Danmarks eneste Mini MBA-overbygning
Mini MBA Exclusive er Danmarks første overbygning for Mini MBA’ere som dig. Her bygger vi oven på din eksisterende viden og giver dig alt det, som vores Mini MBA-studerende har efterlyst endnu mere af på deres uddannelse. Det vil sige mere strategi, personlig ledelse, forretningsmodeller – og mere af Steen Hildebrandt. Du vil i alt møde fem erfarne og skarpe undervisere, hvoraf Steen Hildebrandt er genganger fra Aros Mini MBA.
Du behøver ikke at være udklækket hos os
Denne overbygning er også for dig, der har taget en Mini MBA et andet sted end hos Aros Business Academy. Har du således taget en Mini MBA hos en anden dansk eller udenlandsk udbyder, er du også meget velkommen på Mini MBA Exclusive.
Tag din ledelse til det næste niveau!
Vi er sikre på, at din Mini MBA-lederuddannelse har givet dig viden og værktøjer til at stå stærkere som leder! Og i tiden efter din lederuddannelse har du helt sikkert fortsat din udvikling. For uddannelse sætter alverdens refleksioner i gang. Med overbygningen vil vi gerne puste yderligere til ilden (eller ligefrem hælde benzin på bålet), så du kan tage din ledelse til det næste niveau!
Glæd dig til tre dage med fordybelse, inspiration og nye vinkler på din egen ledelse!
Mini MBA Exclusive afholdes på Hindsgavl Slot, der ligger ud til Lillebælt (et par kilometer syd for Middelfart). Slottet er omkranset af en gammel slotspark, hvor der er blevet tænkt mange store tanker. Det er også på Hindsgavl Slot, at du vil bo under overbygningens tre tætpakkede dage. Der er fri parkering ved slottet, og alternativt kan du tage toget til Middelfart og fange en taxa derfra.

Vi sender dig 2 kilo bøger
Vi skal ikke bruge undervisningstiden på slavisk at gennemgå og præsentere al teorien. Vi skal også nå at arbejde med teorien. Med andre ord: Jo mere, du ved i forvejen, jo længere kan vi nå på de tre dage! Derfor sender vi dig en pakke med fire bøger, som du skal læse, inden du møder op. Det består sammenlagt af cirka 800 sider, og det er på dansk. Vi sender bøgerne ud 8 uger inden, så du kan nå at læse det og stadig have det i frisk erindring, når du møder op. Så hvis du tilmelder dig to dage før opstart, får du nok lidt travlt (men det er ikke umuligt).
Vær blandt de første til at skrive “Mini MBA Exclusive” på dit CV
Overbygningen er helt ny, men har været efterspurgt af vores dimittender siden 2016. Nu har vi gjort alvor af det og opbygget denne overbygning til din Mini MBA, så vores dimitender (og andre Mini MBA-dimittender) kan opdatere deres viden og fylde mere i rygsækken. Og så er det naturligvis en fin bonus, at du kan være blandt de første til at skrive “Mini MBA Exclusive” på dit CV.
Få overblik over de 3 intensive dage:

Onsdag kl. 9.00-10.00: Ankomst og tjek-ind
Middelfart ligger præcis midt i landet. Så uanset hvor du kommer fra, har du maksimalt et par timers transport dertil (med undtagelse af Bornholm, Grønland og Færøerne). Det giver dig tid til en rolig morgen med ankomst og tjek-ind. Koordinér evt. kørsel med andre deltagere.

Onsdag kl. 10.00-10.15: Varm velkomst fra ledelsen
Susan Hjorslev Lund og Anders Rosenlund byder velkommen til Mini MBA Exclusive og Hindsgavl Slot. Susan og Anders er ejerne af Aros Business Academy og har i fællesskab med professor Steen Hildebrandt skabt Aros Mini MBA og Mini MBA Exclusive.

Onsdag kl. 10.15-15.00: Forretningsmodeller v. 4.0
I mange virksomheder og organisationer er forretningsmodellen blevet et større omdrejningspunkt end selve produktet eller den service, man yder. Og det kan der være mange gode grunde til. Vi ser på virksomheder, der giver deres produkter væk gratis til kunderne – og har succes med det. Og vi ser på, hvordan offentlige organisationer kan tænke nye forretningsmodeller, der giver borgere og partnere værdi.
Vi starter med en forståelsesrejse for at finde ud af, hvad overhovedet er forretningsmodeller er, og hvorfor de er centrale for en forretnings succes. Og vi ser på største danske og internationale succeser, hvor teknologi ikke kunne skabe succesen alene, men kun i symbiose med nye disruptive forretningsmodeller. Vi arbejder desuden med:
1. Trends og cases med succesfulde forretningsmodeller
2. Redesign af værdiskabelsen i forretningsmodeller
3. Kompleksiteten i en forretningsmodel
4. Hvordan Business Model Canvas kan implementeres effektivt og skave værdi.
Underviser: Morten Lund, centerleder for Business Model Design Center, Aalborg Universitet. Kendt i branchen som ‘verdensmesteren i forretningsmodeller’. (Læs mere om ham længere nede).

Onsdag kl. 16.00-21.00: Eksistentiel ledelse (inkl. middag)
Eksistentiel ledelse viser vejen til at styrke det personlige lederskab. For i arbejdet som leder er du også i spil som menneske, og hverdagen er derfor fyldt med eksistentielle spørgsmål: Hvem er jeg som leder? Hvordan håndterer jeg forandringer? Hvordan skaber jeg mening? Hvordan mindsker jeg ensomheden på toppen? Hvordan forholder jeg mig til ansvaret? Hvordan håndterer jeg, at det slutter på et tidspunkt?
Eksistentiel ledelse kan hjælpe dig med at finde svarene ved at sætte menneskets eksistens i centrum for ledelse i praksis. Du får værktøjer til at reflektere over dig selv og dit lederskab og en række praktiske cases til inspiration.
Arrangementet griber ind i middagen: Hver deltager trækker et ledelsesfilosofisk emne, der skal bringes naturligt op under middagen. Efter middagen samler vi op.
Underviser: Mette Vesterager, ledelseskonsulent og forfatter til bogen “Eksistentiel Ledelse”, der er kåret som en af årets bedste erhvervsbøger af Jyllands-Posten. (Læs mere om hende længere nede).

Torsdag kl. 9.00-15.00: Succes med strategi – forstå kerneforretningen, og angrib vækstagendaen!
Harvard Business School har publiceret et globalt studie af virksomheders udvikling det seneste tiår og forskningen viser, at 90% af alle virksomheder ikke har formået at realisere vedvarende, profitabel vækst. Mange virksomheder slås med vækst. Og det er ingen hemmelighed: God og sund vækst er svær at opnå!
Anders Madsen Pedersen giver et kort re-cap af strategiundervisningen fra mini-MBA’en, dvs. de grundlæggende elementer i en virksomheds strategiarbejde. Herefter bygger vi yderligere på og undersøger, hvordan erfarne ledere baserer al strategiarbejdet på en omhyggelig forståelse af virksomhedens kerneforretning og grundlæggende forretningsmodel, og hvordan de baserer strategiens valg og fravalg på denne forståelse. Konkret vil vi arbejde med fire temaer:
1. Forstå kernen og potentialet
2. Strategisk udvikling i kernen
3. Strategisk udvikling ved siden af kernen
4. Gearing til vækst.
Underviser: Anders Madsen Pedersen, kommerciel direktør hos Dahl Advokatfirma – og før det 8 år som ledelseskonsulent hos Hildebrandt og Brandi. (Læs mere om ham længere nede).

Torsdag kl. 16.00-18.00: Tæller vi det, der tæller? Fra FN’s Verdensmål til egen strategi
Enhver virksomhed må til enhver tid overveje, hvad der tæller. Hvad der er vigtigt. Hvad vi skal holde øje med. Det gælder på det øverste idémæssige niveau, og det gælder på det strategiske og operationelle niveau. Hvad tæller? Og hvordan skal vi tælle det, der tælles?
Det gælder selvfølgelig virksomhedens økonomi, likviditet, overskud og markedsudvikling. Og det gælder en lang række andre forhold som fx medarbejdertilfredshed og kundetilfredshed.
Det seneste i denne sammenhæng er FN’s 17 mål for en global bæredygtig udvikling. Hvordan skal den enkelte virksomhed forholde sig til disse mål, og hvordan skal målene indgå i virksomhedens strategiudvikling, registreringspraksis og rapporteringspraksis?
Underviser: Professor Steen Hildebrandt, dansk ledelsesikon med mere end 20 ledelsesbøger bag sig. (Læs mere om ham længere nede).

Torsdag kl. 19.00-21.00: Middag
Vi går i restauranten på Hindsgavl Slot og vender dagens mange indtryk.

Torsdag kl. 21.00-?: Hemmelig gæst + lounge
Vi får fint besøg af en kendt dansk erhvervsleder til en uformel snak om ledelse. Derefter er der fri leg i loungen/baren på Hindsgavl Slot.

Fredag kl. 9.00-15.00: Hvordan vil I bedrive ledelse i The Future of Work?
Velkommen til fremtidsværkstedet. Vi dykker dybere ned i temaerne disruption og future of work for at arbejde konkret med det. Hvilken digital forretningsmodel vil passe bedst til din organisation – eller måske din største kunde? Hvilke af de nye teknologier vil få størst impact på din branche? Hvordan er I ledelsesmæssigt rustet, når disruption rammer jeres branche og hvilken innovationsmodel vil give de bedste resultater for jer? Arbejdspladsen vil ændre sig voldsomt – og skabe nye vilkår for trivsel, motivation og ledelse. Så for at sammenfatte det hele: Hvordan vil I bedrive ledelse i The Future of Work?
Underviser: Tune Hein, forfatter til bogen “Disrupt eller dø!” og en af de første til at arbejde med disruption på dansk grund. (Læs mere om ham længere nede).

Fredag kl. 15.00-15.15: Afrunding
Susan Hjorslev Lund og Anders Rosenlund samler op og runder af.
