calendar-grid calendar-list course-callendar-hover course-callendarcourse-overview-hover course-overview credit-carde-book-hover e-book facebook-hover facebook iconslightbulb linked-in-hover linked-in online-help-hover online-help pp-thumb-up-02 right-arrow search-hover search select-arrow thumbs-up twitter-hover twitter user

Mødeledelse og facilitering

Slut med at spilde tid på ufrugtbare møder og workshops. På dette kursus i mødeledelse og facilitering lærer du, hvordan du leder og faciliterer møder og workshops – og løser opgaver med effektivitet, samarbejde og mærkbare resultater for øje! NB: Er du på udkig efter mere end et kursus, så kast et blik på Aros Facilitatoruddannelse.

På dette kursus lærer du:

 • at designe og facilitere møder med et klart mål
 • at blive helt tryg i disciplinen mødeledelse
 • de grundlæggende faciliteringsprincipper, der gør dig i stand til at bevare overblikket og facilitere på en samskabende måde
 • at designe din egen mødeskitse, som kan bruges til mødeledelse i fremtiden
 • at benytte dig af design thinking og co-creation til at skabe fælles strategisk retning og fælles forståelse hos dine deltagerne
 • at navigere igennem de forskellige ledelsesfaser fra forberedelse til evaluering
 • at vælge og facilitere øvelser, der opfordrer til interaktion og samarbejde til møder og workshops
 • at bruge simple visuelle værktøjer til at gøre idéer og visioner konkrete, og som hjælper deltagerne med at tænke sammen på en mere effektiv måde
 • …og du får masser af erfaring med mødeledelse i praksis gennem øvelser og oplæg

Tag på kursus i "Mødeledelse og facilitering" ligesom medarbejdere fra:

 • Jyske Bank logo
 • NCC logo
 • Finanstilsynet logo
 • Aarhus Kommune logo
 • Ørsted logo blå
 • Fødevarestyrelsen logo
97,9 %

af vores kursister mener, at underviseren var meget god/god til at tilpasse indhold og undervisning til dem.

Tilmeld dig kurset

9. - 10. september kl. 9.00-16.00 Tilmeld
Aros Konference, København
16. - 17. september kl. 9.00-16.00 Tilmeld
Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus
Se flere datoer
8.900 kr. ekskl. moms
Kurset kan også holdes hos jer – se mere her

Kursets målgruppe

Kurset er for alle, der har brug for at give både interne og eksterne møder et kick, når det gælder effektivitet og kreativitet. Om du er leder, projektleder, mødeleder eller noget helt fjerde, kan dette kursus i facilitering give dig helt nye perspektiver på og metoder til mødeledelse og workshops.

Hvad er facilitering?

At facilitere betyder at kunne lede og effektivisere teams og projektgrupper på møder og workshops, men også projekter og løsning af opgaver generelt. En facilitator har øje for processen og hvordan denne afvikles på den bedst mulige måde. Kort sagt at nå hurtigere frem til bedre resultater gennem god mødeledelse. Facilitering betyder altså effektiviseret opgaveløsning, med blik for engagement og motivation blandt de deltagende.

Vi giver dig GRATIS adgang til ”Din læringsbank”!

Som deltager på vores kursus i facilitering får du automatisk adgang til vores læringsunivers ”Din læringsbank”.

Vi har fyldt læringsbanken med de vigtigste pointer fra kurset – og også en nøje udvalgt samling ekstramateriale. Det er fra os til dig, så du kan holde dig skarp længe efter kurset!

Hvorfor skal man facilitere?

Du kender helt sikkert følelsen af at komme ud fra et mødelokale og føle, at tiden havde været bedre brugt andetsteds. Vi bruger generelt alt for lang tid på de helt forkerte ting, når vi holder møder, og det er en skam, for der er faktisk råd for det. Med de rette tiltag kan både effektiviteten, motivationen og det konkrete udbytte af mødet øges betydeligt. Men det kræver, at man har en facilitator med om bord som ved noget om mødeledelse!

Lær at bevare overblikket

At kunne facilitere betyder, at du er i stand til at styre en gruppe i mål på den mest effektive måde. Du er i stand til at se henover det faglige indhold og i stedet fokusere fuldkommen på processen, der skal generere resultater. Samtidig er du i stand til at involvere mødedeltagerne på en sådan måde, at de bliver motiveret mod et fælles mål. På vores kursus i facilitering lærer du, hvordan du kan strukturere et møde, der tager højde for netop disse faktorer, så du som mødeleder kan generere mærkbare resultater.

Nå fælles mål gennem co-creation

På kurset lærer du at facilitere på en samskabende måde, så du skaber engagement på mødet og resultater, der kan mærkes i organisationen. Som facilitator i en co-creation-proces hjælper man deltagere og parter med forskellige behov og ønsker til i fællesskab at finde løsninger og løse problemer, som er gensidigt værdiskabende. Co-creation-processer skaber medejerskab og engagement og kan med fordel tænkes ind i de tidlige faser af opgaveløsningen eller i forandringsprocesser, hvor medarbejdere og teams skal udforme fælles mål for fremtiden.

Tag hjem med en konkret plan

På vores kursus i facilitering af involverende møder og workshops fokuserer vi på, hvordan møder skal ledes, nytænkes og struktureres, så motivation og resultater kommer i højsædet. Gennem korte oplæg, refleksion og afprøvning i praksis lærer du, hvad det vil sige at påtage sig rollen som procesdesigner og mødeleder.

Kurset tilpasses deltagernes individuelle situation, og der arbejdes med generelle cases og scenarier, så du afprøver metoder og værktøjer i praksis. Du går fra kurset med din egen designede mødeskitse, som kan udgøre grundstrukturen til planlægning og facilitering af dine fremtidige møder og workshops.

Kurset er et af de mest intense og lærerige kurser, jeg nogensinde har deltaget i. Alt hvad vi så og hørte som præsentationer, blev afprøvet i praksis og lagret i hukommelsen på en virkelig effektiv måde. Jeg har allerede gennemført den første workshop med uvant ro i sindet, skarp tidsstyring og en ny måde at inddrage teamet i den fælles teamudvikling. Og det virkede!

Louise Andreasen - Fødevarestyrelsen

Der var mange konkrete øvelser på kurset og jeg fik derfor prøvet værktøjerne af, så jeg følte mig godt rustet til at gå ud og bruge dem i praksis i mit eget arbejde.

Charlotte Konow - Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd

Underviseren er virkelig dygtig, rigtig godt forberedt og gav et klart svar på alle spørgsmål.

Sinn Hendi - Jyske Bank

Der var styr på mindste detalje! Professionelle rammer med en høj faglighed og social, stærk underviser. Hun var fantastisk! Hun tog 100% hånd om vores læring og udviste et kæmpe kendskab til feltet - både gennem hendes personlige erfaringer, men især også gennem faglitteraturen. Jeg følte, at jeg blev udfordret på den helt rigtige måde.

Camilla Boline Hansen - Halifax Burgers

Super spændende, inspirerende og motiverende kursus.

Stephanie Bruun - Orana A/S

Underviseren var meget dygtig til at tilpasse kursisternes individuelle erfaringer og aktuelle situation i sin undervisning, hvilket gjorde det meget inddragende og relevant. Jeg har fået gode konkrete redskaber til at arbejde videre med mødefacilitering på min arbejdsplads og ideer til ændringer og tilpasninger vi kan gøre på vores møder. Samt inspiration til videre læsning.

Camilla Honoré - AU

Underviseren var sublim til at tilpasse sig kursusdeltagernes forskellige baggrunde.

Jimmy Hymøller - Grønlands Selvstyre

Underviseren var en fabelagtig underviser. Behagelig, afslappet, sjov, vidende og bare enormt kompetent. Det var tydeligt at hun havde taget kursisternes forventninger med i sine overvejelser i kurset og foreslog løbende alternative variationer af konkrete modeller til deltagere, som hun vidste skulle bruge dem i andre kontekster.

Eva Marie Ottow - Styrelsen for It og Læring

Dit udbytte

 • Du lærer, hvordan du strukturerer og bevarer overblikket som facilitator ved møder og projekter, fordi du bliver indført i de helt grundlæggende faciliteringsprincipper.

 • Du styrker din kommunikation og lærer, hvordan den bruges til at motivere og engagere større grupper af mennesker, så hvert møde giver mærkbare resultater.

 • Du genopdager glæden ved længere møder og processer, fordi du nu rent faktisk kan mærke, at I kommer nogen vegne med det, I laver.

Din arbejdsgivers udbytte

 • Øget engagement og bedre resultater fordi der skabes bedre løsninger og fremdrift på.

 • Arbejdspladsen får en dygtig medarbejder med kendskab til facilitering, der har overblikket og metoderne til at få det maksimale udbytte ud af de stillede opgaver.

 • Arbejdsmiljøet forbedres markant, da møder og processer nu er designet til at involvere og udnytte alles input på en inkluderende måde. Facilitering giver nemlig plads til at skabe resultater i fællesskab.

Kursets underviser tager hånd om din læring!

For os handler alting om, at du får en positiv forandring ud af dette kursus! Derfor spørger vi ind til dine forudsætninger og behov før kursusstart. Og underviseren sørger for, at du efter kurset let kan bruge dine nye redskaber, kompetencer og viden der, hvor du er – så du nemt kan skabe endnu større værdi for dig selv og for din arbejdsplads.

Tilmeld dig kurset, og få en gratis miniguide!

Når du tilmelder dig dette kursus, sender vi dig vores lille miniguide ”Få større udbytte af dine kurser”. Med guiden får du enkle tips til, hvordan du får størst muligt udbytte af dette kursus – og af alle dine fremtidige kurser.

Skal vi skræddersy et kursus til jer?

Christel er kundechef hos Aros Business Academy. Hun tager sig af at designe skræddersyede kurser og forløb til vores mange kunder, så deres ledere og medarbejdere kan blive endnu skarpere. Tag endelig fat i hende, hvis du har en forespørgsel. Så får I et uforpligtende kursusoplæg inkl. priser og praktisk info. christel@arosbusinessacademy.dk  Direkte: 3175 2054

Peter Boendergaard,

Peter (København)

Peter brænder for kommunikation, udvikling og facilitering af processer, der sætter fokus på dynamikken mellem mennesker, hvilket har været omdrejningspunktet for Peters professionelle virke i mange år.

Han er en erfaren underviser, der er eminent til at tune sig ind på kursisternes behov og udfordringer – og til at give kursisterne præcis det, de har brug for.

Peter har erfaring som officer i Livgarden og mange år som eksportchef, inden han skiftede til HR og konsulentarbejdet, dels som rekrutterings- og proceskonsulent og dels som HR-ansvarlig i hhv. Egmont International og Nordisk Film.

Fuld profil
Jan Borregaard, mødeledelse

Jan (Aarhus)

Jan har arbejdet profesisonelt med mødeledelse og facilitering gennem mere end 10 år og faciliterer til dagligt møder og workshops for en bred vifte af virksomheder og organisationer.

Som proceskonsulent har Jan gennem sin karriere beskæftiget sig med udvikling og gennemførelse af udviklingsforløb for ledere og medarbejdere på alle niveauer i såvel offentlige som private organisationer.

Han er uddannet sociolog (cand. pæd. soc.) og HD i organisation.

Som underviser har Jan fokus på at skabe værdi for deltagerne gennem en involverende facon, hvor deltagernes kompetencer kommer i spil.

jan@aroskurser.dk 

Fuld profil

Pris

8.900 kr.

Prisen er eksklusive moms. Med i prisen får du bl.a. en miniguide om god læring, undervisningsmateriale og fuld forplejning under kurset.
Betaling 21 dage før kursusstart.

Varighed: 2 dage

Tilmeld dig kurset

9. - 10. september 2024 kl. 9.00-16.00 Tilmeld
Aros Konference, København
16. - 17. september 2024 kl. 9.00-16.00 Tilmeld
Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus
11. - 12. november 2024 kl. 9.00-16.00 Tilmeld
Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus
13. - 14. november 2024 kl. 9.00-16.00 Tilmeld
Aros Konference, København
26. - 27. februar 2025 kl. 9.00-16.00 Tilmeld
Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus
3. - 4. marts 2025 kl. 9.00-16.00 Tilmeld
Aros Konference, København
30. april - 1. maj 2025 kl. 9.00-16.00 Tilmeld
Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus
19. - 20. maj 2025 kl. 9.00-16.00 Tilmeld
Aros Konference, København

Kursuskategorier

Loading