calendar-grid calendar-list course-callendar-hover course-callendarcourse-overview-hover course-overview credit-carde-book-hover e-book facebook-hover facebook iconslightbulb linked-in-hover linked-in online-help-hover online-help pp-thumb-up-02 right-arrow search-hover search select-arrow thumbs-up twitter-hover twitter user

Kursus: Medietræning – sådan tackler du pressen!

Ved du, hvordan du skal udtale dig til medierne? Det kan være svært at fatte sig i korthed i en presset situation. På dette kursus lærer du alt om de forskellige spilleregler, der gælder i medierne.

 

På dette kursus lærer du at:

 • håndtere kritiske og insisterende journalister
 • være kortfattet og præcis
 • blive interviewet til tv, radio og aviser
 • forstå de forskellige interviewgenrer
 • tænke som en journalist
 • planlægge din mediemedvirken
 • blive bevidst om dit kropssprog, din stemmeføring og din personlige gennemslagskraft.

Varighed: 2 dage (kl. 9-16)

Hvem bør deltage på dette kursus?

Dette kursus er til dig, der ønsker at have gennemslagskraft i medierne, og i særlig grad dig, der skal repræsentere din virksomhed i pressen eller på andre medieplatforme.

Tag på kursus i "Medietræning – sådan tackler du pressen!" ligesom medarbejdere fra:

97,9 %

af deltagerne mener, at underviseren var meget god/god til at tilpasse indhold og undervisning til dem.

Håndter mediemaskinen

Hvorfor henvender journalisten sig? Hvordan fremmaner man den gode historie i medierne? Og hvorfor sælger negative historier bedst?

I dag går der ikke mange øjeblikke, fra journalister snakker med dig, til historien er på forskellige medieplatforme. Derfor er det vigtigt at have indsigt i mediemaskinens mekanik – så kan du håndtere medierne, så de ikke mishandler dig.

Få gennemslagskraft

Vi skræddersyr mediekurset til dig, så du forstår, hvordan medierne arbejder. I den forbindelse vil du blive trænet i interviewteknik på tv og radio, samtidig med, at der trækkes på en række cases fra den virkelige verden.

Kursus af rigtig god kvalitet med en meget kompetent underviser. De praktiske øvelser var af virkelig høj kvalitet og meget givende – jeg har opnået en mere sikker optræden i medierne.

Kristian Næsted - Københavns Brandvæsen

Meget fint kursus. Jeg er ikke længere bange for at komme til at stå i en situation med pressen. Dette giver en afsmittende effekt til andre af mine jobområder, og resulterer blandt andet i en stærkere udstråling. Jeg vil gerne rose underviserne for at skabe en rar og tillidsfuld stemning, som skabte et ideelt rum for konstruktiv feedback. Alle kursister klarede sig derfor også godt på kursets afsluttende dag.

Anne Mette Lauridsen - FOA

Godt tilrettelagt kursus med inspirerende undervisere – de var engagerede og viste stor forståelse for netop min situation og hverdag. Nu kan jeg virkelig brænde igennem.

Ettie Trier Petersen - FOA

Kurset var af rigtig god kvalitet med en dygtig og erfaren underviser. Jeg har lært at håndtere pressen og det vil få stor betydning for mit fremtidige arbejde.

Søren Kristensen - Arbejdstilsynet

Kursets kvalitet var helt I top, og det vil have en stor indflydelse på mit arbejde i fremtiden. Underviseren var spot on med stor erfaring.

Peter Erling Nielsen - Ardagh Glass Holmegaard A/S

Det var et meget professionelt kursus og klart i niveau til vores gruppe af henholdsvis ledere, politikere og advokater.

Marlene Hother Gjedde - FOA

Underviser fra øverste skuffe!

Jens Meinhard Rasmussen - Skansi Offshore

Dit udbytte

 • Du får gennemgribende indsigt i mediernes mekanik, og du øger din forståelse for den udfordring, du står overfor. Derfor bliver du også mere sikker i din kommunikation

 • Du får konkrete redskaber, som du kan bruge i mødet med medierne. Kombineret med din ekspertviden om mediekommunikation, bliver du i stand til at vælge de rigtige redskaber i de rigtige situationer

 • Du får masser af praktisk træning – og det er guld værd. Du bliver testet i mediernes forskellige kneb foran en benhård interviewer og foran rullende kamera. På den måde er du bedre rustet til din næste mediemedvirken.

Din arbejdsgivers udbytte

 • Din arbejdsgiver får en vigtig ekspertressource, fordi du kan fungere som en regulær vidensbank for andre i virksomheden, der skal møde medierne

 • Du får evnerne til at blive en vigtig del af virksomhedens samlede mediestrategi, og du bliver i stand til at fungere som virksomhedens ansigt udadtil

 • Din faglige viden kombineret med dine praktiske evner, ruster dig også til at arbejde med mediestrategien internt i virksomheden.

Kursets undervisere tager hånd om din læring!

For os handler alting om, at du får en positiv forandring ud af dette kursus! Derfor spørger vi ind til dine forudsætninger og behov før kursusstart. Efter kurset sørger underviserne for, at du let kan bruge dine nye redskaber og din nye viden der, hvor du er.

Tilmeld dig kurset, og få en gratis miniguide!

Når du tilmelder dig dette kursus, sender vi dig vores lille miniguide ”Få større udbytte af dine kurser”. Med guiden får du enkle tips til, hvordan du får størst muligt udbytte af dette kursus – og af alle dine fremtidige kurser.

Skal vi skræddersy et kursus til jer?

Vi afholder hver dag skræddersyede kurser og uddannelser ude hos kunderne. Og vi vil også rigtig gerne hjælpe jer! Tag en snak med os på tlf. 70 278 279 eller skriv til uddannelseschef Anders Rosenlund på anders@arosbusinessacademy.dk. Så får I et uforpligtende kursusoplæg inkl. priser og praktisk info.

Vibeke

Vibeke er en erfaren medietræner, og hun har som kommunikationsrådgiver hjulpet mange organisationer igennem mediemøllen; senest topdirektører i TDC og Coca Cola, Forbrugerombudsmanden og flere andre offentlige ledere. Vibeke kender også medierne fra den anden side som nyhedsjournalist gennem mange år, senest som vært på DR´s TV Avisen og Deadline.

Hun er desuden trænet i USA i kropssprog og dialog- og relationsteknikker. Vibeke er kendt for altid at være up to date med den nyeste viden om, hvordan man bedst håndterer og påvirker medierne.

Fuld profil

Charlotte

Charlotte er om nogen ekspert udi mediernes mekanik. Foruden at have studeret kommunikation og journalistisk i USA, har hun mange års erfaring som både journalist og medietræner.

Hun har også været tv-vært på en række økonomiske og politiske tv-magasiner. Din underviser har altså fuldt kendskab til den anden side af mikrofonen.

Fuld profil

Anders

Anders er en erfaren kameramand og fotograf. Han har arbejdet bag kameraet i de sidste 25 år og har blandt andet været hos både DR, TV2 og SBS.

Anders har optaget i vidt forskellige miljøer, og han har prøvet kræfter med alt fra filmning ud af flyvende helikoptere til et hektisk (men dog mere jordnært) nyhedsstudie.

Anders’ ekspertise bag kameraet er din kilde til en bedre forståelse for medierne, og han kan give dig en klar indsigt i, hvad kameraholdet ville ønske du vidste, før du kom i studiet.

Fuld profil

Pris

14.950 kr.
/ eller kr. 12.708 med 15 % kollegarabat

Priserne er eksklusive moms. Med i prisen får du bl.a. en miniguide om god læring, undervisningsmateriale og fuld forplejning under kurset. Betaling en uge før kursusstart.

Næste kursus

26. - 27. september kl. 9-16 Tilmeld
Aros Konference, København
Ingen datoer der passer? Kontakt os her

Kursuskategorier

Loading