inden for produkter, tjenester og forretningsmodeller.
  7. Tiltrækning og fastholdelse af talenter: Virksomheder, der demonstrerer et klart engagement i bæredygtighed, kan være mere attraktive for nye talenter, især fra yngre generationer, der vægter bæredygtighed højt.

Samlet set kan en effektiv håndtering af CSRD-rapportering give virksomhederne en strategisk fordel og styrke deres langsigtede bæredygtighed og succes.

 

På CSRD-kurset gennemgår vi (blandt andet):

  • De kommende rapporteringskrav under Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD)
  • Hvem der er omfattet direkte af CSRD og hvem, der bliver indirekte påvirket af det
  • Hvordan CSRD-rapporteringen kan blive en konkurrencemæssig fordel
  • Hvem i virksomheden der bør involveres i arbejdet med CSRD
  • Step-by-step til implementering, samt detaljeret gennemgang af de vigtigste steps, herunder dobbelt væsentlighedsanalyse.
  • Hvordan I opnår erklæring med begrænset sikkerhed på ESG, herunder vigtigheden af datasystemer, kontroller osv.

Vi har afholdt bæredygtighedskurser for (næsten) hele Danmarks erhvervsliv siden 2021

Siden vi sammen med professor Steen Hildebrandt i 2021 lancerede vores Mini MBA i Sustainability Management har vi haft indflydelse på bæredygtighedarbejdet på op mod 1.000 danske arbejdspladser. Og vi vil også gerne hjælpe jer.

Dit udbytte

  • Du skærper dine kompetencer og din viden inden for bæredygtighedsfeltet.

  • Du får styr på alle reglerne og retningslinjerne, så du kan træffe de rette beslutninger.

  • Du møder ligesindede og styrker dit netværk inden for bæredygtig udvikling.

  • En grundig forståelse af CSRD bliver en uhyre efterspurgt kompetence meget snart, så med kurset her stiller du dig selv bedre!

Din arbejdsgivers udbytte

  • I sikrer jer, at I ikke træder ved siden af i jeres CSRD-rapportering.

  • I får en uvurderlig indsigt i de CSRD-krav, som 50.000 europæiske virksomheder er underlagt fra 2024 og frem.

  • I får en skitse til et roadmap for, hvad der skal gøres allerede nu og i fremtiden.

  • I bliver bedre rustet til en fremtid, hvor bæredygtighed er et centralt konkurrenceparameter.

Kursets underviser tager hånd om din læring!

For os handler alting om, at du får en positiv forandring ud af dette kursus! Derfor spørger vi ind til dine forudsætninger og behov før kursusstart. Og underviseren sørger for, at du efter kurset let kan bruge dine nye redskaber, kompetencer og viden der, hvor du er – så du nemt kan skabe endnu større værdi for dig selv og for din arbejdsplads.

Tilmeld dig, og få et gratis e-kursus!

Når du tilmelder dig dette CSRD-kursus, sender vi dig vores lille e-kursus ”Få større udbytte af dine kurser”. Med kurset får du enkle tips til, hvordan du får størst muligt udbytte af dette CSRD-kursus – og af alle dine fremtidige kurser.

Skal vi skræddersy et CSRD-kursus til jer?

Christel er kundechef hos Aros Business Academy. Hun tager sig af at designe skræddersyede kurser og forløb til vores mange kunder, så deres ledere og medarbejdere kan blive endnu skarpere. Tag endelig fat i hende, hvis du har en forespørgsel. Så får I et uforpligtende kursusoplæg inkl. priser og praktisk info. christel@arosbusinessacademy.dk  Direkte: 3175 2054

bæredygtighed, bæredygtighed uddannelse, bæredygtighed kursus

Vi er 6-dobbelt Gazelle-vinder

En gazelle kan opnå en hastighed på 100 km/t, når den piler hen over Afrikas savanner. Når vi hos Aros Business Academy går ud til kaffemaskinen om morgen, kommer vi sjældent over 8 km/t, og vi træffes sjældent mere eksotiske steder end København og Aarhus. Alligevel er der ifølge Dagbladet Børsen en gazelle gemt i os.

Børsen Gazelle logo 2020Børsen Gazelle 2019 logoBørsen Gazelle logo 2018Børsen Gazelle logo 2016Børsen Gazelle 2015 logo

 

Mie

Mie har bred erfaring med bæredygtighed og ESG fra rådgivning af virksomheder i forskellige størrelser (fra store børsnoterede virksomheder til små virksomheder umodne på ESG-området) og brancher. Som konsulent rådgiver hun virksomheder om ESG-rapportering med alt, hvad det indebærer af lovgivning, væsentlighedsanalyser, strategier, dataindsamling, klimaregnskaber osv.

Hun har fokus på værdiskabende ESG-rapportering og forbedring af datakvalitet, og stræber efter at ethvert arbejde med bæredygtighed og ESG altid i sidste ende bør kunne ses på den finansielle bundlinje.

Mie har en baggrund som konsulent i EY Climate Change and Sustainability Services, hvor hun blandt andet har erfaring med assurance af ESG data, udarbejdelse af ESG rapporter og tolkning af rapporteringskrav på området. Hun har oprindeligt en cand. Merc. i innovation og forretningsudvikling fra Copenhagen Business School.

Fuld profil

Pris

9.950 kr.

Prisen er eksklusive moms. Med i prisen får du bl.a. et e-kursus om god læring, undervisningsmateriale, kursusbevis og fuld forplejning under kurset.
Betaling 21 dage før kursusstart.

Varighed: 2 dage

Tilmeld dig kurset

5. - 6. marts 2025 kl. 9.00-16.00 Tilmeld
Aros Konference, København
12. - 13. marts 2025 kl. 9.00-16.00 Tilmeld
Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus

Kursuskategorier

Loading