calendar-grid calendar-list course-callendar-hover course-callendarcourse-overview-hover course-overview credit-carde-book-hover e-book facebook-hover facebook iconslightbulb linked-in-hover linked-in online-help-hover online-help pp-thumb-up-02 right-arrow search-hover search select-arrow thumbs-up twitter-hover twitter user

8 kompetencer, succesfulde projektledere besidder

E-bogføljeton af Christian Pfeiffer, der er konsulent og underviser i projektledelse og organisationsudvikling.

Den sikring af alignment i projektet

Alignment skal forstås som den tilstand, der opnås, når interessenternes motivation og energi hænger sammen med projektet og virksomhedens mål, og når de er tilstrækkeligt engagerede til at se projektet lykkes. Alignment er en essentiel komponent og kompetence for projektsucces: Dit alignment med ledelsen, projektets alignment med virksomhedsstrategien, teamets alignment med dig som projektleder og projektet.

Hvad gør den fantastiske projektleder?

 • Véd, at når projektet bidrager væsentligt til at opfylde virksomhedens strategi, bliver det sjældnere nedlukket og får mere ledelsessupport. Som en succesfuld projektleder er det altså afgørende at kende projektets kobling til strategien.
 • Kender virksomhedens top tre strategiske mål og projektets kobling (eller ej) til dem.
 • Arbejder et sted, hvor der er en projektmodel, og hvor deres ledere værdsætter brugen af projektledelse og projektmodellen.
 • Sørger for feedback til projektteamet på deres performance i projektet, enten uformelt eller som en del af virksomhedens processer.
 • Kommunikerer internt i projektet om, hvordan projektet er alignet med virksomhedens strategi.
 • Leder opad om gevinsterne ved projektledelse og skaber dermed basis for at udvikle virksomhedens projektmodenhed.

Hvad kan du gøre?

 • Brug energi på at lære din virksomheds strategiske mål, og hvordan dit projekt understøtter dem.
 • Kommuniker de strategiske mål, som dit projekt understøtter til teamet, ledelsen og de øvrige interessenter. For når de ved, at dit projekt er vigtigt, vil de også støtte det!
 • Understøt brugen af en fælles projektmodel. Få lavet én, hvis den ikke findes.
 • Brug tid på at give teammedlemmerne feedback på deres opgaveløsning.
 • Evangeliser en smule om projektledelse – fortæl, når det har virket i opgave- eller projektløsningen.

Bliv en toptunet og professionel projektleder på Den Intensive Projektlederuddannelse 

Vi har skruet en projektlederuddannelse sammen, hvor du på 6 intensive undervisningsdage får alle de bedste værktøjer til at styre og lede dine projekter sikkert i mål.

Den Intensive Projektlederuddannelse er for dig, der fungerer som projektleder – hvad enten projekterne fylder hele din arbejdstid, eller de er en del af dine arbejdsopgaver. Læs mere om uddannelsen her.

Derfor fejler 8 ud af 10 projekter

Forfatteren bag e-føljetonen

Christian er underviser på Den Intensive Projektlederuddannelse. Og ikke nok med at han er en skarp og kompetent underviser, så ved han selv hvad der skal til for at få projekter i hus. Han har nemlig mange års erfaring som konsulent og underviser inden for projektledelse- og porteføljeledelse samt organisationsudvikling.

Han er uddannet cand.merc. i strategi og ledelse og har en række uddannelser og certificeringer som han inddrager i undervisningen, bl.a. PMP®, PRINCE2®, Belbin®, Scrum Master. Desuden er han uddannet proceskonsulent, er lektor, har en diplomuddannelse i erhvervspædagogik og er ICC-certificeret coach.

 

Kursuskategorier

Loading