Cybertruslen i DK er steget markant
I 2023 oplevede danske virksomheder en stigning på 49 % i antallet af cyberangreb sammenlignet med 2022, hvilket er den største stigning blandt de 41 analyserede lande. Globalt set steg antallet af ugentlige cyberangreb mod virksomhedsnetværk med 30 % i andet kvartal af 2024 sammenlignet med samme periode året før. Disse tal understreger den voksende trussel fra cyberangreb og behovet for større viden og flere kompetencer inden for cybersikkerhed.
Vi vil mangle 20.000 cybersikkerhedseksperter inden 2030
Ifølge en 2024-rapport fra Deloitte (kilde) forventes det, at Danmark vil mangle op mod 20.000 cybersikkerhedseksperter inden 2030, hvilket understreger den stigende efterspørgsel på kompetencer inden for området. Desuden viser en Eurobarometer-undersøgelse, at manglen på cybersikkerhedsfærdigheder er stigende i hele EU, hvilket yderligere fremhæver behovet for øget fokus på cybersikkerhed. Denne udvikling afspejler en global tendens, hvor cyberangreb bliver mere hyppige og komplekse, hvilket kræver øget opmærksomhed og investering i cybersikkerhed.
Cyberangrebene er blevet langt mere komplekse
De cyberangreb, vi oplever i Danmark og resten af verden, bliver både mere komplekse og sofistikerede. Cyberangrebene involverer nu tit avancerede teknikker som multi-trins infiltrationer og ransomware-as-a-service. Cyberkriminelle anvender mere målrettede og tilpassede angrebsmetoder, der udnytter sårbarheder i forsyningskæder og udnytter menneskelige svagheder gennem social engineering. Desuden ser man en stigning i Advanced Persistent Threats (APT’er), hvor hackere etablerer langvarige og skjulte forbindelser i netværk for at stjæle data over tid. Det øger ikke kun kompleksiteten, men også risikoen, da sådanne angreb ofte er svære at opdage og håndtere.
Denne stigende kompleksitet stiller højere krav til cybersikkerhedsforanstaltninger, hvilket gør uddannelse og opkvalificering i cybersikkerhed vigtigere end nogensinde.
AI og cyberangreb udgør et nyt uhyggeligt makkerskab
AI ændrer cybertrusselslandskabet markant ved at gøre angreb mere avancerede og målrettede. Cyberkriminelle bruger AI til at automatisere og tilpasse angreb, hvilket gør dem både større og sværere at opdage. Phishing og social engineering bliver mere sofistikerede, da AI kan analysere data og skabe overbevisende, skræddersyede beskeder. Samtidig muliggør AI mere kompleks malware og deepfake-teknologi, som gør social manipulation endnu farligere. På forsvarssiden giver AI dog også nye muligheder for at opdage og forudsige trusler i realtid, hvilket gør det muligt for virksomheder at reagere hurtigere og mere effektivt.
En minimal investering for at undgå katastrofen
En fejl eller manglende forberedelse kan føre til ødelæggende økonomiske tab, omdømmeskader og mistede data, som kan tage år at genoprette – hvis det overhovedet er muligt. Med en minimal investering i denne Mini MBA i Cybersecurity får du og din organisation værktøjerne til at identificere, forstå og effektivt bekæmpe aktuelle og fremtidige cybertrusler. Ved at klæde dig på til at handle proaktivt, bliver du bedre til at beskytte din virksomheds værdier og styrer uden om de katastrofer, der rammer dem, som ikke er forberedt.
Lær at tænke som en hacker!
For at beskytte din organisation effektivt mod cyberangreb skal du lære at tænke som en hacker. I denne Mini MBA i Cybersecurity får du indsigt i hackerens tankegang og metoder – fra at identificere sårbare punkter til at forstå, hvordan angreb planlægges og udføres. Ved at sætte dig i hackerens sted kan du afdække svagheder i din sikkerhedsstrategi og tage de nødvendige forholdsregler, før de udnyttes. Denne viden giver dig en uvurderlig fordel, da du proaktivt kan forhindre angreb, som ellers kunne føre til omfattende skader. Med et mindset som en hacker styrker du din organisation indefra og står bedre rustet til at beskytte dens værdier og digitale aktiver.
Førsteklasses forplejning under hele uddannelsen
Du kan enten tilmelde dig cybersecurity-uddannelsen i Aarhus eller i København. Uddannelsen består af 6 undervisningsdage (kl. 9-16) med cirka 21 dages mellemrum (og to specialiseringsmoduler, du tager online). I Aarhus afholdes uddannelsen på Radisson Blu Scandinavia Hotel, og i København på Hotel Marriott.
Du får en AI-læringsmakker, der understøtter din læring!
Vi har trænet en ArosGPT på alt det, du kommer igennem på uddannelsen. Det giver dig mulighed for at få svar på alverdens begavede spørgsmål. Du kan fx skrive: “Kan du minde mig om de 5 vigtigste pointer fra modul 1?” “Jeg skal i gang med at læse pensum til modul 4 – kan du give mig et sammendrag af pensum og relatere sammendraget til, at jeg er forsker i en medicinalvirksomhed?” “Vil du uddybe, hvad der ligger i OT security?” “Hvordan gør jeg nemt og effektivt min chef mere nysgerrig på cybersikkerhed?” “Kan du fortælle mig lidt mere om underviseren på modul 6?”
Undervisning, studiegrupper, pensum og eksamen
Mini MBA i Cybersikkerhed er bygget op over 6 moduler (6 undervisningsdage) og to specialiseringsmoduler (e-learning). Udover undervisningen mødes du med en studiegruppe tre gange, hvor I arbejder videre med, hvordan I kan integrere dét, I har lært i undervisningen, med jeres egen praksis. Der er desuden cirka 300 siders pensum, du skal læse gennem uddannelsen. Cybersecurity-uddannelsen afsluttes med en 6-siders skriftlig eksamen. Hvis du ønsker det, kan du fravælge eksamen og få et diplom på, at du har deltaget på Mini MBA i Cybersecurity. Det kræver dog, at du har deltaget i minimum 5 ud af 6 moduler og taget de to specialiseringsmoduler. Tager du eksamen og består, får du i stedet et underskrevet eksamensbevis.