calendar-grid calendar-list course-callendar-hover course-callendarcourse-overview-hover course-overview credit-carde-book-hover e-book facebook-hover facebook iconslightbulb linked-in-hover linked-in online-help-hover online-help pp-thumb-up-02 right-arrow search-hover search select-arrow thumbs-up twitter-hover twitter user

Facilitering og co-creation

Slut med at spilde tid på ufrugtbare møder og projekter. På dette kursus i facilitering lærer du, hvordan du leder møder og løser opgaver med effektivitet, samarbejde og mærkbare resultater for øje!

På dette kursus lærer du:

 • at designe og facilitere møder med et klart mål
 • at blive helt tryg i disciplinen mødeledelse
 • de grundlæggende faciliteringsprincipper, der gør dig i stand til at bevare overblikket og facilitere på en samskabende måde
 • at designe din egen mødeskitse, som kan bruges til mødeledelse i fremtiden
 • at benytte dig af design thinking og co-creation til at skabe fælles strategisk retning og fælles forståelse hos dine deltagerne
 • at navigere igennem de forskellige ledelsesfaser fra forberedelse til evaluering
 • at vælge og facilitere øvelser, der opfordrer til interaktion og samarbejde til møder og workshops
 • at bruge simple visuelle værktøjer til at gøre idéer og visioner konkrete, og som hjælper deltagerne med at tænke sammen på en mere effektiv måde
 • …og du får masser af erfaring med mødeledelse i praksis gennem øvelser og oplæg
97,9 %

af vores kursister mener, at underviseren var meget god/god til at tilpasse indhold og undervisning til dem.

Næste kursus

Startdato: 11. september kl. 10.00-17.00 Tilmeld
Kurset består af flere moduler:
Program
Dag 1: 11. september 10.00-17.00
Dag 2: 12. september 09.00-16.00
(fyldt)

Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus
Startdato: 18. september kl. 9.00-16.00 Tilmeld
Kurset består af flere moduler:
Program
Modul 1: 18. september 09.00-16.00
Modul 2: 19. september 09.00-16.00

Aros Konference, København
Se flere datoer

Kursets målgruppe

Kurset er for alle, der har brug for at give både interne og eksterne møder et kick, når det gælder effektivitet og kreativitet. Om du er leder, projektleder, mødeleder eller noget helt fjerde, kan dette kursus i facilitering give dig helt nye perspektiver på og metoder til mødeledelse og workshops.

Hvad er facilitering?

At facilitere betyder at kunne lede og effektivisere teams og projektgrupper på møder og workshops, men også projekter og løsning af opgaver generelt. En facilitator har øje for processen og hvordan denne afvikles på den bedst mulige måde. Kort sagt at nå hurtigere frem til bedre resultater gennem god mødeledelse. Facilitering betyder altså effektiviseret opgaveløsning, med blik for engagement og motivation blandt de deltagende.

Vi giver dig GRATIS adgang til ”Din læringsbank”!

Som deltager på vores kursus i facilitering får du automatisk adgang til vores læringsunivers ”Din læringsbank”.

Vi har fyldt læringsbanken med de vigtigste pointer fra kurset – og også en nøje udvalgt samling ekstramateriale. Det er fra os til dig, så du kan holde dig skarp længe efter kurset!

Hvorfor skal man facilitere?

Du kender helt sikkert følelsen af at komme ud fra et mødelokale og føle, at tiden havde været bedre brugt andetsteds. Vi bruger generelt alt for lang tid på de helt forkerte ting, når vi holder møder, og det er en skam, for der er faktisk råd for det. Med de rette tiltag kan både effektiviteten, motivationen og det konkrete udbytte af mødet øges betydeligt. Men det kræver, at man har en facilitator med om bord som ved noget om mødeledelse!

Lær at bevare overblikket

At kunne facilitere betyder, at du er i stand til at styre en gruppe i mål på den mest effektive måde. Du er i stand til at se henover det faglige indhold og i stedet fokusere fuldkommen på processen, der skal generere resultater. Samtidig er du i stand til at involvere mødedeltagerne på en sådan måde, at de bliver motiveret mod et fælles mål. På vores kursus i facilitering lærer du, hvordan du kan strukturere et møde, der tager højde for netop disse faktorer, så du som mødeleder kan generere mærkbare resultater.

Nå fælles mål gennem co-creation

På kurset lærer du at facilitere på en samskabende måde, så du skaber engagement på mødet og resultater, der kan mærkes i organisationen. Som facilitator i en co-creation-proces hjælper man deltagere og parter med forskellige behov og ønsker til i fællesskab at finde løsninger og løse problemer, som er gensidigt værdiskabende. Co-creation-processer skaber medejerskab og engagement og kan med fordel tænkes ind i de tidlige faser af opgaveløsningen eller i forandringsprocesser, hvor medarbejdere og teams skal udforme fælles mål for fremtiden.

Tag hjem med en konkret plan

På vores kursus i facilitering af involverende møder og workshops fokuserer vi på, hvordan møder skal ledes, nytænkes og struktureres, så motivation og resultater kommer i højsædet. Gennem korte oplæg, refleksion og afprøvning i praksis lærer du, hvad det vil sige at påtage sig rollen som procesdesigner og mødeleder.

Kurset tilpasses deltagernes individuelle situation, og der arbejdes med generelle cases og scenarier, så du afprøver metoder og værktøjer i praksis. Du går fra kurset med din egen designede mødeskitse, som kan udgøre grundstrukturen til planlægning og facilitering af dine fremtidige møder og workshops.

Selvom jeg allerede er Scrum Master, var det alligevel et meget relevant kursus. Jeg fik bygget ovenpå min viden om blandt andet mødeledelse, mødestruktur og adskillige praktiske metoder. Underviseren var også rigtig dygtig og virkede meget godt forberedt til at give et klart svar på alle spørgsmål.

Sinn Hendi - Jyske Bank

Der var mange konkrete øvelser på kurset og jeg fik derfor prøvet værktøjerne af, så jeg følte mig godt rustet til at gå ud og bruge dem i praksis i mit eget arbejde.

Charlotte Konow - Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd

Dit udbytte

 • Du lærer, hvordan du strukturerer og bevarer overblikket som facilitator ved møder og projekter, fordi du bliver indført i de helt grundlæggende faciliteringsprincipper.

 • Du styrker din kommunikation og lærer, hvordan den bruges til at motivere og engagere større grupper af mennesker, så hvert møde giver mærkbare resultater.

 • Du genopdager glæden ved længere møder og processer, fordi du nu rent faktisk kan mærke, at I kommer nogen vegne med det, I laver.

Din arbejdsgivers udbytte

 • Øget engagement og bedre resultater fordi der skabes bedre løsninger og fremdrift på.

 • Arbejdspladsen får en dygtig medarbejder med kendskab til facilitering, der har overblikket og metoderne til at få det maksimale udbytte ud af de stillede opgaver.

 • Arbejdsmiljøet forbedres markant, da møder og processer nu er designet til at involvere og udnytte alles input på en inkluderende måde. Facilitering giver nemlig plads til at skabe resultater i fællesskab.

Programmet for kursets første dag

 • På dagens første punkt introduceres du for co-creation på møder og workshops.
 • Du lærer om grundstrukturen i en workshop, co-creation principper og teknikker.
 • Kom godt fra start: Sådan åbner du mødet. Lær at rammesætte formål og indhold med et why.
 • Skab fælles ejerskab hele vejen – giv alle en stemme, og skab fælles forståelse hos deltagerne.
 • Afrunding af mødet. Du lærer, hvordan du overfører mødet til hverdagen og sikrer fremdrift og engagement.

Programmet for kursets anden dag

 • Vi starter dagen ud med en opsamling og refleksion efter kursets første dag.
 • Skab fælles ejerskab. Her arbejder vi med øvelser i grupper.
 • Gruppearbejde og case: Hvordan omsætter vi alle co-creation elementerne til et forløb i en mødeskabelon?
 • Vi præsenterer resultaterne fra gruppearbejdet i plenum. Her får du feedback fra både underviseren og de øvrige deltagere.

mini mba, Steen hildebrandt

Kursets underviser tager hånd om din læring!

For os handler alting om, at du får en positiv forandring ud af dette kursus! Derfor spørger vi ind til dine forudsætninger og behov før kursusstart. Efter kurset sørger underviseren for, at du let kan bruge dine nye redskaber og din nye viden der, hvor du er.

Tilmeld dig kurset, og få en gratis miniguide!

Når du tilmelder dig dette kursus, sender vi dig vores lille miniguide ”Få større udbytte af dine kurser”. Med guiden får du enkle tips til, hvordan du får størst muligt udbytte af dette kursus – og af alle dine fremtidige kurser.

Skal vi skræddersy et kursus til jer?

Vi afholder hver dag skræddersyede kurser og uddannelser ude hos kunderne. Og vi vil også rigtig gerne hjælpe jer! Tag en snak med os på tlf. 70 278 279 eller skriv til uddannelseschef Anders Rosenlund på anders@arosbusinessacademy.dk. Så får I et uforpligtende kursusoplæg inkl. priser og praktisk info.

Terne

Terne er specialist i Design Thinking og co-creation processer. Hun faciliterer og rådgiver til daglig nogle af de største virksomheder i Danmark og internationalt indenfor strategiimplementering ved hjælp af designmetoder. Terne har desuden mere end 10 års erfaring i at facilitere møder og workshops og i at designe visuelle procesværktøjer, som styrker samarbejdet og hjælper grupper med at træffe beslutninger, som kan implementeres i deres daglige arbejde. Hun har en master fra Danmarks Designskole og er ansat som ekstern lektor på RUC, hvor hun underviser i designmetoder og projektledelse.

 

Terne er en engageret og energisk underviser, der vægter samarbejde, gruppedynamik, kreativitet og erfaringsudveksling højt.

Fuld profil

Pris

8.500 kr.
/ 7.225 kr. med 15 % vennerabat - klik her for betingelser

Priserne er eksklusive moms. Med i prisen får du bl.a. en miniguide om god læring, undervisningsmateriale og fuld forplejning under kurset.
Betaling en uge før kursusstart.

Varighed: 2 dage (kl. 9-16)

Næste kursus

Startdato: 11. september kl. 10.00-17.00 Tilmeld
Kurset består af flere moduler:
Program
Dag 1: 11. september 10.00-17.00
Dag 2: 12. september 09.00-16.00
(fyldt)

Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus
Startdato: 18. september kl. 9.00-16.00 Tilmeld
Kurset består af flere moduler:
Program
Modul 1: 18. september 09.00-16.00
Modul 2: 19. september 09.00-16.00

Aros Konference, København
Startdato: 25. september kl. 10.00-10.00 Tilmeld
Kurset består af flere moduler:
Program
Modul 1: 25. september 10.00-17.00
Modul 2: 26. september 08.00-15.00

Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus
Startdato: 5. november kl. 9.00-16.00 Tilmeld
Kurset består af flere moduler:
Program
Modul 1: 5. november 09.00-16.00
Modul 2: 6. november 09.00-16.00

Aros Konference, København
Startdato: 13. november kl. 10.00-17.00 Tilmeld
Kurset består af flere moduler:
Program
Modul 1: 13. november 10:00-17:00
Modul 2: 14. november 09:00-16:00

Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus
Startdato: 29. januar kl. 9.00-16.00 Tilmeld
Kurset består af flere moduler:
Program
Modul 1: 29. januar 09.00-16.00
Modul 2: 30. januar 09.00-16.00

Aros Konference, København
Startdato: 5. februar kl. 10.00-17.00 Tilmeld
Kurset består af flere moduler:
Program
Modul 1: 5 februar 10.00-17:00
Modul 2: 6. februar 09:00-16:00

Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus

Kursuskategorier

Loading