calendar-grid calendar-list course-callendar-hover course-callendarcourse-overview-hover course-overview credit-carde-book-hover e-book facebook-hover facebook iconslightbulb linked-in-hover linked-in online-help-hover online-help pp-thumb-up-02 right-arrow search-hover search select-arrow thumbs-up twitter-hover twitter user

Tilmeld dig Aros Blog ligesom 28.576 andre videbegærlige!

Hvorfor går det egentlig galt med Work-Life Balance?

Jeg lægger lige ud med en spoiler: Det er langt fra altid chefens skyld, at work-life balance kører i grøften!

På trods af vores bedste intentioner om at skabe en sund og meningsfuld balance mellem to gode ting i vores liv, nemlig privatlivet og arbejdslivet, fejler det ofte. Vi udforsker her nogle af de grundlæggende årsager til, at det ofte går galt med work-life balance.

1. Stigende arbejdskrav

Moderne arbejdsliv kan være hektiske med lange arbejdsdage, konstante opgaver og stramme deadlines. Det kan være svært at finde tid til personlige aktiviteter og familie, når arbejdet fylder det meste af vores tid – og tager de bedste timer af døgnet.

2. Du har alting i lommen

Smartphones og konstante e-mails gør det nemt at arbejde uden for de traditionelle arbejdstider og tjekke mails, mens du putter børnene eller lifter hunden. Det skaber en forventning om, at vi altid skal være tilgængelige, hvilket gør det svært at afgrænse arbejde og fritid. Og det kan i det hele taget være svært at lade telefonen ligge, hvis man kan se, at der tikker en mail ind.

3. Perfektionisme

Mange af os stræber efter perfektion på arbejdet og derhjemme. Det er selvfølgelig en god ting, men det kan føre til overarbejde og en uopnåelig følelse af at skulle gøre alt perfekt.

4. Manglende tid til selvpleje

At prioritere selvpleje, motion, ordentlig ernæring og søvn kan blive ofre for en travl hverdag, hvilket kan føre til stress og ubalance. Selvpleje kan i øvrigt også handle om at udvikle dine faglige færdigheder og opdage nye talenter. Det gør du fx på vores mange fede korte uddannelser.

5. Manglende støtte og grænser

Hvis vores arbejdspladser ikke støtter en sund work-life balance, eller hvis vi ikke sætter tydelige grænser, kan vi ende med at arbejde langt mere end nødvendigt.

6. Manglende evne til at sige nej

For mange mennesker er det svært at afvise arbejdsopgaver eller personlige anmodninger, og det kan føre til overforpligtelse og overvældelse.

7. Mangel på tid til refleksion

En travl hverdag giver ofte ikke tid til at reflektere over vores work-life balance og træffe bevidste beslutninger om, hvad der er vigtigt for os. Det er derfor, vi ofte træffer større beslutninger for vores liv i kølvandet af en ferie.

8. Samfundsnormer og kultur

Nogle samfund og kulturer værdsætter en arbejdskultur med lange timer og anser det for normalt, hvilket kan gøre det svært at ændre vaner. De fleste mennesker i Japan er fx ansat i en 40-timers arbejdsuger, men det forventes, at de arbejder 20 timer over hver uge for egen regning. Good luck med at skabe balance der!

 

Som du kan se, er der mange faktorer, der spiller ind. Work-life balance er en individuel rejse, der kræver bevidste valg og regelmæssig evaluering.

God vind med det! Vi hepper på dig.

Tag del i diskussionen

Loading
Hent GRATIS e-bog om kommunikation!

Hent GRATIS e-bog om kommunikation!

Gør som 15.347 andre: Tilmeld dig vores blog, og få gratis vores e-bog "99+1 hemmeligheder om kommunikation"!

Din tilmelding er modtaget. Vi sender e-bogen til dig inden for få minutter.