calendar-grid calendar-list course-callendar-hover course-callendarcourse-overview-hover course-overview credit-carde-book-hover e-book facebook-hover facebook iconslightbulb linked-in-hover linked-in online-help-hover online-help pp-thumb-up-02 right-arrow search-hover search select-arrow thumbs-up twitter-hover twitter user

Tilmeld dig Aros Blog ligesom 28.576 andre videbegærlige!

Sådan undgår du at blive overflødig, når robotterne kommer

Forestil dig at være advokat og konkurrere med en kollega, der kan Karnovs samlede lovsamlinger i søvne, og som på et splitsekund kan drage konklusioner fra 14 millioner lignende retssager.

ChatGPT er blot begyndelsen. Den kunstige intelligens vil tage verden med storm og påvirke alle aspekter af erhvervslivet – sandsynligvis til gavn for menneskeheden (men ærligt talt så ved vi det ikke).

Et dødhamrende vigtigt spørgsmål (for hele menneskeheden) er poppet op hos os: Hvilke kompetencer skal man som menneske have for ikke at blive overhalet (eller kørt over) af kunstig intelligens? For selv om kunstig intelligens kan meget, kan den ikke alt.

Her er vores 6 bedste bud …

 

1. Kritisk tænkning og problemløsning

Den kunstige intelligens er formidabel til at analysere data og spotte mønstre, men den er stadig på bagkant, når det kommer til at træffe komplekse beslutninger, der kræver dyb forståelse og kritisk tænkning. Evnen til at løse problemer og tænke kritisk vil derfor fortsat være en vigtig færdighed.

2. Kreativitet og innovation

Den kunstige intelligens kan hjælpe med at optimere og forbedre eksisterende processer, men det er mennesker, der kommer med nye idéer og innovative løsninger. Kreativitet og innovation vil derfor være vigtige færdigheder i en fremtid drevet af kunstig intelligens. Se i øvrigt vores kursus i design thinking for at styrke denne kompetence.

3. Emotionel intelligens

Den kunstige intelligens kan analysere tekst og tale for at identificere visse følelsesmæssige mønstre, men den har stadig svært ved at forstå og reagere på menneskelige følelser på den måde, mennesker kan. Evnen til at forstå og håndtere følelser vil derfor være en værdifuld færdighed. Tjek vores kursus i positiv psykologi, hvis du vil arbejde videre med dette.

4. Interpersonelle færdigheder

Mens den kunstige intelligens kan automatisere visse aspekter af kundeservice og andre interaktive roller, er der stadig mange situationer, hvor menneskelig interaktion er foretrukket. Evnen til at samarbejde effektivt med andre, at kommunikere klart og overbevisende, og at opbygge og vedligeholde positive relationer vil fortsat være vigtige færdigheder på arbejdspladsen. Her har vi en milliard kurser (sådan cirka): Se dem alle her.

5. Livslang læring

Da teknologien konstant ændrer sig, vil evnen til at tilpasse sig og lære nye færdigheder være helt afgørende for os mennesker. Livslang læring – altså viljen og evnen til konstant at udvikle og forbedre dine færdigheder – vil være nøglen til at holde trit med forandringer i arbejdsmarkedet. Vores bedsteforældre skiftede sjældent job eller profession i deres arbejdsliv, men det er muligt, at vi bliver tvunget ud i det – og den situation skal vi være klar på at omfavne. Heldigvis har vi kurser og korte uddannelser nok til dig til en hel livstid.

6. Teknologisk dygtighed

Selvom dette måske lyder paradoksalt, vil en grundlæggende forståelse af kunstig intelligens og andre teknologier være afgørende for at arbejde effektivt i en kunstig intelligens-drevet fremtid. Dette betyder ikke nødvendigvis, at du skal være en ekspert i kunstig intelligens, men at have en grundlæggende forståelse af, hvordan disse teknologier fungerer og hvordan man kan bruge dem effektivt, vil være en fordel.

 

Disse færdigheder og kompetencer kan hjælpe os mennesker med at forblive konkurrencedygtige AI-fremtid. Der er dog ingen tvivl om, at livslang læring og kontinuerlig udvikling vil være nøglen, da kravene til arbejdsstyrken sandsynligvis vil fortsætte med at ændre sig over tid.

 

Og nu er der kun ét spørgsmål tilbage: Er dette nyhedsbrev skrevet af mig eller af kunstig intelligens? 🙂

Det er skrevet af mig, men med hjælp fra kunstig intelligens. Jeg har brugt ChatGPT til min research, og den har foreslået mig nogle af pointerne herover. Jeg håber ikke, at den har manipuleret mig og bevidst fået mig til at tænke i forkerte retninger, så den nemmere kan overhale os mennesker i en nær fremtid …

Tag del i diskussionen

Loading
Hent GRATIS e-bog om kommunikation!

Hent GRATIS e-bog om kommunikation!

Gør som 15.347 andre: Tilmeld dig vores blog, og få gratis vores e-bog "99+1 hemmeligheder om kommunikation"!

Din tilmelding er modtaget. Vi sender e-bogen til dig inden for få minutter.