calendar-grid calendar-list course-callendar-hover course-callendarcourse-overview-hover course-overview credit-carde-book-hover e-book facebook-hover facebook iconslightbulb linked-in-hover linked-in online-help-hover online-help pp-thumb-up-02 right-arrow search-hover search select-arrow thumbs-up twitter-hover twitter user

8 kompetencer, succesfulde projektledere besidder

E-bogføljeton af Christian Pfeiffer, der er konsulent og underviser i projektledelse og organisationsudvikling.

Afrunding: En sidste snak om projektledelse

Det, som adskiller den fantastiske projektleder fra den almindelige projektleder, er faktisk meget mindre, end man lige skulle tro. Men små forskelle i adfærd og praksis kan medføre store resultater, og det er netop, hvad der er på spil for at blive en fantastisk projektleder.

Jeg har her vist de 8 kompetencer, som de fantastiske projektledere især er dygtige til – deres grundlæggende tilgange, vaner og hvordan de eksekverer projektledelse anderledes end almindelige projektledere. Kompetencerne er så varierede som attitude i forhold til det at være projektleder, fokus og prioritering, kommunikation, tilgang til projektet, relationer og konflikthåndtering, alignment i projektet og lederskab.

Men hvad kan ellers trækkes ud af denne viden – jo, der er nogle punkter, som især springer i øjnene. Punkter, som er særlige kendetegn for den fantastiske projektleder:

  • De arbejder i en organisation, som støtter projektledelse. Ledelsesopbakning, projektmodeller og projektmodenhed. Hvis projektlederen er en racerbil, så er organisationen en godt vedligeholdt racerbane – begge er nødvendige for at opnå et godt resultat!
  • De er committede til løbende forbedring. De ser projektledelse som deres karrierevej, som de målrettet følger. De bruger input fra ledelse, team og kunder som en del af deres egen udvikling og arbejder bevidst med mentorer for at videreudvikle sig.
  • De er dygtige til at opbygge og vedligeholde relationer. De ser stor sammenhæng mellem succes i projekterne og styrken af deres relationer. En projektleder, som fremmedgør kunder, team og ledere, vil ikke kunne lykkes med sine projekter.
  • De er stærke kommunikatorer. Ikke kun i forhold til hvordan budskaberne leveres, men selve vinklingen af budskabet, metoden og timing af kommunikationen er bevidste valg for dem.
  • De forstår at tilpasse deres lederskab til projektet, interessenterne og situationen. De har opbygget en bred palet af værktøjer til at håndtere forskellige situationer og bruger den aktivt.

Så hvis der er én viden, som kan trækkes ud af alt dette, så er det, at der er flere ting, du selv kan gøre for at blive en fantastisk projektleder. Og at vejen dertil først og fremmest handler om at se læring og selvudvikling som en evigt løbende proces i stedet for et afgrænset projekt.

Og hvis du gør det med et klart fokus – din valgte karrierevej som projektleder – så er du godt på vej.

Bliv en toptunet og professionel projektleder på Den Intensive Projektlederuddannelse 

Vi har skruet en projektlederuddannelse sammen, hvor du på 6 intensive undervisningsdage får alle de bedste værktøjer til at styre og lede dine projekter sikkert i mål.

Den Intensive Projektlederuddannelse er for dig, der fungerer som projektleder – hvad enten projekterne fylder hele din arbejdstid, eller de er en del af dine arbejdsopgaver. Læs mere om uddannelsen her.

Derfor fejler 8 ud af 10 projekter

Forfatteren bag e-føljetonen

Christian er underviser på Den Intensive Projektlederuddannelse. Og ikke nok med at han er en skarp og kompetent underviser, så ved han selv hvad der skal til for at få projekter i hus. Han har nemlig mange års erfaring som konsulent og underviser inden for projektledelse- og porteføljeledelse samt organisationsudvikling.

Han er uddannet cand.merc. i strategi og ledelse og har en række uddannelser og certificeringer som han inddrager i undervisningen, bl.a. PMP®, PRINCE2®, Belbin®, Scrum Master. Desuden er han uddannet proceskonsulent, er lektor, har en diplomuddannelse i erhvervspædagogik og er ICC-certificeret coach.

 

Kursuskategorier

Loading