calendar-grid calendar-list course-callendar-hover course-callendarcourse-overview-hover course-overview credit-carde-book-hover e-book facebook-hover facebook iconslightbulb linked-in-hover linked-in online-help-hover online-help pp-thumb-up-02 right-arrow search-hover search select-arrow thumbs-up twitter-hover twitter user

8 kompetencer, succesfulde projektledere besidder

E-bogføljeton af Christian Pfeiffer, der er konsulent og underviser i projektledelse og organisationsudvikling.

Din tilgang til projektet

Med kompetencen ”Din tilgang til projektet” bliver fokus rettet mod, hvad du som projektleder bruger din tid på i projektarbejdet. Hvilke roller påtager du dig, og hvordan fylder du dem ud? De fantastiske projektledere oplever deres arbejde som en udvidelse af Deming’s Plan-Do-Study-Act-tilgang, men med særligt fokus på planlægningsdelen. Og så gælder det om at få en faglig viden om det, du er projektleder inden for!

Hvad gør den fantastiske projektleder?

  • Bruger dobbelt så meget tid på projektplanlægning, som den almindelige projektleder ville gøre – og en del mindre tid på at eksekvere selve projektet. Altså planlæg så meget, at det kan betale sig!
  • Ved, at den organisation, som den fantastiske projektleder arbejder i, foretrækker projektledere med faglig indsigt. Og derfor…
  • … har en stor faglig viden om det, han/hun er projektleder inden for. Den fantastiske projektleder er ikke eksperten, men har nok faglig viden til at være hands-on i det faglige, hvis det er nødvendigt.
  • Har i gennemsnit været i deres nuværende jobs næsten to år mere end den almindelige projektleder. Det hjælper på relationerne, den faglige viden og på, hvordan de interne interessenter opfatter vedkommende.

Hvad kan du gøre?

  • Brug tid på projektplanlægningen. Mere tid end dine omgivelser ønsker – også ledelsen, som gerne vil i gang med at eksekvere hurtigt!
  • Søg en faglig viden om det område, du arbejder som projektleder inden for. I undersøgelsen ville de almindelige projektledere gerne være generalister og arbejde specifikt med projektledelse, men som beskrevet havde de fantastiske projektledere faktisk en faglig forståelse inden for det felt, de var projektledere i.

Hold fast i jobbet, hvis din arbejdsgiver værdsætter projektledelse. Anciennitet hjælper dig faktisk med at lykkes i dit arbejde som projektleder!

Bliv en toptunet og professionel projektleder på Den Intensive Projektlederuddannelse 

Vi har skruet en projektlederuddannelse sammen, hvor du på 6 intensive undervisningsdage får alle de bedste værktøjer til at styre og lede dine projekter sikkert i mål.

Den Intensive Projektlederuddannelse er for dig, der fungerer som projektleder – hvad enten projekterne fylder hele din arbejdstid, eller de er en del af dine arbejdsopgaver. Læs mere om uddannelsen her.

Derfor fejler 8 ud af 10 projekter

Forfatteren bag e-føljetonen

Christian er underviser på Den Intensive Projektlederuddannelse. Og ikke nok med at han er en skarp og kompetent underviser, så ved han selv hvad der skal til for at få projekter i hus. Han har nemlig mange års erfaring som konsulent og underviser inden for projektledelse- og porteføljeledelse samt organisationsudvikling.

Han er uddannet cand.merc. i strategi og ledelse og har en række uddannelser og certificeringer som han inddrager i undervisningen, bl.a. PMP®, PRINCE2®, Belbin®, Scrum Master. Desuden er han uddannet proceskonsulent, er lektor, har en diplomuddannelse i erhvervspædagogik og er ICC-certificeret coach.

 

Kursuskategorier

Loading