Bliv konsulent med gennemslagskraft!
Er du konsulent, har du nok allerede oplevet på egen krop, at det kan være et svært felt at manøvrere i. Overvejer du at blive konsulent, kan du lige så godt forberede dig på det med det samme. Som konsulent skal du navigere i spændingsfeltet mellem ledergruppen og medarbejderniveauet, og det kan ofte resultere i nogle situationer, hvor du ikke er den mest populære figur i organisationen. Samtidig lider du under, at “konsulent” er en ubeskyttet titel, der ikke nødvendigvis giver dig den etos, du har brug for.
Heldigvis er vores konsulentuddannelse designet til at give dig redskaberne til at blive en knivskarp professionel konsulent – samtidig med, at du får papir på det, du kan. Det hele starter med dig og din konsulentrolle, og foruden de helt hardcore værktøjer, får du også en større forståelse for dig selv.
Før du læser videre om konsulentuddannelsen …
Brug 30 sekunder på at overveje disse tre enkle spørgsmål:
- Hvad vil det gøre for dig og dit arbejde, at du bliver en stærkere konsulent?
- På hvilke områder vil din arbejdsgiver have gavn af det?
- Og hvilke krav stiller du til en konsulentuddannelse?
Få overblik over konsulentuddannelsen
Hele uddannelsen forklaret med 23 ord: En kompetencegivende, teoretisk konsulentuddannelse funderet i praksis, over tre moduler a to undervisningsdage, fordelt over i alt fire måneder og afsluttet med eksamen.
Forud for uddannelsen får du:
- ”Introduktion til uddannelsen”. Afholdes som webinar, dvs. uden fremmøde. Varighed: 45 min.
- Adgang til ”Min Læringsbank”: Pensumliste, hjemmeopgaver og debatforum
Modul 1: Mennesker og mening
På modul 1 går vi i dybden med din personlige konsulentrolle. For har du egentlig helt styr på, hvad det kræver af din kommunikation, at du har en outsiderrolle midt i organisationen? Vi arbejder med, hvordan du giver feedback og hvordan du lærer at forstå andres tænke- og handlemønstre. Du får de redskaber, som giver dig det bedste råderum i netop din konsulentrolle, så du kan træde ind midt i virksomheden med fingeren på pulsen – uden at blive upopulær. I løbet af processen får du også mulighed for at lære dig selv bedre at kende. Det er nemlig her, det hele starter!
Modul 1 løber over to fulde kursusdage. Modulet afsluttes med en hjemmeopgave.
Modul 2: Planer og processer
Modul 2 er dit værktøjsmodul. Her fylder vi din værktøjskasse helt op med de nyeste teorier og modeller, du kan trække på i de mange forskellige situationer, som du skal kunne navigere i med sikker hånd. Du lærer, hvordan du helt konkret lægger en solid plan for dit arbejde, og hvordan du styrer processer sikkert i mål. Du får de projektredskaber du har brug for, for at du kan skabe positiv forandring i stedet for modstand.
Modul 2 løber over to fulde kursusdage. Modulet afsluttes med en hjemmeopgave.
Modul 3: Forretning og forandring
Modul 3 handler om at give dig det store forkromede overblik over virksomheden – og ikke mindst din rolle i den. Her lærer vi dig den uundværlige kunst at netværke, og du får indblik i beslutningsprocesser – både dine egne og andres. Vi lærer dig at gennemskue kernemålene i en organisation, så du lettere kan komme igennem med dit budskab og skabe ægte forandring gennem din rolle som professionel konsulent.
Modul 3 løber over to fulde kursusdage. Modulet afsluttes med en hjemmeopgave.
Eksamen
Afholdes efter aflevering af sidste hjemmeopgave og med udgangspunkt i denne. Efter bestået eksamen får du overrakt dit ABA-eksamensbevis.
Nøglebegreber for de enkelte moduler
Uddannelsen er bygget op omkring konsulenttrappens tre trin, fordelt på de tre moduler:
Modul 1: |
Modul 2: |
Modul 3: |
|
|
|
Konsulentrollen |
En opgave fra A-Z |
Arbejdets kerne |
Organisationer |
Fra mål til tidsplaner |
Beslutningsprocesser |
Tænkestile |
Roadmaps |
Kend din kunde |
Gruppedynamik |
Visualisering |
Momentum og tyngde |
Psykodynamisk forståelse |
Procestyper |
Den skarpe kommunikation |
6M modellen |
Inddragelse og påvirkning |
Fra justering til transformation |
Vi sikrer, at du får konkret udbytte af uddannelsen! Derfor afholder du inden uddannelsen et møde med din arbejdsgiver ud fra et samtaleskema, vi udleverer. Samtaleskemaet tages op til revision løbende under forløbet og efter afsluttet forløb, så du altid har øjnene på målet.
Vi giver dig alt det, der skaber en professionel konsulent
Som konsulent har du i særlig grad brug for at forstå mennesker, organisationer, gruppedynamikker, forretning og processer. Du har også brug for kunne skabe gode relationer, indgå i netværk og være katalysator i både udvikling og forandringsprocesser. Du skal også agere på mange forskellige scener og på forskellige niveauer. Det kræver både gode virkemidler, viden, metoder og stort kendskab til egen adfærd. Og det får du under uddannelsen.
Uddannelsen handler om dig!
Det er svært at finde to konsulenter med helt ens jobbeskrivelse (hvis de overhovedet har nogen!). Derfor har vi designet vores konsulentuddannelse ud fra princippet om, at den skal handle om dig og din konsulentrolle! Før uddannelsen starter skal du derfor beskrive din rolle som konsulent og de opgaver, du skal løse eller facilitere. Så kan vores undervisere tilrettelægge deres undervisning, så du får lige præcis det ud af den, du skal bruge. Der vil desuden være masser af casearbejde, hvor du tager udgangspunkt i dit eget arbejde og din egen rolle som konsulent. På den måde lærer du, hvordan du bedst kan løse de forskellige ting – og ikke mindst hvornår!
Vi udfordrer dig i teorien – helt praktisk
Vi forventer, at du sammenlagt læser cirka 1.300 sider under de fire måneder, uddannelsen strækker sig over. Pensum består af tre grundbøger, Harvard-artikler om emnet og en række videoer fra TED. Vi forventer desuden, at du laver tre hjemmeopgaver, som du får feedback på af underviserne. Den ene vil danne fundament for den afsluttende eksamen. Vi sikrer dig med andre ord en solid essentiel faglig ballast, og med den casebaserede undervisning sørger vi for, at du med det samme får træning i, hvordan du bedst muligt agerer som professionel konsulent.
Hvilke teorier bygger uddannelsen på?
Vi tager udgangspunkt i anerkendte teorier og modeller, samt nyere forskning på området:
- Arbejdets Kerne (Ole H Sørensen)
- Act-Lean-Build (Leonard A. Schlesinger m.fl. – Harvard Business Review)
- Management teams (Meredith Belbin)
- Teamwork (Michael A. West)
- The McKinsey Mind (Ethan Reisen & Paul N. Friga)
- Psykodynamisk organisationspsykologi (Torben Heinskou)
- Effective Managers say the same thing twice (T. Neeley & P. M. Leonardi).
Få personlig gennemslagskraft og undgå fiaskoer – helt gratis!
Den måde, du præsenterer dine resultater på, kan betyde hele forskellen mellem succes og fiasko. Heldigvis er præsentationsteknik et håndværk – det kan læres! Og når du deltager på konsulentuddannelsen, giver vi dig kvit og frit en plads på vores 2-dages-kursus i præsentationsteknik. Læs mere om kurset i præsentationsteknik. Som en ekstra bonus giver kurset dig også den karisma og personlige gennemslagskraft, du behøver for at kunne arbejde som professionel konsulent – med succes!