Tag med på Danmarks mest ambitiøse efteruddannelse inden for bæredygtighed! Bliv undervist af professor Steen Hildebrandt og 7 andre førende eksperter inden for FN’s verdensmål, bæredygtighed og bæredygtig udvikling på denne uddannelse over 6 spændende måneder, hvor du både arbejder teoretisk og praktisk med emnet.
De 7 bedste grunde til at tage med på uddannelsen:
Du får den nyeste viden og masser af konkrete værktøjer til at arbejde med bæredygtighed og SDG’erne.
Du vil blive undervist af 8 førende eksperter inden for bæredygtighed og SDG’er, herunder to professorer.
Du får en pensumpakke til en værdi af cirka DKK 1.200.
Du får 6½ undervisningsdage (over 6 måneder) samt fælles middag, gruppeøvelser og en overnatning ifm. modul 5.
Du møder ligesindede (fra hele landet) som kan blive værdifulde sparringspartnere i fremtiden.
Du får en studiegruppe under uddannelsen, som kan blive fundamentet for dit nye netværk indenfor bæredygtighed.
Og endelig: Du bliver en langt mere værdifuld medarbejder, og du får papir på dine nye kompetencer.
Deltag på bæredygtighedsuddannelsen ligesom medarbejdere fra ...
97,9 %
af vores kursister mener, at underviseren var meget god/god til at tilpasse indhold og undervisning til dem.
Tilmeld dig kurset
Startdato: 3. december at 9.00-17.00Tilmeld Uddannelsen består af flere moduler:
Program
Modul 1: 03. december 2024 Modul 2: 07. januar 2025 Modul 2½: E-learning Modul 3: 04. februar 2025 Modul 4: 06. marts 2025 Modul 5: 2-3. april 2025 Modul 6: 13. maj 2025
Comwell Hotel Aarhus
Startdato: 5. december at 9.00-17.00Tilmeld Uddannelsen består af flere moduler:
Program
Modul 1: 05. december 2024 Modul 2: 09. januar 2025 Modul 2½: E-learning Modul 3: 06. februar 2025 Modul 4: 11. marts 2025 Modul 5: 2-3. april 2025 Modul 6: 15. maj 2025
Hvem bør deltage på "Mini MBA i Sustainability Management"?
Denne bæredygtighedsuddannelse er ikke målrettet en specifik branche eller arbejdsfunktion.
Mini MBA i Sustainability Management er for dig, der arbejder med bæredygtighed og FN’s Verdensmål (eller er på vej ind i det) og gerne vil blive endnu bedre til at analysere og forstå en arbejdsplads’ klimaaftryk og bæredygtige udviklingsmuligheder – og til at drive bæredygtighedsprojekter og bidrage til at skabe komplette bæredygtighedstransformationer.
Der kan være mange indgange til at arbejde med bæredygtighed. Du er måske projektleder, udviklingskonsulent, bæredygtighedskonsulent, leder, HR-medarbejder, selvstændig konsulent – eller noget helt andet. Diversiteten er guld værd på uddannelsesholdene, og alle kan lære af hinanden og trække på hinandens praktiske erfaringer.
Der er ingen formelle optagelseskrav på Mini MBA i Sustainability Management. Og den er målrettet både privat og offentlig ansatte.
Stop med at lede. Her er uddannelsen, der hjælper jer videre!
Der er store bæredygtighedsambitioner i det danske erhvervsliv. Snebolden ruller, og det er helt fantastisk! Men når ambitionerne er formuleret, opstår et væld af praktiske udfordringer, der kræver helt nye kompetencer:
Hvordan oversætter man ambitionerne til konkrete tiltag? Hvordan sammensætter man en bæredygtighedsstrategi? Hvordan måler man effekten af sine tiltag? Hvordan laver man et klimaregnskab? Hvordan foretager man en livscyklusanalyse? Hvilke produktcertificeringer og ledelsescertificeringer skal arbejdspladsen have? Hvordan skaber man kommerciel værdi (eller besparelser) med sine tiltag? Hvordan måler man sit samlede klimaaftryk på verden? Hvordan laver man en bæredygtighedsrapport? Hvordan får man medarbejderne med ombord på forandringerne? Og hvordan kommunikerer man det hele til omverdenen?
Bæredygtige transformationer kræver viden, overblik og værktøjer. Og alt det har vi samlet til dig i denne uddannelse.
Verdensmålene er også et katalog over forretningsmuligheder
FN’s Verdensmål er udtryk for de alvorlige udfordringer, kloden og dens indbyggere står over for. Men verdensmålene er samtidig et katalog over forretningsmuligheder. For den bæredygtige transformation kalder på nye produkter, services og forretningsmodeller, der kan begå sig på og erobre helt nye markeder. På uddannelsen arbejder vi med denne konstruktive dobbelthed i at gøre noget godt og samtidig stille os selv bedre – hvad enten vi er en profitdrevet virksomhed, en NGO eller en kommune.
Mød ikoniske professor Steen Hildebrandt
På uddannelsens første modul vil du møde professor Steen Hildebrandt, der er et dansk fyrtårn inden for bæredygtig transformation og bæredygtig ledelse. Steen har skrevet mere end 50 bøger, vundet en lang række priser og holder i dag mere end 100 foredrag om bæredygtighed og FN’s Verdensmål om året. Steen er på en mission om at sprede det bæredygtige budskab til de danske arbejdspladser!
Bæredygtighed i erhvervslivet er ikke en døgnflue eller et buzzword, der erstattes af noget nyt og smartere om nogle få år. Det er kommet for at blive! Og det er godt på vej til at blive en fuldt integreret del af alle danske private virksomheder, organisationer og offentlige arbejdspladser. En søgning på Danmarks jobsøgningsportaler viser, at mere end 1.000 aktuelle jobopslag indeholder ordet ‘bæredygtighed’. Det vidner om et massivt uopfyldt behov for stærke kompetencer inden for bæredygtighed.
Undgå at blive kørt over (i en nær fremtid)!
Kunderne, borgerne og omverdenen stiller store krav til jeres bæredygtighedsindsatser. Og i fremtiden vil de krav kun blive større. For eksempel siger 73 % af de globale forbrugere, at de vil ændre deres forbrugsmønstre for at reducere en negativ klimapåvirkning.
Når en kunde kortlægger sit eget klimaaftryk, bliver I en del af de beregninger. Og hvis jeres klimaaftryk (og arbejde med SDG’erne) ser skidt ud, eller hvis I ikke formår at klarlægge jeres aftryk, risikerer I, at kunderne finder nogle andre at lege med. Og omvendt: Hvis I er længere fremme end konkurrenterne, giver det jer en fordel.
Der er med andre ord rigtig gode grunde til ikke at vente med at styrke jeres viden og kompetencer inden for bæredygtighed!
Førsteklasses forplejning på hele uddannelsen
Du kan enten tilmelde dig uddannelsen i Aarhus eller i København. Uddannelsen består af 6 fysiske undervisningsdage (kl. 9-17) med en måneds mellemrum (der er desuden et e-learning modul mellem modul 2 og 3).
På modul 5 bryder vi dog rammerne: Her samler vi Aarhus-holdet og København-holdet til et fælles kursusdøgn på Hotel Sinatur Storebælt i Nyborg. Du møder ind på hotellet kl. 16.00, hvor der er velkomst og en introduktion til emnet for modul 5. Herefter byder vi på en middag og et par glas vin med havudsigt, og senere på aftenen løser I en bæredygtighedsøvelse i grupper. Der er overnatning på hotellet, og dagen efter vil være en fuld undervisningsdag. Du får dermed rig mulighed for at finde endnu flere ligesindede sparringspartnere, der kan få stor værdi for dig og din arbejdsplads under og efter uddannelsen.
Undervisning, studiegrupper, pensum og eksamen – sådan er uddannelsen opbygget!
“Mini MBA i Sustainability Management” er bygget op over 6½ moduler fordelt over 6 måneder (se modulerne nedenfor). Udover undervisningen mødes du med en studiegruppe fem gange under forløbet og arbejder i studiegruppen videre med, hvordan du kan integrere dét, du har lært på det foregående modul, med din egen praksis. Der er desuden cirka 1.500 siders pensum, du skal læse gennem uddannelsen. En middag og overnatning i forbindelse med modul 5. Uddannelsen afsluttes med en 6-siders skriftlig eksamen, der tager udgangpunkt i din egen praksis (eller en case efter eget valg, hvis du er ledig eller rådgiver for andre arbejdspladser). Hvis du ønsker det, kan du fravælge eksamen og få et diplom på, at du har deltaget på Mini MBA i Sustainability Management. Det kræver dog, at du har deltaget i minimum 5 ud af 6½ moduler. Tager du eksamen og består, får du i stedet et underskrevet eksamensbevis.
Glimrende kursus som opfylder samtlige forventninger. Fantastisk på alle parametre!
Kasper Julin - Mærsk
Super uddannelse, gode undervisere, godt tilrettelagt, gode medstuderende (inkl. fastlagte læsegrupper).
Jesper Hansen - Odense Bys Museer
En fornøjelse! Godt arrangeret, godt pensum og godt niveau. Vil klart anbefale.
Morten Kolberg - Erhvervshus Hovedstaden
Uddannelsen er et must, hvis du skal i gang med - eller for nylig har fået berøring med bæredygtighedsopgaven i din virksomhed. Har du blot en stor interesse i området er det en perfekt, professionel måde at få en 360 graders indsigt i området.
Claus Abel Nielsen - Andel Energi
Uddannelsen var inspirerende, gav masser af viden, værktøjer og metoder. Dygtige og inspirerende formidlere, med gode rammer.
Anette Sindberg - Wexøe A/S
Helt fantastisk forløb!
Nina Johansen - BNP Paribas Personal Finance
Fantastisk uddannelse som jeg varmt vil anbefale andre. Meget inspirerende undervisere - det er skønt med passionerede mennesker, og det inspirerer. TAK.
Pernille Damgaard - Lowenco A/S
Det er en super god uddannelse.
Michael Tellefsen - Airmaster A/S
Super stærk undervisning, kompetent, inspirerende, bygget op på solid viden og erfaring, virkelig fedt at være en del af.
Super god uddannelse, der giver et bredt men samtidig grundigt indblik i teorier, udfordringer og potentialer omkring bæredygtighedsdagsordenen.
Lasse Schuleit - Kultur- og Eventafdelingen, Horsens Kommune
Fantastiske undervisere og yderst relevant viden, også selvom udviklingen i feltet foregår med lynets hastighed! Jeg føler mig klædt kompetent på til opgaven med et nyt sprog, begreber, tilgange og sammenhængsforståelse. Underviserne og arrangørerne har været utroligt hjælpsomme, og under hele forløbet har de været klar med uddybende svar, også på tekniske spørgsmål, samt sparring. Jeg kunne sagtens se mig selv deltage i andre forløb fra Aros Business Academy på et senere tidspunkt. Tak for et fantastisk forløb. Store roser og en kæmpe anbefaling herfra!
Søren Würtz Bredahl -
Meget kompetente undervisere - man føler sig tryg i at få nyeste og dybeste viden om emnet. Et rigtig godt afsæt til at fordybe og specialisere sig yderligere i bæredygtighed. Det har virkelig givet mig "blod på tanden".
Lise Bech Pedersen - EUC Nordvest
Dit udbytte af uddannelsen
Du får en grundig teoretisk og praktisk viden om bæredygtighed og FN's Verdensmål. En viden, du nemt kan omdanne til konkrete tiltag, projekter og transformationer på en arbejdsplads.
Du bliver undervist af nogle af landets førende bæredygtighedseksperter, der sikrer, at du får et mærkbart kompetenceløft, du kan trække på gennem resten af din karriere.
Du styrker din værdi for arbejdspladsen markant, idet du er i stand til at udvikle og drive bæredygtighedsprojekter med impact.
Din arbejdsgivers udbytte af uddannelsen
Din arbejdsplads får en stærk ressource, der kan rådgive og sparre med ledelsen ift. bæredygtighedstiltag og ift. den interne og eksterne kommunikation om bæredygtighed i relation til arbejdspladsen.
Din arbejdsplads får mulighed for at arbejde langt mere strategisk og praktisk med bæredygtigheden og FN's Verdensmål ift. arbejdspladsen.
Med stærkere bæredygtighedstiltag og bæredygtighedsprojekter får din arbejdsplads mulighed for at styrke deres brand indadtil og udadtil, samtidig med, at de gør noget godt for verden og styrker egen bundlinjen.
Uddannelsens modul 1:
Visioner for en bæredygtig fremtid
På uddannelsens første modul går vi i helikopterperspektiv på bæredygtighed og FN’s Verdensmål og lægger bunden for det videre arbejde på uddannelsen. Vi arbejder med rammesætning og kernebegreber.
Steen Hildebrandt introducerer FN’s verdensmål; deres historie, deres betydning for verden og deres relevans for danske virksomheder og organisationer. Christina introducerer stadierne i bæredygtig transformation, de megatrends, der driver bæredygtigheden i 2023 og tidens krav til virksomheder fra kunder, medarbejdere og myndigheder. Dagen er et wake-up call, der understreger behovet for at forbinde verdens prioriteter med virksomheders strategier. Verdensmålene introduceres som et strategisk kompas for arbejdet med bæredygtighed og en samtalestarter om de negative og positive aftryk, virksomheder sætter på verden.
Du introduceres til CSRD, kernebegreberne i bæredygtighed og de faktorer, der driver den globale bæredygtige transformation frem. Du forstår, at people, planet og profit hænger sammen, og at man ikke kan arbejde med klima uden også at have blik for miljø, mennesker, retfærdighed og vækst. Deltagerne arbejder efterfølgende med at formulere bæredygtige ambitioner for deres organisationer med udgangspunkt i Verdensmålene. Disse bliver vigtige i modul 2.
Undervisere: Professor Steen Hildebrandt og bæredygtighedsrådgiver Christina Blak.
Verdensmålene som afsæt for kommerciel værdiskabelse
Modulet dykker ned i, hvordan bæredygtighed kan anvendes som en platform for innovation på din arbejdsplads. Den giver dig redskaber til at arbejde med Verdensmålene som et udefra-ind perspektiv på din arbejdsplads, hvor globale (og lokale) udfordringer vendes til muligheder for produkt- og forretningsinnovation.
Bæredygtighedsdagsordenen, som den indrammes af FN’s Verdensmål, er udtryk for de enorme udfordringer, kloden og dens indbyggere står over for. Men samtidig er Verdensmålene et katalog over de forretningsmuligheder, der ligger i skiftene fra eksisterende ikke-bæredygtige praksisser til nye mere bæredygtige praksisser. Her er der brug for nye produkter, services og forretningsmodeller, der kan begå sig på og erobre helt nye markeder. At forestille sig fremtiden har altid været et godt springbræt for innovation. At forestille sig en mere bæredygtig fremtid er det i endnu højere grad.
Modulet præsenterer eksempler på, hvad andre arbejdspladser har gjort, og giver dig praktiske redskaber til selv at kickstarte bæredygtige innovationsprocesser på din arbejdsplads. Og gennem refleksioner og øvelser begynder du at få en ide om, hvor bæredygtighed kan drive innovation med kommercielt potentiale i din organisation.
Underviser: Bæredygtighedschef og forfatter Kristoffer Nilaus Tarp.
Dette ‘halve’ modul består af 30 siders læsning og 2 timers videolektioner (på engelsk) med professor Katherine Richardson. Modulet fokuserer på biodiversitetskrisen, der i mange henseender er lige så vigtig som klimakrisen.
Biodiversiteten spiller en afgørende rolle for alle klodens økosystemer, men også for menneskets overlevelse. Den bidrager til alt fra fødevarer, medicin og rent vand til økonomisk velfærd og æstetisk og kulturel værdi. Bevarelse af biodiversitet er helt essentiel for at opretholde de naturlige processer, der understøtter liv på jorden. Alligevel går det hastigt i den forkerte retning (måske fordi det er svært at skabe profitable business-cases til at fremme biodiversiteten).
Modulet giver dig en god introduktion til biodiversitet af en de største eksperter inden for området. Du lærer om vigtigheden af, at vi handler både lokalt og globalt. Vi ser på rammen om planetære grænser som et værktøj til at styrke vores forhold til planeten. Og vi ser desuden på nye, enkle målemetoder til overvågning af de samlede menneskelige påvirkninger på biodiversitet på globalt plan.
Underviser: Professor Katherine Richardson.
Uddannelsens modul 3:
Måling af aftryk (baselining) og strategiudvikling
Dette modul sigter mod at gøre deltagerne i stand til at forstå, hvordan en organisations positive og negative aftryk kan måles med henblik på at udvikle en strategi, der adresserer udfordringerne og forstærker potentialerne.
Du vil blive introduceret til og arbejde med konkrete værktøjer, der hjælper med at skabe en baseline for, hvordan organisations aftryk ser ud i dag – både i forhold til social og miljømæssig bæredygtighed samt specifikt på klima. Men viden om eget aftryk er ikke meget værd uden en ændret adfærd. Derfor vil dagens anden halvdel handle om, hvordan organisationer kan arbejde strategisk med bæredygtighed og udvikle ambitiøse strategier. Du vil derfor blive introduceret til en strategisk værktøjskasse, der gør det muligt at skabe en fælles vision, sætte konkrete målsætninger, udvikle et realistisk roadmap med initiativer, og implementere i organisationen. Som en del af den proces gennemgår vi den dobbelte væsentlighedsanalyse, som hjælper jer til at udvælge de væsentligste fokusområder og data at fokusere og rapportere på.
Underviser: Bæredygtighedsrådgivere Mie Skjødt Bruhn og Bjarne Bach.
Cirkulær økonomi er et stærkt værktøj til at fremme den grønne omstilling og samtidig løse centrale problemstillinger for arbejdspladsen og dens brugere eller kunder.
Omstilling til en cirkulær økonomi i Europa er estimeret til at skabe en økonomisk gevinst på 1,8 billioner Euro (altså 1.800 milliarder Euro!). Typiske gevinster er øget salg, reducerede omkostninger, øget engagement blandt ansatte, tiltrækning og fastholdelse af talent, innovation og styrket loyalitet fra kunder.
Denne måde at tænke og tilgå udvikling og drift af en virksomhed på kan bruges af alle typer virksomheder – private og offentlige, produktion og service, store og små.
Men hvad betyder det egentlig at anvende cirkulær økonomi i en erhvervsmæssig sammenhæng? Hvordan hænger det sammen med Verdensmålene såvel som klima? Hvordan kan din arbejdsplads skabe besparelser og/eller øget forretning med den cirkulære omstilling? Hvilke faldgruber skal du have for øje?
I denne undervisningsgang vil vi arbejde med, hvad cirkulær økonomi er og de centrale principper og discipliner. Og du vil gå derfra med værktøjer til at skabe/styrke jeres strategiske plan for arbejdet med bæredygtighed og cirkulær økonomi.
Underviser: Bæredygtighedsrådgiver og forfatter Jasper Steinhausen.
Vi stiller skarpt på de værktøjer, der kan anvendes for at dokumentere og arbejde systematisk med at reducere sit aftryk på klimaet og miljøet.
Med Paris-aftalen og den danske klimalov om 70 % reduktion i udledning af drivhusgasser i 2030, er det vigtigt at kende, reducere og stå til ansvar for organisationens egen udledning af drivhusgasser. Det er vigtigt i forhold til rapporteringskrav og for at kunne holde sin organisation relevant over for omgivelserne.
Når vi taler klimaregnskaber for en organisation, bør hele værdikæden indgå i regnskabet. I takt med at flere og flere organisationer udarbejder klimaregnskaber og sætter reduktionsmål, vil flere kunder spørge sine leverandører om klimadata, der er udregnet på en gennemsigtig og troværdig måde. Så når kravet kommer fra din kunde (eller en anden interessent), er det rart at være klar. Afhængig af din placering i værdikæden, kan din organisation også stille krav til andre i værdikæden for på den måde at reducere klimaaftrykket.
De danske organisationer oplever desuden stigende behov for at have kendskab til deres produkters klima- eller miljøaftryk. Hertil udføres en livscyklusvurdering (LCA) af det enkelte produkt. LCA er en metode til at beskrive den miljømæssige påvirkning af et produkt eller en service i hele dets livscyklus fra ”vugge til grav”. Der kan være krav til brug af LCA ved markedsføring af produkter som værende ”bæredygtige”.
LCA bruges desuden ofte som et beslutningsværktøj i både private og offentlige virksomheder til at vurdere hvornår og hvorvidt én løsning i bedre end en anden miljø- eller klimamæssigt. LCA kan dermed også være et dialogværktøj og ikke kun et rapporteringsværktøj.
Underviser: Bæredygtighedsrådgiver og ph.d. Louise Laumann Kjær.
Bæredygtighedsrapportering & intern og ekstern bæredygtighedskommunikation
En stærk bæredygtighedsrapport er et sandhedsvidne i debatten om greenwashing. Dette modul fortæller om sammenhængen mellem stærk rapportering og troværdig kommunikation, og det lærer dig at involvere dine kolleger i virksomhedens omstilling og se deres egen rolle i den.
Bæredygtighedsrapporten er en grundbog i virksomhedens arbejde med en bæredygtig omstilling og et kompas for troværdig kommunikation. Alligevel bliver alt for mange rapporter kun publiceret, ikke kommunikeret. En stærk bæredygtighedsrapportering er det stærkeste kommunikationskort, I har på hånden. Den sætter retning for både den interne og eksterne kommunikation. Vi ser på kommunikationstræet (fra data til dialog) og taler om, hvad du kan lære af de bedste, når det gælder rapportering.
Vi kommer desuden omkring værdien af medarbejderinvolvering og vigtigheden af at gå fra en målbar strategi til engagerende kommunikation. Vi arbejder med engagement, bæredygtige narrativer og om vigtigheden af at invitere alle stakeholders med på rejsen ved at give dem handlemuligheder, der kan styrke bæredygtig adfærd og fremme ansvarlige valg.
Undervejs lærer du at skelne mellem nøglebegreberne ESG, SDG og CSR. Du bliver introduceret til ingredienser i bæredygtighedsrapportering: tydelighed, væsentlighed, transparens, relevans og målbarhed. Og vi ser på rollemodeller inden for rapportering og arbejder med bæredygtige budskaber, stakeholder mapping og engagementstrapper.
Underviser: Bæredygtighedsrådgiver Christina Blak.
Fagligt stærkt pensum
Forud for uddannelsen vil du få tilsendt pensum til hver af de seks undervisningsdage, som du frit kan læse løbende i de frirum du har i måneden mellem hver af modulerne. Pensum er spækket med al den vigtigste viden om bæredygtig og varierer fra alt lige fra bøger og artikler til videoer.
Pensum og materiale indgår i prisen for Mini MBA i Sustainability Management, og det vil blive udleveret ved uddannelsens start. Pensum til første modul bliver tilsendt inden første dag, så du har god tid til at læse det. Tilmelder du dig tæt op ad uddannelsens start, og er du i tvivl om, hvorvidt du kan nå at modtage materialet til første dag? Så kontakt os på chat eller mail, og så finder vi en løsning.
Hvis du selv skal betale for uddannelsen og er ansat et sted, kan du muligvis benytte Bruttolønsordningen. Den reducerer din samlede udgift (og koster ikke din arbejdsgiver noget). Ring til os på tlf. 70 278 279 eller skriv til info@arosbusinessacademy.dk for at høre mere om ordningen.
Steen Hildebrandt er professor emeritus ved Aarhus Universitet, adjungeret professor i ledelse ved Copenhagen Business School og adjungeret professor i ledelse ved Aalborg Universitet. Steen Hildebrandt er forfatter til mere end 50 anmelderroste fagbøger og betragtes af mange som Danmarks største ekspert inden for bæredygtig ledelse.
Han er desuden medstifter af den private rådgivningsvirksomhed Hildebrandt & Brandi. Virksomheden tæller 35 konsulenter, der rådgiver Danmarks topledere.
Christina Blak er facilitator i verdensklasse, særligt når det kommer til virksomheders implementering af SDG’erne og rapportering på ESG. Hun er Kreativ Direktør & ESG Lead i Make. Hendes arbejde har resulteret i et hav af priser, herunder CSR-prisen, der er vundet to gange. Christina er initiativtager til og driver af ESG Barometeret, der følger C25-virksomhedernes rapportering på bæredygtighed, og hun er eminent til at få omsat teori til praksis for dig i din situation.
Her er et lille udpluk af det, tidligere kursister har sagt om Christina: “Hun kører på et ekstraordinært højt plan – hun VAR faciliteringen – hendes evne til at binde tingene sammen og samle trådene igennem to dage er fantastisk.” og “Christina Blaks gennemgående rolle var helt afgørende for det høje niveau” og “Supergod kursusfacilitator, som var eminent til at samle trådene og følge op.”
Kristoffer Nilaus Tarp er forfatter til bogen “Forretning for fremtiden – Succes med Verdensmålene”.
Han er ekspert i, hvordan bæredygtighed i stigende grad bliver et konkurrenceparameter og en værdiskaber for virksomheder og organisationer med et behov for at vinke farvel til klassiske CSR-tilgange og filantropiske tilgange og hive bæredygtighed ind i kerneforretningen og gøre bæredygtighed til en central ledelsesdisciplin.
Kristoffer er Director for Sustainability i Advice. Han sidder desuden i bestyrelser for en række bæredygtige virksomheder og laver opgaver for Mandag Morgen, CSR Forum, Danish Export Association samt en række danske erhvervsråd. Endelig er han formand for kapitalfonden Blue Equity’s Sustainability Advisory Board.
Katherine Richardson underviser på uddannelsens elearning-modul (modul 2½). Hun er professor i Biological Oceanography ved Center for Biodiversitet på Københavns Universitet. Hun er desuden adj. seniorforsker ved Bigelow Laboratory for Ocean Sciences, Boothbay, Maine i USA.
Katherine er kerneforsker i et internationalt forskerteam, der fokuserer på at identificere ‘Planetary Boundaries’ og står bag en lang række internationale publikationer.
Katherine har været en international frontfigur inden for bæredygtighed gennem flere årtier.
Louise Laumann Kjær rådgiver virksomheder og institutioner inden for klimaregnskaber, livscyklusvurdering (LCA) og bæredygtige forretningsmodeller og har i en længere årrække arbejdet med at opgøre klima- og miljøbelastningen forårsaget af virksomheder, produkter og services.
Louise har en ph.d. fra DTU, hvor hun udviklede metoder til at vurdere den miljømæssige bæredygtighed af servicebaserede forretningsmodeller, også kaldet ’Produkt/Service-Systemer’, som er centrale for en mere cirkulær økonomi.
Hun arbejder desuden som ekstern lektor på Aalborg Universitet, hvor hun underviser og vejleder inden for bæredygtighed.
Udover at have en usædvanligt stærk faglighed inden for bæredygtighed er Louise passioneret om undervisning og formidling af komplekse problemstillinger.
Jasper Steinhausen er forfatter til bogen ”Making Sustainability Profitable”, der i 2023 var Amazon #1 bestseller. Han er desuden fast bidragyder på finans.dk og en række udenlandske medier ift. bæredygtighed.
Han arbejder som bæredygtighedsrådgiver og var en af de første til at rådgive inden for cirkulær økonomi i Norden. Han har blandt andet været rådgiver for mastodonterne Ørsted og Grundfos og for regeringen samt en række regioner og kommuner, men fokuserer i dag særligt på SMV-segmentet.
Jasper er oprindeligt uddannet inden for Environmental and Socio-Economic Planning.
Mie Skjødt Bruhn er ESG Teamlead og chefrådgiver hos Viegand Maagøe, hvor hun rådgiver virksomheder i strategisk arbejde med bæredygtighed. Herunder implementering af CSRD med værdikædeoptegning, dobbelt væsentlighedsanalyse og gap-analyse. Mie har bred erfaring med rådgivning af danske virksomheder og har været projektleder på ESG-brancheforløb med Dansk Industri.
Bjarne har som partner i Viegang Maagøe markedsansvaret for strategisk bæredygtig udvikling. Han har rådgivet mere end 200 virksomheder i bæredygtig omstilling, med hovedfokus på hvordan de arbejder med nedsætte deres klimaaftryk. Han er en erfaren og kompetent underviser, der over de sidste 13 år har undervist mere end 3.000 kursister i bæredygtig omstilling, kommunikation og strategi.
Prisen er eksklusiv moms. Inkluderet i prisen får du blandt andet bøger og en overnatning & middag (i forbindelse med modul 5) og fremragende forplejning på alle uddannelsens undervisningsdage. Betaling 21 dage før uddannelsens start.
Varighed: 6 måneder med blandt andet 6½ undervisningsdage
Tilmeld dig kurset
Startdato: 3. december 2024 at 9.00-17.00Tilmeld Uddannelsen består af flere moduler:
Program
Modul 1: 03. december 2024 Modul 2: 07. januar 2025 Modul 2½: E-learning Modul 3: 04. februar 2025 Modul 4: 06. marts 2025 Modul 5: 2-3. april 2025 Modul 6: 13. maj 2025
Comwell Hotel Aarhus
Startdato: 5. december 2024 at 9.00-17.00Tilmeld Uddannelsen består af flere moduler:
Program
Modul 1: 05. december 2024 Modul 2: 09. januar 2025 Modul 2½: E-learning Modul 3: 06. februar 2025 Modul 4: 11. marts 2025 Modul 5: 2-3. april 2025 Modul 6: 15. maj 2025
Copenhagen Marriott Hotel
Startdato: 17. marts 2025 at 9.00-17.00Tilmeld Uddannelsen består af flere moduler:
Program
Modul 1: 17. marts 2025 Modul 2: 01. maj 2025 Modul 2½: E-learning Modul 3: 04. juni 2025 Modul 4: 18. august 2025 Modul 5: 17.-18. september 2025 (Afholdes i Nyborg) Modul 6: 23. oktober 2025
Copenhagen Marriott Hotel
Startdato: 19. marts 2025 at 9.00-17.00Tilmeld Uddannelsen består af flere moduler:
Program
Modul 1: 19. marts 2025 Modul 2: 29. april 2025 Modul 2½: E-learning Modul 3: 02. juni 2025 Modul 4: 20. august 2025 Modul 5: 17.-18. september 2025 (Afholdes i Nyborg) Modul 6: 21. oktober 2025
Comwell Hotel Aarhus
Startdato: 17. juni 2025 at 9.00-17.00Tilmeld Uddannelsen består af flere moduler:
Program
Modul 1: 17. juni 2025 Modul 2: 19. august 2025 Modul 2½: E-learning Modul 3: 17. september 2025 Modul 4: 23. oktober 2025 Modul 5: 19.-20. november 2025 (Afholdes i Nyborg) Modul 6: 15. december 2025
Comwell Hotel Aarhus
Startdato: 19. juni 2025 at 9.00-17.00Tilmeld Uddannelsen består af flere moduler:
Program
Modul 1: 19. juni 2025 Modul 2: 21. august 2025 Modul 2½: E-learning Modul 3: 15. september 2025 Modul 4: 21. oktober 2025 Modul 5: 19.-20. november 2025 (Afholdes i Nyborg) Modul 6: 18. december 2025
Copenhagen Marriott Hotel
Startdato: 2. september 2025 at 9.00-17.00Tilmeld Uddannelsen består af flere moduler:
Program
Modul 1: 02. september 2025 Modul 2: 30. september 2025 Modul 2½: E-learning Modul 3: 04. november 2025 Modul 4: 02. december 2025 Modul 5: 07.-08. januar 2026 (Afholdes i Nyborg) Modul 6: 02. februar 2026
Comwell Hotel Aarhus
Startdato: 4. september 2025 at 9.00-17.00Tilmeld Uddannelsen består af flere moduler:
Program
Modul 1: 04. september 2025 Modul 2: 02. oktober 2025 Modul 2½: E-learning Modul 3: 06. november 2025 Modul 4: 04. december 2025 Modul 5: 07.-08. januar 2026 (Afholdes i Nyborg) Modul 6: 05. februar 2026
Copenhagen Marriott Hotel
Startdato: 18. november 2025 at 9.00-17.00Tilmeld Uddannelsen består af flere moduler:
Program
Modul 1: 18. november 2025 Modul 2: 16. december 2025 Modul 2½: E-learning Modul 3: 20. januar 2026 Modul 4: 24. februar 2026 Modul 5: 23.-24. marts 2026 (Afholdes i Nyborg) Modul 6: 28. april 2026
Comwell Hotel Aarhus
Startdato: 20. november 2025 at 9.00-17.00Tilmeld Uddannelsen består af flere moduler:
Program
Modul 1: 20. november 2025 Modul 2: 18. december 2025 Modul 2½: E-learning Modul 3: 22. januar 2026 Modul 4: 26. februar 2026 Modul 5: 23.-24. marts 2026 (Afholdes i Nyborg) Modul 6: 30. april 2026
Få vores e-bog med 99+1 hemmeligheder om kommunikation GRATIS!
Tilmeld dig vores nyhedsbrev (som 28.576 andre videbegærlige), og få dit eksemplar af vores e-bog “99+1 tips, tricks og hemmeligheder, der vil ændre din kommunikation” – samt tips og nyheder, der gør dit arbejdsliv bedre. Ved tilmelding accepterer du vores databetingelser.
Tak for din tilmelding!Vi har sendt en mail med link til download af e-bogen. Du kan også hente den her:DOWNLOAD E-BOGEN