calendar-grid calendar-list course-callendar-hover course-callendarcourse-overview-hover course-overview credit-carde-book-hover e-book facebook-hover facebook iconslightbulb linked-in-hover linked-in online-help-hover online-help pp-thumb-up-02 right-arrow search-hover search select-arrow thumbs-up twitter-hover twitter user

Agil Ledelse
(og den agile organisation)

At skabe et agilt mind-set i organisationen er et krav i en omskiftelig verden med krav om hurtige resultater. Den agile leder er fremtidens leder!

Det lærer du:

 • At forstå, hvordan Scrum og andre agile metoder virker
 • At kunne kombinere traditionelle og agile metoder
 • At forstå principper og værdier i en agil organisation
 • At skabe forudsigelighed med agil planlægning
 • At lave agile kundeaftaler, kontrakter og kravstyring
 • At understøtte den agile udvikling i din organisation
 • At skabe et bæredygtigt arbejdsmiljø med løbende forbedringer
 • At være en agil leder.
97,9 %

af vores kursister mener, at underviseren var meget god/god til at tilpasse indhold og undervisning til dem.

Næste kursus

17. - 18. november kl. 9.00-16.00 Tilmeld
Aros Konference, København
7. - 8. december kl. 9.00-16.00 Tilmeld
Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus
Se flere datoer

Kursets målgruppe

Agil ledelse henvender sig til både den mindre erfarne leder, og den mere erfarne leder, der ønsker at få agile kompetencer. Kurset henvender sig til alle typer virksomheder og organisationer, offentlige såvel som private.

Hvorfor agil ledelse?

I den stigende omskiftelighed bliver det stadigt mere nødvendigt som leder at kunne arbejde agilt. Øgede markedskrav, tidspres og kompleksitet gør, at den moderne organisation skal skabe hurtigere resultater – med færre fejl – og den skal kunne tilpasse sig undervejs. Det får I ved at opbygge et agilt mind-set og en ledelseskultur, der understøtter involvering, empowerment og feedback.

Fra ”command & control” til evolutionær ledelsesstil

Gennem tiden er organisationsformen og ledelsesstilen blevet tilpasset fra diktatorisk, til hierarkisk, over konkurrence- og procedurebåren, mod involverende og teambaseret. Den teknologiske udvikling og vores ændrede levevis påvirker måden, vi ser os selv som medarbejdere, kollegaer og ledere. Fremtidens organisationer vil derfor være mere dynamiske, helhedsorienterede og have en højere grad af formålsdrevet selvledelse. Der er et behov for at gøre op med ’command & control’ tankegangen, så vi kan frigøre energi og overskud med en involverende, delegerende, fri og evolutionær ledelsesstil.

Agile udfordringer kræver agil ledelse

Agile metoder (kendt som SCRUM) blev først udbredt i softwarebranchen, hvor kompleksitet, forandringer og uvished gjorde det svært at fastsætte krav, metoder og løsningens indhold i starten af et projekt.  Det er svært at forudsige pris og levering, når man er usikker på det præcise indhold, eller hvordan opgaven skal løses. De samme udfordringer rammer nu mange andre brancher, hvor kompleksitet, udfordringer og muligheder gør det nødvendigt at sikre en adaptiv planlægning, evolutionær udvikling, tidlig levering og løbende forbedring – som et fleksibelt svar på konstante forandringer.

Skab robuste og selvkørende teams

Det er medarbejderne, der skaber værdien for kunderne. Ved at fokusere på medarbejdernes rammer, behov og forståelse for opgaven vil du kunne skabe en positiv udvikling i teamet. Involvering og empowerment vil sikre ejerskab, motivation og løbende forbedringer, som giver bedre kvalitet, hurtigere løsninger og mere værdi. Med en agil kultur vil du kunne skabe mere stabilitet, forudsigelighed og bæredygtighed i arbejdet og gøre de enkelte teams mere robuste og selvkørende. Det vil frigive ledelseskapacitet til andre formål.

Lederkurset bliver selvfølgelig agilt!

Selve kurset gennemføres med en agil tilgang, hvor deltagerne involveres i tilpasning og gennemførsel af indholdet. For at sikre en høj grad af læring og forståelse veksles der mellem undervisning, dialog, sparring, praktiske gruppeøvelser, coaching og individuelle refleksionsøvelser. Det er vigtigt for os, at du har mulighed for at anvende din nye viden og værktøjer umiddelbart efter kurset. Derfor vil du få helt praktiske teknikker og metoder med hjem, der kan bruges uden yderligere forberedelse. Men målet er også, at du bliver udfordret, provokeret og inspireret i forhold til din tankegang og verdensopfattelse, så du kommer hjem med en varig forandring i din egen ledelse.

Dit udbytte:

 • Kurset vil give dig en grundig indføring i fremtidens ledelsesstil og organisation. Det er ikke bare ”nice to have”, men faktisk ”need to have”.

 • Du vil få mere overskud med den frigjorte ledelseskapacitet, når dit team er selvledende.

 • Dine nye kompetencer vil gøre dig bedre i stand til at præstere med resultater og på den måde accelerere din karriere.

Virksomhedens udbytte:

 • Medarbejderne vil, med lederens nye kompetencer, blive mere motiveret til at omstille sig og deltage positivt i nye arbejdsprocesser og indgå i tværfaglige teams til gavn for produktiviteten og effektiviteten.

 • Virksomheden vil blive mere innovativ, uventede løsninger vil opstå, og tempoet for implementeringer vil accelerere.

 • Udbyttet vil ikke ”bare” kunne ses på bundlinjen. Det kan i yderste konsekvens blive et spørgsmål om virksomhedens overlevelse.

Program for kursets første dag

 • Hvordan ændrer vores omverden sig og hvorfor er det vigtigt?
 • Fremtidens organisation
 • Agil ledelse, værdier og principper
 • Introduktion til Scrum og andre agile metoder
 • Hvordan opnår man forudsigelighed i agil planlægning
 • Salg og kontrakter i agile sammenhænge
 • Agile leverancer udenfor softwarebranchen.

Program for kursets anden dag

 • Ledelsesparadigmet – Fra micro management til selvledelse
 • Hvordan agile og traditionelle metoder kan blandes, og hvorfor er det nødvendigt
 • Stakeholder management, kommunikation, involvering og feedback-kultur
 • Hvordan man implementerer og understøtter en agil transformation
 • Ledelsesrollen i agile organisationer og projekter
 • Hvor er jeg i min egen udvikling og ledelsesstil?

mini mba, Steen hildebrandt

Underviseren tager hånd om din læring!

For os handler alting om, at du får en positiv forandring ud af kurset! Derfor spørger vi ind til dine forudsætninger og behov før kursusstart. Efter kurset sørger underviserne for, at du let kan bruge dine nye redskaber og din nye viden der, hvor du er.

Tilmeld dig, og få et gratis e-kursus!

Når du tilmelder dig dette kursus, sender vi dig vores lille e-kursus ”Få større udbytte af dine kurser”. Med kurset får du enkle tips til, hvordan du får størst muligt udbytte af dette kursus – og af alle dine fremtidige kurser.

Skal vi skræddersy et kursus til jer?

Vi afholder hver dag skræddersyede kurser og uddannelser ude hos kunderne. Og vi vil også rigtig gerne hjælpe jer! Tag en snak med os på tlf. 70 278 279 eller skriv til uddannelseschef Anders Rosenlund på anders@arosbusinessacademy.dk. Så får I et uforpligtende kursusoplæg inkl. priser og praktisk info.

Thommas

Thommas er en af landets førende eksperter i agil ledelse. Han har arbejdet med ledelse og projektledelse indenfor både traditionelle og agile metoder hos bl.a. InnoScan, Vestas og Terma. Han har en baggrund som officer i hæren og er uddannet maskiningeniør og er dertil certificeret underviser og træner i bla. IPMA-B, PRINCE2, SAFe og Scrum.

Baseret på tyve års erfaring som leder, konsulent, coach og underviser stræber Thommas efter at skabe motivation, forståelse og sammenhæng i organisationer og teams.

Han kan lide at udfordre tankegange og overbevisninger, så deltagerne får en dybere og mere perspektiveret forståelse af den virkelighed, som de arbejder i. Det er vigtigt for Thommas, at hans kursister både får nogle konkrete teknikker og noget overordnet inspiration med hjem.

Fuld profil

Pris

8.500 kr.
/ 7.225 kr. med 15 % vennearabat - klik her for betingelser

Priserne er eksklusive moms. Med i prisen får du bl.a. et e-kursus om god læring, undervisningsmateriale og fuld forplejning under kurset.
Betaling en uge før kursusstart.

Varighed: 2 dage

Næste kursus

17. - 18. november kl. 9.00-16.00 Tilmeld
Aros Konference, København
7. - 8. december kl. 9.00-16.00 Tilmeld
Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus
8. - 9. februar kl. 9.00-16.00 Tilmeld
Aros Konference, København
1. - 2. marts kl. 9.00-16.00 Tilmeld
Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus
5. - 6. maj kl. 9.00-16.00 Tilmeld
Aros Konference, København
7. - 8. juni kl. 9.00-16.00 Tilmeld
Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus
13. - 14. september kl. 9.00-16.00 Tilmeld
Aros Konference, København
4. - 5. oktober kl. 9.00-16.00 Tilmeld
Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus
29. - 30. november kl. 9.00-16.00 Tilmeld
Aros Konference, København
13. - 14. december kl. 9.00-16.00 Tilmeld
Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus

Kursuskategorier

Loading