calendar-grid calendar-list course-callendar-hover course-callendarcourse-overview-hover course-overview credit-carde-book-hover e-book facebook-hover facebook iconslightbulb linked-in-hover linked-in online-help-hover online-help pp-thumb-up-02 right-arrow search-hover search select-arrow thumbs-up twitter-hover twitter user

Kursus: Korrekt komma – og de andre tegn

Få styr på kommaerne og de andre tegn en gang for alle! Dette kursus i tegnsætning hjælper dig med at få has på grammatikken og struktureringen af dine tekster, så de bliver lettere og mere behagelige at læse.

Du får en masse med hjem:

 • Enkle huskeregler til kommatering, så du ikke bliver i tvivl igen.
 • Grundigt kendskab til de andre tegn, så du ved, hvor og hvordan de skal bruges
 • Redskaber til at konstruere sætninger, der er overskuelige og forståelige.
 • Større sikkerhed i tekstarbejdet
 • Gratis adgang til vores online kommakursus med godt 100 øvelser.

Tag på kursus i "Korrekt komma – og de andre tegn" ligesom medarbejdere fra:

 • TV2 logo
 • Kræftens Bekæmpelse logo
 • Skatteministeriet logo
 • Danmarks Tekniske Univeersitet logo
 • Miljø- og Fødevareministeriet logo
97,9 %

af vores kursister mener, at underviseren var meget god/god til at tilpasse indhold og undervisning til dem.

Ny dato på vej

Er du interesseret i dette kursus?

Kontakt os, og hør om mulige datoer

Hvem bør deltage på dette kursus?

Hvis du ikke føler dig helt sikker i kommasætning og tegnsætning generelt, er dette kursus dét, du har brug for. Nedenfor er en tjekliste – kender du svarene, er du allerede godt kørende i din tegnsætning, og du behøver formentligt ikke et kursus:

 

 • Startkomma – hvad er det?
 • Skal der altid komma før ordet men?
 • Hvad er en ledsætning?
 • Hvad er egentlig forskellen på ”her” og ”hér”?
 • Hvornår skal man bruge semikolon?

Kommaer er (livs)vigtige

Mange danskere har et lettere anstrengt forhold til kommaer. Og det er måske forståeligt nok, eftersom vi skal navigere i en jungle af betegnelser som gammelt komma, nyt komma, grammatisk komma og pausekomma. Forvirringen kan endda få nogle til at give op på kommateringen – og det kan få alvorlige konsekvenser! Se for eksempel forskellen på disse to sætninger: ”Vi skal spise, farmor” og ”Vi skal spise farmor”. Farmor ender på menuen, hvis du ikke har styr på dine kommaer.
Eksemplet er måske overdrevet, men pointen er, at kommaer har stor betydning for læserens forståelse af din tekst. Hvis kommaerne står forkert eller helt mangler, bliver det sværere for læseren at forstå teksten.

Kurset giver dig gratis adgang til et omfattende online kommakursus!

Som deltager på kurset i korrekt kommatering og tegnsætning giver vi dig en årslicens til vores Online Kommakursus med mere end 100 øvelser. Så har du rig mulighed for at nørde igennem med din nye kommaviden hjemmefra efter kurset! Kurset har en værdi af 595 kr. ekskl. moms.

Topkvalitet. Præcist målrettet til vores niveau og behov. Den vigtigste pointe var egentlig, at når vi havde vanskeligt ved at sætte kommaet, så hang det næsten altid sammen med, at det var dårligt sprog - som kunne skrives enklere og klarere. Jeg er blevet sikrere i min kommasætning, og det har yderligere skærpet min sproglige bevidsthed.

Michael Thorberg - BL - Danmarks Almene Boliger

En rigtig god oplevelse. Kurset var af høj kvalitet - meget intenst og udbytterigt. Kurset har været til stor gavn.

Louise Kroløkke Lythje - TRE-FOR

Kurset gav mig en klarhed over reglerne for kommatering. Underviseren var god til at rumme bredden i gruppen, og jeg modtog specifikke råd til min skriftlige fremstilling.

Morten Friis Møller - Danske SOSU-skoler

Det var et rigtig godt kursus. Underviseren var interessant at lytte til. Jeg har fået styr på kommareglerne, og jeg kan mærke allerede i dag, at jeg er mere opmærksom på dem – jeg kommer til at sende nogle mere forståelige mails i fremtiden.

Ida Engelund - PlanEnergi

Et rigtig godt og udbytterigt kursus, hvor jeg har fået styr på kommareglerne og er blevet mere sikker på mine evner. Kurset vil have stor indflydelse på mit arbejde!

Anne Kathrine Clinton - Skatteministeriet

Dit udbytte

 • Du bliver en ægte kommaekspert! Du lærer også de andre tegn, så du aldrig mere bliver i tvivl om, hvor kommaet skal sættes

 • Du bliver sikker i din skriftlige kommunikation, og du bliver bedre til at formulere dig klart og præcist, så det også bliver lettere at sætte de rigtige tegn

 • Du får øjnene op for det danske sprogs finurligheder og nuancer, og du bliver sikker i at navigere uden om de værste faldgruber når det kommer til kommasætning.

Din arbejdsgivers udbytte

 • Din arbejdsplads bliver beriget med en ansat, der ved, hvordan kommaerne skal sættes. Din specialistviden er i høj kurs blandt medarbejdere og omgangskreds

 • Din arbejdsgiver får en vigtig ressource – en ansat, der kan sætte kommaer. Det er vigtigt for en virksomhed, at det skriftlige materiale er strømlinet, og det kan du sørge for

 • Du kan fungere som tovholder for en revision af virksomhedens samlede skriftlige materiale, eksempelvis hjemmesiden. På den måde er du med til at løfte virksomhedens image.

Programmet for dagen

 • Har du styr på kommareglerne? Vi starter dagen ud med grundlæggende sætningsforståelse og kommatering.
 • Vi går i dybden med de forskellige typer kommatering – både med og uden startkomma.
 • Kender du forskellen? Vi lærer om forskellen på hoved- og ledsætninger.
 • Vi arbejder med, hvordan man skal bruge punktum, kolon og semikolon. Du får konkrete huskeregler til, hvornår de forskellige tegn skal bruges.
 • Bliv klogere på, hvornår du skal bruge spørgsmålstegn, udråbstegn, tankestreg og anførselstegn.
 • Få fyldt værktøjskassen op! Du vil lære om de typiske faldgruber, og du får konkrete huskeregler til, hvordan du undgår dem.

mini mba, Steen hildebrandt

Kursets underviser tager hånd om din læring!

For os handler alting om, at du får en positiv forandring ud af dette kursus! Derfor spørger vi ind til dine forudsætninger og behov før kursusstart. Og underviseren sørger for, at du efter kurset let kan bruge dine nye redskaber, kompetencer og viden der, hvor du er – så du nemt kan skabe endnu større værdi for dig selv og for din arbejdsplads.

Tilmeld dig kurset, og få en gratis miniguide!

Når du tilmelder dig dette kursus, sender vi dig vores lille miniguide ”Få større udbytte af dine kurser”. Med guiden får du enkle tips til, hvordan du får størst muligt udbytte af dette kursus – og af alle dine fremtidige kurser.

Christian Skriv korrekt dansk

Christian

Christian er sprogekspert og har mange års erfaring som korrekturlæser, sprogunderviser og oversætter. Han har en kandidatuddannelse i lingvistik, der har givet ham en dyb (nogle ville måske sige nørdet) indsigt i det danske sprog. Han underviser i øjenhøjde med humor og med fokus på, hvad deltagerne har behov for.

christian@aroskurser.dk 

Fuld profil

Pris

3.900 kr.

Prisen er eksklusive moms. Med i prisen får du bl.a. en miniguide om god læring, undervisningsmateriale og fuld forplejning under kurset og en licens til vores Online Kommakursus.
Betaling 21 dage før kursusstart.

Varighed: 1 dag

Ny dato på vej

Er du interesseret i dette kursus?

Kontakt os, og hør om mulige datoer

Kursuskategorier

Loading