calendar-grid calendar-list course-callendar-hover course-callendarcourse-overview-hover course-overview credit-carde-book-hover e-book facebook-hover facebook iconslightbulb linked-in-hover linked-in online-help-hover online-help pp-thumb-up-02 right-arrow search-hover search select-arrow thumbs-up twitter-hover twitter user

8 kompetencer, succesfulde projektledere besidder

E-bogføljeton af Christian Pfeiffer, der er konsulent og underviser i projektledelse og organisationsudvikling.

Dit fokus og din prioritering som projektleder

Projektledere føler sig ofte overvældede af de enorme mængder af information, de skal behandle og de mange opgaver, som et projekt indeholder. Dermed bliver prioriteringen af, hvad der er vigtigt også uklar, og det giver slingrekurser i projektet. Disse udfordringer håndterer de fantastiske projektledere anderledes end de fleste, og det er den anden kompetence. Faktisk sådan at deres team, kunder og ledere oplever dem som hurtigere og bedre til at reagere på projektrelaterede forespørgsler. De udvikler ganske enkelt formelle eller uformelle systemer til at skabe fokus og prioritere i projekterne.

Hvad gør den fantastiske projektleder?

 • Svarer på færre e-mails og deltager i færre møder end almindelige projektledere – de vælger at styre informationerne i stedet for at lade informationerne styre dem. Det sker ved at fokusere deres indsatser og prioritere benhårdt.
 • De udvikler formelle og uformelle systemer til at prioritere arbejdet og til at fokusere på det, der er vigtigst i projektet.
 • Særligt to evner gør sig gældende:
  • At bearbejde den store informationsmængde for at udvælge de vigtigste informationer.
  • At skabe og fastholde prioriteter på såvel strategisk som taktisk niveau i projektet.
 • De ved, at det at svare på mails generelt ikke er ”rigtigt arbejde” i projektet. De styrer ikke projekterne via e-mail og lader ikke e-mails styre deres projekter.
 • Bruger mindre tid på møder, men mere tid på dialog med teamet og interessenterne.

Hvad kan du gøre?

 • Skriv de vigtigste strategiske kritiske succesfaktorer (to-tre) for projektet ned og hæng dem op, hvor alle kan se dem – brug dem, som pejlemærker for om teamet og du selv bruger tiden rigtigt. Det er de succesfaktorer, som kan være forskellen på succes eller fiasko for projektet.
 • Grovplanlæg din næste uge hver fredag – fastlæg de taktiske prioriteter. Hvad er vigtigst for at skubbe projektet fremad i den kommende uge?
 • Lær hurtiglæsning – ikke alt skal læses grundigt for at få det vigtigste ud af det.
 • Svar på e-mails i batch – 1-3 gange om dagen – og slå notifikationer fra.
 • Fravælg i højere grad møder, og tag i stedet ud og snak med projektets deltagere.

Bliv en toptunet og professionel projektleder på Den Intensive Projektlederuddannelse 

Vi har skruet en projektlederuddannelse sammen, hvor du på 6 intensive undervisningsdage får alle de bedste værktøjer til at styre og lede dine projekter sikkert i mål.

Den Intensive Projektlederuddannelse er for dig, der fungerer som projektleder – hvad enten projekterne fylder hele din arbejdstid, eller de er en del af dine arbejdsopgaver. Læs mere om uddannelsen her.

Derfor fejler 8 ud af 10 projekter

Forfatteren bag e-føljetonen

Christian er underviser på Den Intensive Projektlederuddannelse. Og ikke nok med at han er en skarp og kompetent underviser, så ved han selv hvad der skal til for at få projekter i hus. Han har nemlig mange års erfaring som konsulent og underviser inden for projektledelse- og porteføljeledelse samt organisationsudvikling.

Han er uddannet cand.merc. i strategi og ledelse og har en række uddannelser og certificeringer som han inddrager i undervisningen, bl.a. PMP®, PRINCE2®, Belbin®, Scrum Master. Desuden er han uddannet proceskonsulent, er lektor, har en diplomuddannelse i erhvervspædagogik og er ICC-certificeret coach.

 

Kursuskategorier

Loading