calendar-grid calendar-list course-callendar-hover course-callendarcourse-overview-hover course-overview credit-carde-book-hover e-book facebook-hover facebook iconslightbulb linked-in-hover linked-in online-help-hover online-help pp-thumb-up-02 right-arrow search-hover search select-arrow thumbs-up twitter-hover twitter user

Viden om Data: Bæredygtige tiltag og vision for bæredygtighed

Hvem har deltaget på vores uddannelse?

Mette Kronborg Laursen har taget Mini MBA i Sustainability Management. Hun er Videncenterchef hos Viden om Data. Hun skriver følgende om Viden om Datas bæredygtige tiltag og vision for bæredygtighed.

Viden om Datas vision for bæredygtighed

Vi har hos Viden om Data gang i utrolig mange ting, men visionen for alle vores projekter er at de merkantile erhvervsskoler skal blive lige så attraktive hos de unge, som de akademiske uddannelser.

Man skal ikke være i tvivl om at, hvis man køber ind på en merkantil erhvervsuddannelse, så er man med til at gøre en kæmpe forskel ind i den grønne omstilling og bæredygtighed.

Viden om Datas bæredygtige tiltag (i udvalg)

Vi har som nævnt mange projekter i gang, men jeg har valgt nogen af de mest betydningsfulde ud.

  1. Vi skal kompetenceløfte underviserne på de merkantile erhvervsuddannelser inden for data, grøn omstilling/bæredygtighed og forretningsudvikling.
  2. Vi arbejder med bæredygtighedsdidaktik uagtet om vores materiale handler om noget grønt eller sort.
  3. Vi endevender vores egen afdeling, så vi agerer bæredygtig i alle sammenhæng, og kan argumentere for de valg vi har taget. Det kan eks. være vi tager offentlig transportmiddel til de lokationer vi kan og køre mindre i bil, eller til alle vores arrangementer vælger vi lokation efter hvor folk kommer fra, så færrest skal køre langt, samt forplejning er bæredygtig i form af lokale og årstidens råvare. Når vi køber udstyr kigger vi ind i værdikæden så vi er sikre på at alle led er bæredygtige. Vi rydder op på vores platform, så det kun er relevante ting der er til rådighed og meget mere.
  4. Vi er med i en masse forskellige netværks, bl.a. Global Compact, Bæredygtig business Kolding.
  5. Vi sætter bæredygtighed på agendaen alle steder vi kommer og stiller kritiske spørgsmål samt vi er begyndt at vælge samarbejdspartnere ud fra bæredygtighedsprincippet, hvis virksomheden ikke ønsker eller gør noget inden for det, vil vi ikke samarbejde med dem.

Viden om Datas mest kreative tiltag inden for bæredygtighed

Vi har lavet et data og bæredygtigt spil (analogt) som introducere elever eller bringer debatter frem i klassen om emnet. Spillet kan spilles af alle trin, det handler om sværhedsgraden i spørgsmålene.

Vi har også leget bæredygtigheds bingo, hvor man skulle kunne sætte kryds ved alle felter i en vandret stribe – så udløste det en præmie – og det skulle dokumenteres for at det blev anerkendt på kontoret.

Danmarks største katalog over bæredygtige tiltag

Vi har spurgt studerende og tidligere studerende på vores uddannelse i bæredygtighed, om de vil løfte sløret for de bæredygtige tiltag, de har været med til at iværksætte på deres arbejdsplads. Vi håber, at du her vil finde inspiration og nye idéer til bæredygtige tiltag hos jer selv, så vi sammen kan accellere den bæredygtige omstilling!

Læs mere om vores Mini MBA i Sustainability Management.
– udviklet sammen med professor Steen Hildebrandt.

Find hele kataloget over bæredygtige tiltag her.

Kursuskategorier

Loading