calendar-grid calendar-list course-callendar-hover course-callendarcourse-overview-hover course-overview credit-carde-book-hover e-book facebook-hover facebook iconslightbulb linked-in-hover linked-in online-help-hover online-help pp-thumb-up-02 right-arrow search-hover search select-arrow thumbs-up twitter-hover twitter user

8 kompetencer, succesfulde projektledere besidder

E-bogføljeton af Christian Pfeiffer, der er konsulent og underviser i projektledelse og organisationsudvikling.

Din attitude som projektleder

Den første kompetence har at gøre med den attitude, som vi går på arbejde med. De fantastiske projektledere glæder sig ganske enkelt til at komme på arbejde – de er lige så travle som alle andre, men er markant mindre nervøse, når de ikke er på arbejde! Kunder og ledere ser dem som mere positive og udadvendte, når de er i gang. Kort sagt, så nyder de deres arbejde, og de har en anden tilgang til arbejdet end den almindelige, gode projektleder.

Hvad gør den fantastiske projektleder?

  • At kunne lide sit arbejde er en beslutning, der træffes hver eneste dag – og for nogle starter det som en beslutning, der senere bliver en del af dagligdagen. Men de finder ud af, hvad de kan lide ved deres job og bruger energi på dette fremfor ting, de ikke kan lide. De er optimistiske i forhold til deres rolle, projekterne og deres job – og det mærker teamet, kunderne og cheferne.
  • De ser jobbet som JOBBET – ikke som et trin på karrierestien. De er projektledere og ønsker at dygtiggøre sig som projektledere, og de har aktivt valgt det som deres karrierevej.
  • De arbejder steder, hvor projektledelse er værdsat og ikke ses som et nødvendigt onde. Med andre ord er deres arbejdsgivere villige til at give dem mulighed for at eksekvere som projektledere i organisationen.
  • De påtager sig autoritet og oplever, at de har tilstrækkelig autoritet til at lede deres projekter. De påtager sig ganske enkelt ikke projekter, hvor de ikke kan få en autoritet, som matcher deres ansvar.
  • De er overbeviste om, at de gør en forskel for projektet. De mener, at de med deres personlighed og handlinger kan have en stor indflydelse på projektets succes.

Hvad kan du gøre?

  • Elsk dit job som projektleder – eller beslut dig for at gøre det. Og vær optimistisk om projektet og det, som sker omkring dig.
  • Projektledelse er din karrierevej – så dygtiggør dig inden for det.
  • Find en arbejdsgiver, som værdsætter projektledelse.
  • Sørg for, at du får mandat og autoritet til projektlederjobbet. Ellers må du tage det – empower dig selv.
  • Se jobbet som projektleder som et mandat til at lede. Og led projektet, teamet, cheferne og kunderne ud fra den antagelse.

Bliv en toptunet og professionel projektleder på Den Intensive Projektlederuddannelse 

Vi har skruet en projektlederuddannelse sammen, hvor du på 6 intensive undervisningsdage får alle de bedste værktøjer til at styre og lede dine projekter sikkert i mål.

Den Intensive Projektlederuddannelse er for dig, der fungerer som projektleder – hvad enten projekterne fylder hele din arbejdstid, eller de er en del af dine arbejdsopgaver. Læs mere om uddannelsen her.

Derfor fejler 8 ud af 10 projekter

Forfatteren bag e-føljetonen

Christian er underviser på Den Intensive Projektlederuddannelse. Og ikke nok med at han er en skarp og kompetent underviser, så ved han selv hvad der skal til for at få projekter i hus. Han har nemlig mange års erfaring som konsulent og underviser inden for projektledelse- og porteføljeledelse samt organisationsudvikling.

Han er uddannet cand.merc. i strategi og ledelse og har en række uddannelser og certificeringer som han inddrager i undervisningen, bl.a. PMP®, PRINCE2®, Belbin®, Scrum Master. Desuden er han uddannet proceskonsulent, er lektor, har en diplomuddannelse i erhvervspædagogik og er ICC-certificeret coach.

 

Kursuskategorier

Loading