Hent PDF: Klik her for at bestille en PDF med udvidet materiale
Projektlederuddannelsen – Fagområde 1:
Teamsamarbejdet & Projektarbejdsformen
Forståelsen for teamdynamikker og projektarbejdsformen er en essentiel indsigt, projektlederen skal koble for sikre samarbejde og effektivitet i projektet. Vi etablerer projektgrupper der, allerede fra dag 1, skal løse opgaver sammen med henblik på at forstå udfordringer og styrker ved det at arbejde sammen om en projektopgave.
Temaer, vi behandler på projektlederuddannelsens 1. undervisningsdag:
- Teamledelse og –opbygning
- Belbin® teamroller
- Dimensioner i team performance
- Projektets grundlæggende dynamikker
- Essentielle styringsmekanismer for modeller for projekt grundlæggende elementer
- Frontloading og opstart af projekt.

Projektlederuddannelsen – Fagområde 2:
Ledelse i projekter & Organisering
Dygtig ledelse af mennesker er helt afgørende for successen i projekter. Ledelse af et projekt omfatter ikke kun styring, excel-ark og planer. Ledelse er det, der skal til, for at projektprocessen bliver interessant, motiverende og rar at deltage i. Når alt andet glipper, er det kun ledelsesmæssig fokus, der kan bringe projektet i mål!
Temaer, vi behandler på projektlederuddannelsens 2. undervisningsdag:
- Rollen som leder i projektarbejdet
- Ledelse som mål og det bærende element for projektet
- Psykologiske behov for arbejdets udførelse og performance
- Situationsbaseret ledelse og primadonnaledelse
- Organisering af projektet
- Grundlæggende projektmodeller for styring og ledelse.

Projektlederuddannelsen – Fagområde 3:
Målfokus & Krav
Hvad er det projektet skal levere? Hvad er det, en eventuel kunde vil have? Hvorfor har chefen etableret projektet? Mål fokus og krav til projektet er det, vi starter med – for det er dér, vi skal slutte. At evne at opstille klare mål og skabe retning i projektet er alfa og omega for projektgruppens odds for at nå succesfulde resultater.
Temaer, vi behandler på projektlederuddannelsens 3. undervisningsdag:
- Interessentstyring og behovsafklaring
- Måltyper og scoping
- Etablering af projektets fundament for gode planer og planlægning
- Forankring i projektet
- Krav, vilkår og kriterier i projektet
- Facilitering af arbejdet.

Projektlederuddannelsen – Fagområde 4:
Økonomi & Risiko
Økonomi er ofte det styrende element i projektarbejdet – og skal styres og håndteres ligesom interessenter og kommunikation! Projektets budget er et vilkår, der skal inkluderes i planer og mål, og som kan bruges til at måle projektets fremdrift. Økonomien kan sættes under pres fra udefrakommende hændelser, som risikostyring burde tage hånd om. Risikostyring i projektarbejdet er af stor betydning for projektlederens handlemuligheder og risici og skal derfor identificeres og behandles – lige som interessenterne og projektets økonomiske vilkår.
Temaer, vi behandler på projektlederuddannelsens 4. undervisningsdag:
- Brugen af budget som værktøj i planlægning
- Budgetarbejdet og ressourcehåndtering
- Fremdriftsmåling
- Risikoarbejdet og -styring
- Risikoactions
- Facilitering af processen.

Projektlederuddannelsen – Fagområde 5:
Planlægningsprocessen
Planen for projektets udførelse er altafgørende for succes i opgaven. Planen handler dog langt mere om planlægningsprocessen, som skaber indsigt, ejerskab og sammenhængskraft i projektet. Det skal styres og ledes, og det skal faciliteres over for gruppen. Planen for projektets udførelse er af skrøbelig karakter og vil hurtigt skulle ændres efter opstart – derfor er det vigtigt at have sin projektgruppe involveret i hele planlægningsarbejdet.
Temaer, vi behandler på projektlederuddannelsens 5. undervisningsdag:
- Planlægningsprocessen
- Nedbrydning af mål som byggesten for planen
- Facilitering af planlægning
- Estimeringsteknikker
- Ændringshåndtering
- Styringshåndtag.

Projektlederuddannelsen – Fagområde 6:
Kommunikation & Afslutning af projekt
Kommunikationsarbejdet i projektprocessen er limen, der får det hele til at hænge sammen. Og god kommunikation skaber robusthed til at modstå spændinger og udefrakommende pres. Fokuseret kommunikation er også føling med interessenternes behov og forventninger og vil til stadighed sikre klarhed om mål og retning – så projektet kan afsluttes med et godt resultat.
Temaer, vi behandler på projektlederuddannelsens 6. undervisningsdag:
- Kommunikationsopgaven for projektlederen og projektgruppen
- Kommunikationsplanen
- Afslutning af projekt
- Logs i projekter
- Kvalitetsarbejdet for produkt og proces
- Overblik over projektværktøjernes sammenhæng.

Eksamen på projektlederuddannelsen
Eksamenen på projektlederuddannelsen er skriftlig. Det vil være en opgave på 3-6 sider, som du laver løbende under uddannelsen og som handler om dine egne projekter og din egen rolle som projektleder. Hvis du ønsker det, kan du fravælge eksamen og få et diplom på, at du har deltaget på Den Intensive Projektlederuddannelse. Tager du eksamen og består, får du i stedet et underskrevet eksamensbevis.

Pensum og øvelser
Forud for hver af projektlederuddannelsens seks undervisningsdage vil du få cirka 15 siders læsning.
Pensum på projektlederuddannelsen er på dansk og består udelukkende af bøger og artikler af velrespekterede forfattere. Pensum og materiale indgår i prisen for projektlederuddannelsen.
Øvelser:
For os handler Den Intensive Projektlederuddannelse om, at du får et reelt kompetenceløft. Og et nøgleelement i dette er, at du får konkret træning. Derfor har vi lagt øvelser ind mellem alle undervisningsdagene. Øvelserne handler alle om at relatere teorien og de nye værktøjer til dig som projektleder (eller kommende projektleder) og til din arbejdsplads – så du og din arbejdsgiver får fuldt udbytte af din projektlederuddannelse.

Derfor er vi kåret som Børsen Gazelle
Du kan her læse, hvorfor, vi mener, at Aros Business Academy for nyligt er kåret til Gazellevirksomhed af Børsen for andet år i træk: Aros Business Academy er Gazelle.


Hent PDF: Klik her for at bestille en PDF med udvidet materiale
Uddannelsens underviser tager hånd om din læring!
For os handler alting om, at du får en positiv forandring ud af projektlederuddannelsen! Derfor spørger vi ind til dine forudsætninger og behov før forløbets start. Efter endt uddannelse sørger underviserne for, at du let kan bruge dine nye redskaber og din nye viden der, hvor du er.
Tilmeld dig uddannelsen, og få en gratis miniguide!
Når du tilmelder dig Den Intensive Projektlederuddannelse, sender vi dig vores lille miniguide ”Få større udbytte af dine kurser og uddannelser”. Med guiden får du enkle tips til, hvordan du får størst muligt udbytte af denne uddannelse – og af alle dine fremtidige kurser og uddannelser.
Skal vi skræddersy en projektlederuddannelse til jer?
Vi afholder hver dag skræddersyede kurser og uddannelser ude hos kunderne. Og vi vil også rigtig gerne hjælpe jer! Tag en snak med os på tlf. 70 278 279 eller skriv til uddannelseschef Anders Rosenlund på anders@arosbusinessacademy.dk. Så får I et uforpligtende kursusoplæg inkl. priser og praktisk info.