calendar-grid calendar-list course-callendar-hover course-callendarcourse-overview-hover course-overview credit-carde-book-hover e-book facebook-hover facebook iconslightbulb linked-in-hover linked-in online-help-hover online-help pp-thumb-up-02 right-arrow search-hover search select-arrow thumbs-up twitter-hover twitter user

Internt kursus: Skriv korrekt dansk

Dette er et kursus for jer, der én gang for alle vil have styr på grammatikken og de sproglige faldgruber. Vi kommer hele vejen rundt om tegnsætning, stavning og typiske sproglige fejl.

Det får I på dette kursus:

 • Kendskab til de mest udbredte stavefejl og redskaber til at undgå dem
 • Enkle huskeregler til tegnsætning generelt – og kommaer især.
 • Evne til at undgå sprogets værste faldgruber
 • Bevidsthed omkring jeres sprog
 • Faglig sikkerhed i korrekturlæsning på både andres og egne tekster
 • Forøget tryghed og glæde ved at skrive tekster
 • En gratis brugerlicens til Aros Business Academys Online kommakursus med mere end 100 øvelser.

Tag på kursus i "Internt kursus: Skriv korrekt dansk" ligesom medarbejdere fra:

 • Dong Energy logo
 • Københavns Kommune Logo
 • Dansk Metal logo
 • Siemens logo
 • Finansforbundet logo
 • TDC logo
97,9 %

af vores kursister mener, at underviseren var meget god/god til at tilpasse indhold og undervisning til dem.

Pris

Skræddersyet kursus afholdt hos jer!

Kontakt os og få et tilbud

Kurset vil blive skræddersyet efter jeres behov og tilpasset efter, hvor mange I ønsker at deltage.

Hvem bør deltage på dette kursus?

Dette kursus i korrekt skriftlig dansk er for jer, der søger en markant forbedring af jeres stavning og grammatiske forståelse. Hvis I kan svare klart og entydigt på nedenstående spørgsmål, er kurset IKKE noget for jer:
 • Hvordan sætter man startkomma?
 • Hvornår hedder det ”hans”, og hvornår hedder det ”sin”?
 • Hvad er korrekt: ”vi finansierer det”, eller ”vi finansiere det”?
 • Hedder det ”to teams” eller ”to team”?
 • Hvad er forskellen på ”udenfor” og ”uden for”?
 • Hedder det en ”firmaprofil” eller en ”firma profil”?
 • Hvad skal semikolon bruges til?

Få styr på sproget nu!

Hvis I arbejder med at skrive tekster på den ene eller den anden måde, har I formentligt mærket, hvordan tvivl og forvirring omkring tegnsætning og stavning kan være anstrengende og frustrerende. Det kan gøre tekstarbejdet besværligt og endda påvirke jeres generelle arbejdsglæde. Og ikke nok med det – undersøgelser har vist, at stave- og kommafejl påvirker virksomhedens image negativt. Der er altså alt mulig grund til at få helt styr på sproget.

I vil formentlig få flere aha-oplevelser

Den gode tekst er grundlæggende kendetegnet ved, at grammatikken sidder lige i skabet. Men den danske retskrivning kan være svær, og den ændrer sig jævnligt, fordi sproget udvikler sig. Hvad er egentlig det ”nye komma” – og findes det overhovedet endnu? På kurset får I en gang for alle svar på dette spørgsmål og I vil få masser af ny viden med jer hjem. I bliver desuden udstyret med en række konkrete redskaber og huskeregler, som gør det nemmere for jer at skrive et fejlfrit dansk.

Kurset giver jer gratis adgang til et omfattende online kommakursus

Som deltager på kurset i korrekt dansk giver vi jer en årslicens til Aros Business Academy’s Online kommakursus med mere end 100 øvelser. Så har I rig mulighed for efter kurset at nørde igennem med jeres nye kommaviden hjemmefra! Kurset har en værdi af 595 kr. ekskl. moms.

Høj kvalitet og en meget kompetent underviser. Jeg har fået større bevisthed omkring kommasætning og endelsers korrekthed.

Bettina Skaaning - Københavns Kommune

Det særlige ved dette kursus var formidlingen af alle de regler, vi lærte. Det blev gjort på en meget professionel, overskuelig og anvendelig måde og kurset vil helt klart have stor indflydelse på mit arbejde. Jeg har lært helt konkrete værktøjer til at skrive korrekt dansk, som jeg allerede har nået at bruge i mit arbejde. Underviseren håndterede formidlingen perfekt.

Steffen Hindhede Kristensen - Miljøstyrelsen

Perfekt kursus med meget stor indflydelse!

Lene Boholm - Dansk Metal

Meget professionelt kursus med stor indflydelse. Underviseren var fantastisk og dygtig til at tilpasse sin undervisning til os.

Evy Grønvall - Finansforbundet

Kurset var af høj kvalitet. Vi kom rundt om ALLE mine ønskede problemstillinger samtidig med, at jeg fik meget mere brugbar viden.

Trine Lykkegaard - Herning Bibliotekerne

Godt kursusindhold og en dygtig instruktør, der tog udgangspunkt i vores individuelle problemstillinger. Kurset vil have stor indflydelse i forhold til de tekster, jeg skriver.

Marina Gunst - Københavns Politi

Det var et fantastisk godt kursus af meget høj kvalitet. Rammerne var perfekte og underviseren var meget dygtig. Jeg har lært at sætte komma og andre tegn. Jeg kan allerede nu mærke en forskel og en tryghed, når jeg skriver. Det tager ikke lang tid for mig at scanne teksten og sætte tegn. Underviseren var fantastisk god til at formidle det faglige samtidig med, at der var en god blanding af teori og løsning af opgaver.

Britt Lindy Knudsen - FredericiaC

Kurset har givet mig en større skriftlig selvsikkerhed. Jeg har fået bugt med de fejl, jeg tidligere lavede, og jeg har lært, hvor jeg fortsat skal være opmærksom. Rigtig godt kursus med en underviser, der var dygtig til at fokusere på hver enkelt deltager.

Louisa Moestrup - Halsnæs Kommune

Kurset vil have en stor indflydelse på mit arbejde, og alle fremtidige produkter vil uden tvivl bære præg af kurset. Vi havde en super dygtig underviser, der formåede at forme kurset efter kursisternes behov.

Lone Gram-Nielsen - Forsvaret

Underviseren var utrolig skarp og meget nærværende. Et kursus helt i top!

Pia Ibsen - Dansk Metal

Det var et fantastisk kursus, som jeg har stor glæde af. Det er blevet sjovere at skrive, og jeg arbejder meget hurtigere – sparer 2-3 arbejdsdage hver måned. Læreren var utrolig velforberedt, men også velvidende og dygtigt til at dele ud af sin viden. Det var en god oplevelse at kunne spørge om alt og få brugbare svar.

Peter Brinch - Selvstændig

Dit udbytte

 • I vil blive markant bedre til dansk restskrivning og tegnsætning og få alle forudsætninger for at skrive fejlfrit

 • I bliver sikre i jeres skriftlige kommunikation, og I kan udtrykke jer på skrift med større frihed, glæde og sikkerhed

 • I vil kunne koncentrere jer bedre om andre arbejdsopgaver, når I har lettere ved stavning og tegnsætning.

Din arbejdsgivers udbytte

 • Enhver virksomhed har gavn af, at deres ansatte kan skrive et korrekt dansk. Det sender et seriøst og professionelt signal såvel i den interne som i den eksterne kommunikation.

 • De af jeres medarbejdere, der ikke har været på kurset, kan spørge jer til råds omkring sproglige usikkerheder, så I i fællesskab kan løfte jeres sproglige niveau

 • Jeres nye viden og evner kan udnyttes til mange udvidede arbejdsområder – I kan eksempelvis gennemgå jeres hjemmeside eller andet skriftlige materiale for de værste fejl.

Forslag til program

 • På dagens første punkt gennemgår vi grundlæggende sætningsforståelse og kommatering med startkomma. 
 • Vi stiller skarpt på de typiske faldgruber, og I får huskeregler til, hvordan I undgår dem. 
 • Vi går i dybden med de forskellige typer kommatering både med og uden startkomma. 
 • I lærer at kende forskel på hoved- og ledsætninger. 
 • Hvordan og hvornår skal I bruge punktum, kolon og semikolon? I får huskeregler til, hvornår de forskellige tegn skal bruges. 
 • Bliv klogere på, hvordan og hvornår I skal bruge spørgsmålstegn, udråbstegn, tankestreg, og anførselstegn.
 • Vi starter dagen med at arbejde med de 11 ordklasser. Her fokuserer vi særligt på navneord, udsagnsord, tillægsord og forholdsord.
 • Vi arbejder med enkelt- eller dobbeltkonsonant og sammensatte ord.
 • Vi ser på de typiske fejl og udfordringer. I får konkrete råd til, hvordan I undgår dem.
 • Findpuds jeres eget sprog.

mini mba, Steen hildebrandt

Kursets underviser tager hånd om jeres læring!

For os handler alting om, at I får en positiv forandring ud af dette kursus! Derfor spørger vi ind til dine forudsætninger og behov før kursusstart. Og underviseren sørger for, at I efter kurset let kan bruge jeres nye redskaber, kompetencer og viden der, hvor I er – så I nemt kan skabe endnu større værdi for jer selv og for jeres arbejdsplads.

Tilmeld jer kurset, og få en gratis miniguide!

Når I tilmelder jer dette kursus, sender vi jer vores lille miniguide ”Få større udbytte af dine kurser”. Med guiden får I enkle tips til, hvordan I får størst muligt udbytte af dette kursus – og af alle dine fremtidige kurser.

Christian Skriv korrekt dansk

Christian

Christian er sprogekspert og har mange års erfaring som korrekturlæser, sprogunderviser og oversætter. Han har en kandidatuddannelse i lingvistik, der har givet ham en dyb (nogle ville måske sige nørdet) indsigt i det danske sprog. Han underviser i øjenhøjde med humor og med fokus på, hvad deltagerne har behov for.

christian@aroskurser.dk 

Fuld profil

Pris

Skræddersyet kursus afholdt hos jer!

Kontakt os og få et tilbud

Kurset vil blive skræddersyet efter jeres behov og tilpasset efter, hvor mange I ønsker at deltage.

Ny dato på vej

Er du interesseret i dette kursus?

Kontakt os, og hør om mulige datoer

Kursuskategorier

Loading